Retete culinare

Rulouri cu legume – Ciorbă de ștevie – Fasole bătută – Salată de fructe

Rulouri cu legume – Ciorbă de ștevie – Fasole bătută – Salată de fructe

1. Aperitiv: Rulouri cu legume (Iliuţa )

  • ciuperci, dovlecei, ardei și ceapă se toacă cubulețe mici.
  • morcovii se răzuiesc și se adaugă peste celelalte legume.
  • într-un vas adăugăm puțin ulei de măsline și sotam legumele după ce le-am condimentat,
  • le lăsăm la răcit, ulterior amestecăm compoziția rezultată cu parmezan răzuit.
  • foile de plăcintă se taie la dimensiunea dorită pentru rulouri, după care adăugăm compoziția obținută.
  • le așezăm pe hârtie de copt, le dăm cu gălbenuș si puțin unt pe fiecare foaie, adăugând, după gust susan.
  • se lasă la cuptorul preîncălzit pentru 20 minute la 180 grade.

2.Ciorbă de ștevie (Vero)

  • se pune apă la fiert cu 100 de grame costiță afumată tăiată mărunt, după 15 minute se adaugă ştevia și condimentele: piper, delicat, sare.
  • când e fiartă se sparg ouă întregi în zeamă.
  • se pune într-o tavă puțin ulei, o ceapă mărunțită se dunstuie cu o lingură de făină , puțină boia și un pahar mare de lapte.
  • se pune prăjeala în oală, se mai fierbe 5 minute după care adăugăm frunze de leuștean, pătrunjel, 3 linguri de smântâna frecată cu puțină apă rece .
  • oprim focul și adăugăm o lingură de oțet

3.Fasole bătută (Vero)

  • se fierbe 400 gr fasole cu o ceapă tocată și puțină sare.
  • separat se călește o ceapă în mai mult ulei și se adaugă o linguriță boia dulce.
  • după ce e fiartă fasolea se scurge, se adaugă jumătate din prăjeala cu boia și se pisează bine.
  • cealaltă jumătate din prăjeală se pune la fiecare farfurie deasupra.
  • se servește cu costiță sau cârnați prăjite.
  • şi după preferință acritură, noi servim cu varză murată.

4.Salată de fructe:

  • 3-4 piersici curățate de coajă și tăiate felii
  • 4-5 caise curățate de coajă și tăiate felii
  • 3-4 pere curățate de coajă și tăiate felii sau cubulețe
  • se pun toate fructele într-un bol ,adăugăm puțină lămâie și 1-2 pliculte de zahăr vaniliat
  • opțional puteți pune 3-4 lingurițe de coniac sau gin

 

 

 

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

4 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago