Retete culinare

Rulouri de cașcaval – Pulpe cu legume și castane la cuptor – Budincă de orez – Meniu

Rulouri de cașcaval – Pulpe cu legume și castane la cuptor – Budincă de orez – Meniu

   Rulouri de cașcaval – Pulpe cu legume și castane la cuptor – reţete culinare

1. Rulouri de cașcaval

-1 pachet de cașcaval feliat

-cremă de brânză: 250 gr brânză dulce se mixează cu  200 gr unt, sare și piper după gust și puțină boia (opțional pentru culoare). Compoziția rezultată se amestecă cu 150-200 gr cașcaval dat pe răzătoarea fină

– punem pe fiecare felie de cașcaval crema și rulăm, punem rulourile la rece până servim

2. Supă cremă de ciuperci

-1/2 kg ciuperci le curățăm și le punem să dea câteva clocote în apă cu sare, apoi le lăsăm la scurs

-punem în oală 1 morcov,1 pătrunjel,1 păstârnac și 2 cartofi tăiate bucăți, ciupercile, apă și sare și le punem la fiert

-când legumele sunt fierte le scoatem le lăsăm puțin să se răcească apoi le dăm prin blender

-punem masă de legume în oală și adăugăm câtă apă e necesar (depinde cât de densă vreți supa) și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, lemon gras, curry

-adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm  să dea  câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3. Pulpe cu legume și castane la cuptor (Maria)

-pulpele  le condimentăm și le lăsăm să stea puțin

-în tavă facem un pat de legume: ceapă tăiată felii subțiri, ciuperci, conopidă, broccoli, felii de ardei

-punem pulpele peste legume, apă și punem la cuptor

-când pulpele sunt gata pe jumătate adăugăm castanele crude și lăsăm la cuptor până e gata

-dacă e nevoie mai adăugați câte un pic de apă

-puteți servi  așa sau cu cartofi piure, orez sau mămăligă

4. Budincă de orez:

-fierbem orezul în lapte (2 părți lapte și 1 parte apă) cu zahăr după gust și zahăr vanilinat, lăsăm să se răcească

-batem albuşul de la 4 ouă cu 200 gr zahăr spumă, adăugăm 2-3 plicuri de zahăr vanilinat și gălbenușurile

-amestecăm orezul cu  compoziția de ouă și adăugăm 200 gr stafide (simple sau muiate în rom) și amestecăm ușor

-ungem bine tava sau cratița cu margarină și presăram zahăr pe fundul tăvii și pe pereți, turnăm budinca, presăram și deasupra zahăr și punem la copt

-se taie rece

Poftă Bună!

Reţete culinare

Pui pe sticlă cu legume

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago