Răcituri de curcan – piftie.
-1 kg gâturi de curcan +1 kg carne de curcan +1 kg gheare de pui sau curcan
-1-2 morcovi +1 pătrunjel = curățați
-punem carnea cu zarzavatul la foc și după ce culegem spuma dăm focul mic și le fierbem câteva ore la foc încet
-adăugăm sare după gust, boabe de piper
-când sunt aproape gata adăugăm usturoi (2-3 căciulii) și mai lăsăm să fiarbă
-scoatem carnea, curățăm de pe oase și punem în caserole
-punem gelatină în zeamă (după instrucțiuni), lăsăm zeama puțin să stea apoi o strecurăm (eu pun în strecurătoare tifon +vată +tifon – ca să nu treacă grăsimea)
-punem zeama în caserole peste carne și lăsăm să se răcească apoi punem în frigider caserolele
-le puteți servi simple sau cu piper sau lămâie
-tăiem o ceapă mică mărunt, o călim în puțin ulei, punem mazărea, apa și punem la fiert
-adăugăm condimente: piper, boia (opțional), praf de chimen, curry, praf de lemon gras, sarea se adaugă la final să nu întărească mazărea
-din 1 ou întreg bătut +făina +puțină apă dacă e necesar = facem amestecul pentru găluşcuţe
-când mazărea e aproape fiartă punem găluşcuţele (cu lingurița mică de cafea) și lăsăm să fiarbă
-când e gata adăugăm amestecul de legume care ne place și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
-5-6 cartofi îi curățăm și-i fierbem în apă cu sare, apoi îi scurgem și-i tăiem felii
-3-4 ouă fierte tari, curățate și tăiate felii
-3-4 bucăți de cârnaț fiert sau prăjit și tăiat felii
-punem puțin ulei pe fundul cratiței și așezăm straturile: un strat de cartofi +un strat de cârnați +un strat de cartofi +un strat de ouă +un strat de cartofi
-batem 2-3 ouă crude și amestecăm cu 200 gr brânză sau cașcaval rase, punem deasupra și dăm la cuptor
-se poate servi așa sau cu murătură
-2 portocale curățate și tăiate mărunt
-2-3 banane tăiate feliuțe le stropim cu puțină lămâie (să nu se oxideze)
-căpșunile și zmeura congelate le presăram cu puțin zahăr și le lăsăm să se decongeleze în castron
-se poate servi simplu, cu frișcă, iaurt sau toping de ciocolată sau caramel
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Foarte fain meniul! Apropo azi fac mazăre dar pun si un piept de pui cuburi.Racituri cu gelatina am facut o singură dată după care le-am aruncat la câini.Am vrut să văd cum e cu gelatina(gust de cauciuc)eu fac de 2-3ori pe an dar simplu,le las la răcit si le pun cu caserolele in frigider!Salata de fructe e un deliciu!vreau cartofi frantuzesti!
Nicol gelatina e putine,dar daca nu pui labe de pui sau curcan e mai bine sa fii sigur.Plus ca daca o prepari ca lumea nu se simte gust aparte
O să încerc și eu răciturile! Din curcan nu am mai făcut până acum. Și cartofii franțuzești sunt minunați!
Mulțumim tare mult pentru meniu!