Noutati editoriale Romania

Prăjitură Mozambic – Ciorbă de conopidă și broccoli – Ficat  cu mere – Meniu

Prăjitură Mozambic – Ciorbă de conopidă și broccoli – Ficat  cu mere – Meniu

   Prăjitură Mozambic – delicatese culinare

1. Aperitiv: pastă de avocado

-1-2 avocado copți îi curățăm și-i zdrobim într-un castron

-adăugăm sare, piper, zeamă de lămâie și ulei (ca la maioneză) până se face o pastă

-servim pe feliuțe de pâine prăjită

2. Ciorbă de conopidă și broccoli

-dăm pe răzătoarea fină morcov, pătrunjel, păstârnac și-l călim în puțin ulei, adăugăm bucheţelele de conopidă și broccoli, apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper multicolor, curry, chimen praf, lemon gras, coriandru praf, vegeta, boia (opțional)

-când legumele sunt fierte adăugăm verdeața care ne place tocată fff mărunt și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Ficat  cu mere

-1 kg de ficat de pui (sau curcan) îl prăjim puțin rapid în ulei, adăugăm 2-3 mere curățate și tăiate felii sau cubulețe

-punem piper, curry, coriandru praf și 1 pahar apă și lăsăm să fiarbă (atenție se face repede, să nu puneți sare)

-servim cu cartofi piure, natur sau orez

4. Prăjitură Mozambic (Maria)

-într-un vas adânc topim pe aragaz 100 gr ciocolată cu 70 de gr unt și lăsăm puțin să se răcească

-batem într-un castron 3 ouă întregi cu 70 gr zahăr, adăugăm 100 gr făină +1 lingură cacao +un praf de sare +1 linguriță esență vanilie +1 vârf de cuțit praf de copt și omogenizăm bine

-amestecăm compoziția cu ouă cu ciocolată topită, blatul rezultat îl punem într-o tavă tapetată

Pentru crema: mixăm într-un bol 200 gr brânză +25 gr zahăr +1 gălbenuș de ou +1 linguriță esență de vanilie +2 linguri fulgi de cocos = amestecăm bine

-punem cu lingurița din amestec împrăștiat  în tavă cu compoziția de blat

-dăm la cuptor și coacem 20 minute

-tăiem prăjitura rece

Poftă Bună!

Peşte la cuptor cu legume:

-1-2 peşti curăţaţi, dar întregi îi condimentăm cu sare şi piper (e foarte gustos piperul cu lămâie)
-punem în tavă un strat de legume: ceapă, ardei, roşii, felii de lămâie
-aşezăm peştii deasupra şi punem apă
-aveţi grijă să se facă peştii pe ambele părţi şi mai adăugaţi apă să nu se ardă legumele
-serviţi cu cartofi piure sau orez

Miel la ceaun

Reţete culinare

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

7 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

2 zile ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

5 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

6 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago