Prăjitură Mozambic – Ciorbă de conopidă și broccoli – Ficat cu mere – Meniu
Prăjitură Mozambic – Ciorbă de conopidă și broccoli – Ficat cu mere – Meniu
Prăjitură Mozambic – delicatese culinare
1. Aperitiv: pastă de avocado
-1-2 avocado copți îi curățăm și-i zdrobim într-un castron
-adăugăm sare, piper, zeamă de lămâie și ulei (ca la maioneză) până se face o pastă
-servim pe feliuțe de pâine prăjită
2. Ciorbă de conopidă și broccoli
-dăm pe răzătoarea fină morcov, pătrunjel, păstârnac și-l călim în puțin ulei, adăugăm bucheţelele de conopidă și broccoli, apă și punem la fiert
-potrivim de sare, piper multicolor, curry, chimen praf, lemon gras, coriandru praf, vegeta, boia (opțional)
-când legumele sunt fierte adăugăm verdeața care ne place tocată fff mărunt și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Ficat cu mere
-1 kg de ficat de pui (sau curcan) îl prăjim puțin rapid în ulei, adăugăm 2-3 mere curățate și tăiate felii sau cubulețe
-punem piper, curry, coriandru praf și 1 pahar apă și lăsăm să fiarbă (atenție se face repede, să nu puneți sare)
-servim cu cartofi piure, natur sau orez
4. Prăjitură Mozambic (Maria)
-într-un vas adânc topim pe aragaz 100 gr ciocolată cu 70 de gr unt și lăsăm puțin să se răcească
-batem într-un castron 3 ouă întregi cu 70 gr zahăr, adăugăm 100 gr făină +1 lingură cacao +un praf de sare +1 linguriță esență vanilie +1 vârf de cuțit praf de copt și omogenizăm bine
-amestecăm compoziția cu ouă cu ciocolată topită, blatul rezultat îl punem într-o tavă tapetată
Pentru crema: mixăm într-un bol 200 gr brânză +25 gr zahăr +1 gălbenuș de ou +1 linguriță esență de vanilie +2 linguri fulgi de cocos = amestecăm bine
-punem cu lingurița din amestec împrăștiat în tavă cu compoziția de blat
-dăm la cuptor și coacem 20 minute
-tăiem prăjitura rece
Poftă Bună!
Peşte la cuptor cu legume:
-1-2 peşti curăţaţi, dar întregi îi condimentăm cu sare şi piper (e foarte gustos piperul cu lămâie)
-punem în tavă un strat de legume: ceapă, ardei, roşii, felii de lămâie
-aşezăm peştii deasupra şi punem apă
-aveţi grijă să se facă peştii pe ambele părţi şi mai adăugaţi apă să nu se ardă legumele
-serviţi cu cartofi piure sau orez
Multumim pentru meniu, Arci!
Sunt super rețetele! Pasta de avocado e o minune! Maine voi incerca si prajitura Mozambic. Sunt foarte curioasă să văd cum iese!
Arci, mii de mulțumiri!
cautam o prajitura de genul, rapida! abia astept, cred ca azi ma pun pe treaba!
Prajitura arata super 🙂