Piftie în coajă de ou – Ciorbă din pleurotus – Conopidă cu...

Piftie în coajă de ou – Ciorbă din pleurotus – Conopidă cu carne la cuptor – Salată de fructe – Meniu

by -
2
Piftie în coajă de ou

 Piftie în coajă de ou – Ciorbă din pleurotus – Conopidă cu carne la cuptor – Salată de fructe – Meniu

1. Aperitiv: piftie în coajă de ou (Nina):

Ingrediente: pentru 10 ouă: 2 ceşti supă de carne de vită(pui sau curcan), 20 gr. gelatină, 1 ardei roşu proaspăt, boabe de porumb din conservă ( se pot folosi şi boabe de mazăre), 300 gr. şuncă, sare, piper, verdeaţă.

-În loc de şuncă puteţi utiliza carne de pui sau carne de curcan.

Mod de preparare:

-1. Se pregătesc cojile de ou. Se spală ouăle cu apă rece după care vârful îl spargem şi cu grijă facem o gaură de aproximativ 2-2,5 cm diametru. Se goleşte conţinutul lor, după care se spală interiorul lor cu apă rece şi se întorc cu spărtura în jos pentru a se usca bine.

-2. Gelatina se înmoaie în 30 ml apă pentru 10 min, după care se încălzeşte până când s-a dizolvat complet (nu se fierbe) şi se amestecă cu supa. Se taie şunca şi ardeiul în cubuleţe. Scurgeţi apa din porumb

-3. Punem ingredientele în toate cojile de ouă în mod proporţional: ardei gras, pătrunjel sau mărar, şuncă, porumb, ardei gras şi puţin părunjel până se umple oul. Se toarnă supa, după care ouăle se dau la frigider până a doua zi

-Decorate, le putem servi ca o gustare rece.  Este un aperitiv de mare efect, merită să-l încercati.

2. Ciorbă din pleurotus:

-1/2 kg ciuperci-pleurotus le curățăm, le spălăm bine și le tăiem fâșii (fideluță)

-2-3 morcovi se dau pe răzătoarea fină,1 ceapă mică se taie mărunt

-se pune ceapa cu morcovii în puțin ulei și se călesc

-se adaugă pleurotus, apa și condimentele care ne plac și se lasă să fiarbă

-când ingredientele sunt fierte se drege ciorba cu smântână frecată cu gălbenuș de ou

3.Conopidă cu carne la cuptor

-1 conopidă se curată, se desface buchețele și se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge

-1 ceapă tăiată mărunt+1/2 kg carne +condimente = se fierbe până scade apa

-3-4 ouă fierte tari se curată și se taie rondele

-cratița (sau tavă) o ungem cu ulei și-o tapetăm cu pesmet

-apoi punem un rând de conopidă+un rând de carne+conopidă+1 rând de ouă+conopidă

-deasupra turnăm un amestec de smântână cu bulion, sau smântână bătută cu ouă crude și un pic de cașcaval = și punem la cuptor

4.Salată de fructe

-1 mango curățat și tăiat bucățele

-2 portocale și 2 kivi = curățate și tăiate bucățele le stropim cu un pic de alcool(coniac sau vodka) – amestecăm fructele în castron, dacă e necesar potrivim de zahăr și zahăr vaniliat și punem în cupe la rece

-când servim presăram deasupra fulgi de ciocolată și cocos

-serviți simplu sau cu frișcă sau înghețată

Poftă Bună!

La mulți ani 2021!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.