Recenzii carti

Povestea iubirii noastre de Catherine Isaac – Editura Rao – recenzie

Povestea iubirii noastre, de Catherine Isaac – Editura Rao – recenzie

Povestea iubirii noastre

Catherine Isaac

Messy, Wonderful US

Editura Rao – 2020

Traducere: Cristiana Toma
Număr pagini: 420

  “În 1983, o scrisoare ajunge la Liverpool din Italia, iar în interiorul ei se ascund secrete nebănuite. Este găsită trei decenii mai târziu exact de persoana care nu trebuia să o vadă niciodată.
Atunci când Allie deschide un plic găsit acasă la bunica ei, viața i se schimbă, la fel ca și tot ce știa despre familia sa și despre ea însăși. Adevărul riscă să îi rănească pe cei la care ține Allie, așa că ea angajează un detectiv ca să afle ce s-a întâmplat în viața mamei sale, în vara dinainte ca Allie să se nască. După ce își ia concediu de la munca ei de cercetare, Allie pornește într-o călătorie inițiatică pe malurile mângâiate de soare ale lacului Garda, alături de cel mai bun prieten al ei, Ed.
Dar secretele care ies la iveală îi depășesc așteptările și Allie trebuie să găsească tăria de a-și înfrunta trecutul…”

“Acest roman este un deliciu”(Goop)

  Sigur că o asemenea apreciere te duce cu gândul la “ceva siropos” și dacă nu citeam prezentarea și alte păreri nu i-aș fi dat nici o șansă (știți deja preferința mea pentru thrillere și romane polițiste).

  Acum recunosc că mi-ar fi părut rău să nu citesc cartea, care are toate ingredientele unui roman de succes: povești de viață, întorsături de situații, introspecții, locuri superbe, o aventură în căutarea trecutului și al propriului “eu” și o poveste de dragoste deosebită.

  Sigur că nu vă spun povestea dar, așa cum v-am obișnuit, vom vorbi despre personaje.

De data asta vom lăsa la final personajul principal și vă voi povesti despre familie și prieteni.

  Familia lui Allie (personajul principal) este formată din bunica Peggy, soțul ei Gerald, și Joe tatăl ei. Mama ei Christine murise foarte tânără.

O să luăm poveștile în ordinea lor cronologică, deși în roman ele alternează.

  Bunica Peggy a crescut într-o familie bisericoasă și extrem de rigidă, poate chiar mai rigidă decât erau vremurile. O aventură  inocentă și Peggy dă naștere unui copil, iar părinții o obligă să-l dea spre adopție, pe băiețelul pe care ea-l numise Christopher. Singura grijă a părinților ei a fost ca lumea să nu afle de “greșeală “ei, iar ea timorată și sedată semnează actele, fără să știe prea bine ce anume semnează.

  Când își revine Peggy încearcă să-și găsească copilul, dar toate ușile îi sunt închise. Dezamăgită și supărată pe părinții ei “le închide ușa”, își ia viață în propriile mâini și pleacă la Paris. Acolo lucrează la un mic teatru, îl cunoaște pe Gerald, căruia îi povestește totul despre viața ei. Dar Gerald nu-i găsește nici o vină, o iubește, o ia de soție și au împreună o fiica Christine, mama lui Allie. Anii au trecut și deși se gândea mereu la fiul ei, sperând că este iubit, Peggy este fericită cu fiica ei.

  Christine era într-o relație cu Joe, un tânăr pompier chipeș și de treaba. Dar la un moment dat îl cunoaște pe Stefano, un tânăr italian, venit cu părinții la Liverpool și se desparte de Joe.

  Doar că relația nu va dura deoarece Peggy îl cunoaște pe Stefano și are o discuție cu mama lui. Cine era Stefano?

  După discuția purtată cu mama lui Stefano, cu el și Christine, băiatul pleacă cu familia în Italia, refuzând orice legătură cu Peggy. Christine se împacă cu Joe, se căsătoresc, au o fată, dar din păcate ea se îmbolnăvește grav și  moare.

Joe își dedică viața fiicei sale și o crește ajutat  de bunici.

