–Ingrediente: pentru 10 ouă: 2 ceşti supă de carne de vită(pui sau curcan), 20 gr. gelatină, 1 ardei roşu proaspăt, boabe de porumb din conservă ( se pot folosi şi boabe de mazăre), 300 gr. şuncă, sare, piper, verdeaţă.
-În loc de şuncă puteţi utiliza carne de pui sau carne de curcan.
–Mod de preparare:
-1. Se pregătesc cojile de ou. Se spală ouăle cu apă rece după care vârful îl spargem şi cu grijă facem o gaură de aproximativ 2-2,5 cm diametru. Se goleşte conţinutul lor, după care se spală interiorul lor cu apă rece şi se întorc cu spărtura în jos pentru a se usca bine.
-2. Gelatina se înmoaie în 30 ml apă pentru 10 min, după care se încălzeşte până când s-a dizolvat complet (nu se fierbe) şi se amestecă cu supa. Se taie şunca şi ardeiul în cubuleţe. Scurgeţi apa din porumb
-3. Punem ingredientele în toate cojile de ouă în mod proporţional: ardei gras, pătrunjel sau mărar, şuncă, porumb, ardei gras şi puţin părunjel până se umple oul. Se toarnă supa, după care ouăle se dau la frigider până a doua zi
-Decorate, le putem servi ca o gustare rece. Este un aperitiv de mare efect, merită să-l încercati.
-1/2 kg ciuperci-pleurotus le curățăm, le spălăm bine și le tăiem fâșii (fideluță)
-2-3 morcovi se dau pe răzătoarea fină,1 ceapă mică se taie mărunt
-se pune ceapa cu morcovii în puțin ulei și se călesc
-se adaugă pleurotus, apa și condimentele care ne plac și se lasă să fiarbă
-când ingredientele sunt fierte se drege ciorba cu smântână frecată cu gălbenuș de ou
-1 conopidă se curată, se desface buchețele și se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge
-1 ceapă tăiată mărunt+1/2 kg carne +condimente = se fierbe până scade apa
-3-4 ouă fierte tari se curată și se taie rondele
-cratița (sau tavă) o ungem cu ulei și-o tapetăm cu pesmet
-apoi punem un rând de conopidă+un rând de carne+conopidă+1 rând de ouă+conopidă
-deasupra turnăm un amestec de smântână cu bulion, sau smântână bătută cu ouă crude și un pic de cașcaval = și punem la cuptor
-1 mango curățat și tăiat bucățele
-2 portocale și 2 kivi = curățate și tăiate bucățele le stropim cu un pic de alcool(coniac sau vodka) – amestecăm fructele în castron, dacă e necesar potrivim de zahăr și zahăr vaniliat și punem în cupe la rece
-când servim presăram deasupra fulgi de ciocolată și cocos
-serviți simplu sau cu frișcă sau înghețată
Poftă Bună!
La mulți ani 2021!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Ce interesant! Piftie in coajă de ou! O să încerc și eu!
Numai cand vad acele piftii ma gandesc sa incerc. Din pacate nu sunt o fana a acestora, numai sotul consuma. In acest moment as incerca salata de fructe.