Literaturapetocuri.ro
Salată de cartofi – Grătare – ceva bun de weekend.
-2-3 cartofi curățați, tăiați bucățele (sau rondele) îi punem la fiert în apă cu sare
-1 legătură de ceapă verde tăiată feliuțe (sau 1 ceapă mare) o săram puțin, o lăsăm să stea apoi o spălăm cu un jet de apă
-1-2 ouă fierte tari și tăiate bucățele (sau feliuțe)
-punem toate ingredientele în castron, adăugăm puțin ulei, puțină lămâie, potrivim de sare și piper
-se poate servi așa sau cu maioneză
-1 ceapă mică o tăiem mărunt, o călim în puțin ulei și punem zeamă în care au fiert cartofii
-adăugăm sare, piper, boia, chimen praf, curry și lăsăm să dea câteva clocote
-adăugăm tăiței sau tăşcuţe și fiebem puțin, la final adăugăm pătrunjel tăiat fff mărunt
-se poate servi așa sau cu smântână sau iaurt
-tăiem felii pieptul de pui și feliile de porc, le condimentăm și lăsăm să stea câteva ore
-frigem carnea și micii pe grătar
-serviți cu garnitură de cartofi natur sau copți
-2 budinci de cacao +1 l lapte + 6 linguri de zahăr
-preparam budinca după indicații
-o punem în boluri și o lăsăm să se răcească
-putem s-o lăsăm simplă sau să amestecăm în ea bucăți de nucă prăjită, bucăți de ciocolată sau fructe confiate
Poftă Bună!
–Clătite cu pui la cuptor: Compoziția obișnuită de clătite (cu făină, ouă, lapte/apă carbogazoasă, sare). Umplutura am pregătit-o din carne de pui tocată, cu legume- ceapă, ardei roșu, ciuperci, condimente. Toate trebuie călite într-o tigaie cu ulei încins. Când carnea și-a schimbat culoarea, se adaugă legumele, se călesc și ele, apoi se adaugă cașcaval ras fin, smântână și puțină făină ca să se închege compoziția. Se lasă la răcit câteva minute. Pe fiecare clătită în parte se pun cam 2-3 linguri din compoziția rezultată, se împăturesc sau se rulează și se pun în tavă. Peste ele se toarnă un sos realizat din ulei, făină, puțină brânză de burduf sau altă brânză moale și sărată, smântână și apoi se dau la cuptor cam 30-35 de minute la 150 de grade.
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Mulțumim pentru rețete Arci
Mulțumim pt meniu.
Gospodinelor :) Va imbratisez!
Mulțumesc pentru rețete ! Delicioase că întotdeauna !
Sa ma asteptati! Vin la un gratar :-)
Pentru mine, această rubrică a devenit un adevărat ajutor în bucătărie, dar mai ales la alegerea meniului de weekend. Mulțumesc, Arci! Din tot sufletul!
Ma bucur daca va pot fi de ajutor.Multumesc si fetelor care mi-au trimis poze si retete.Va astept si pe voi cu retete,sa mai punem la meniuri
Multumim, Arci! :)