  Îl mai avem pe Ed, prietenul cel mai bun al lui Allie încă din copilărie. Ed nu îndrăznește să-și cerceteze sentimentele pentru Allie, hotărând să n-o piardă pe unica lui prietenă, așa că se căsătorește, după multe alte cuceriri, cu Julia.

  Părinții ei nu l-au vrut, dar Julia nu ține cont, se căsătoresc și totul pare grozav, deși și părinții lui au reticențe. Doar că Julia începe curând să-și arate adevărată fire, debusolată și cu probleme psihice. Este violentă și verbal și fizic, sare la bătaie (deși Ed nu dă niciodată în ea), face scene, reușind să distrugă orice sentimente în soțul ei.

  Ed a preluat de tânăr firma familiei din care a făcut un adevărat succes. A sperat în căsătoria cu Julia, de aceea nu-i spusese nici măcar lui Allie despre derapajele ei,totuși se hotărăște să divorțeze. La rugămintea Juliei de-a se mai gândi și la anunțul că va fi tată, își ia un mic concediu și pleacă s-o ajute pe Allie în căutările ei, și mai ales să se gândească departe de tot.

Și acum Allie!

  Crescută cu dragoste de bunicii și tatăl ei ajunge cercetătoare și se scufundă în muncă. Doar că la ziua bunicii Peggy,căutând ceva în camera ei, dă peste o scrisoare veche de 30 de ani, destul de ambiguă pentru ea, care o determină să creadă că mama ei avusese o aventură înainte de căsătorie, și asemănarea cu băiatul din poză o face să creadă că ar putea fi tatăl ei biologic. Refuzul bunicii de-a vorbi despre asta o întărește în hotărârea ei și decide să-l caute în Italia.

  Angajează un detectiv și când are niște rezultate hotărăște să plece în concediu în Italia (familiei îi spune că pleacă în Portugalia), și acceptă să-l ia pe Ed cu ea, mai ales că o rugase și Julia.

  Vor căuta în Italia în diferite locații,în locuri cu peisaje minunate, obiceiuri locale, hoteluri și peste toate marea.

  În călătoria asta Allie și Ed își vor cimenta și mai mult prietenia, își vor povesti viața,își vor recunoaște și înțelege sentimentele și vor lua hotărâri pe care însă soarta le va dejuca.

Cum și când va afla Allie adevărul despre Stefano?

Este sau nu tatăl ei biologic?

Ce rol a avut în viața bunicii și a mamei ei?

Îl va cunoaște? Va reuși să-l determine să-i dea o șansă lui Peggy?

Cum se rezolvă situația lui Ed?

Este Julia gravidă? Rămân împreună?

Ce se va întâmpla cu Allie în final?

Dar că să aflați totul trebuie să citiți cartea.

  De fapt nu este o singură poveste, ci trei povești  îngemănate ale aceleași familii, precum și poveștile celor din viața lor.

  M-au impresionat poveștile de viață și încă odată se adeverește că nu te poți împotrivi “destinului”.

Trebuie să citiți o carte superbă și foarte bine scrisă.

Iată și câteva păreri avizate:

Plin de întorsături de situație și surprize.” ( Good Housekeeping)

O poveste care îți sfâșâie inima și care explorează cât de departe ești dispus să mergi pentru cei la care ții.” ( Cosmopolitan )

Un roman pe care nu trebuie să-l ratezi”( New York Post)

Carte disponibilă pe site-ul Rao

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Diverta, librărie.net şi cărtureşti

recenzii cărți

Poveste iubirii noastre de Catherine Isaac – Editura Rao – recenzie

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Viv’Infernum – Strigătele răzbunării – Costin Neață – fragment

Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …

2 zile ago

Ora albastră – Paula Hawkins – recenzie

Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…

3 zile ago

Umbrele Demiurgului – Mircea Anghel – fragment

Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…

3 zile ago

Defecte perfecte – Alice Feeney – recenzie

Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…

5 zile ago

Furtuna de zăpadă – Triona Walsh – recenzie

Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…

6 zile ago

Romanian Gothic – Bogdan Piticariu – recenzie

Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…

o săptămână ago