Salată de cartofi - Grătare
Literaturapetocuri.ro

Salată de cartofi – Grătare și mici – Budincă de cacao – Meniu

   Salată de cartofi – Grătare – ceva bun de weekend.

1. Salată de cartofi

-2-3 cartofi  curățați, tăiați bucățele (sau rondele) îi punem la fiert în apă cu sare

-1 legătură de ceapă verde tăiată feliuțe (sau 1 ceapă mare) o săram puțin, o lăsăm să stea apoi o spălăm cu un jet de apă

-1-2 ouă fierte tari și tăiate bucățele (sau feliuțe)

-punem toate ingredientele în castron, adăugăm puțin ulei, puțină lămâie, potrivim de sare și piper

-se poate servi așa sau cu maioneză

2. Supă cu tăiței

-1 ceapă mică o tăiem mărunt, o călim în puțin ulei și punem zeamă în care au fiert cartofii

-adăugăm sare, piper, boia, chimen praf, curry și lăsăm să dea câteva clocote

-adăugăm tăiței sau tăşcuţe și fiebem puțin, la final adăugăm pătrunjel tăiat fff mărunt

-se poate servi așa sau cu smântână sau iaurt

3. Grătare și mici (Vero)

-tăiem felii pieptul de pui și feliile de porc, le condimentăm și lăsăm să stea câteva ore

-frigem carnea și micii pe grătar

-serviți cu garnitură de cartofi natur sau  copți

4. Budincă de cacao

-2 budinci de cacao +1 l lapte + 6 linguri de zahăr

-preparam budinca după indicații

-o punem în boluri și o lăsăm să se răcească

-putem s-o lăsăm simplă sau să amestecăm în ea bucăți de nucă prăjită, bucăți de ciocolată sau fructe confiate

Poftă Bună!

Reţete culinare

Clătite cu pui la cuptor 

Clătite cu pui la cuptor: Compoziția obișnuită de clătite (cu făină, ouă, lapte/apă carbogazoasă, sare). Umplutura am pregătit-o din carne de pui tocată, cu legume- ceapă, ardei roșu, ciuperci, condimente. Toate trebuie călite într-o tigaie cu ulei încins. Când carnea și-a schimbat culoarea, se adaugă legumele, se călesc și ele, apoi se adaugă cașcaval ras fin, smântână și puțină făină ca să se închege compoziția. Se lasă la răcit câteva minute. Pe fiecare clătită în parte se pun cam 2-3 linguri din compoziția rezultată, se împăturesc sau se rulează și se pun în tavă. Peste ele se toarnă un sos realizat din ulei, făină, puțină brânză de burduf sau altă brânză moale și sărată, smântână și apoi se dau la cuptor cam 30-35 de minute la 150 de grade.

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

  1. Pentru mine, această rubrică a devenit un adevărat ajutor în bucătărie, dar mai ales la alegerea meniului de weekend. Mulțumesc, Arci! Din tot sufletul!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.