Salată de conopidă, măsline și ton - Ciorbă de legume cu brânză rasă

Salată de conopidă, măsline și ton – Ciorbă de legume cu brânză rasă – Cartofi umpluți – Plăcintă cu mere

  Aperitiv:

 1.Salată de conopidă, măsline și ton (Iliuţa)

-fierbem conopida după ce am desfăcut-o în buchețele pentru 15 minute cu puțină sare;

-o lăsăm la scurs;

-într-un vas punem tonul dintr-o conservă, tocat cubulețe, 100 gr măsline fără sâmburi, conopida scursă, sare, piper;

-o lingură ulei de măsline amestecată cu 2 linguri de oțet de mere și una de muștar se adaugă peste compoziție;

-la final punem trei ouă fierte tăiate cubulețe;

-amestecăm totul și le lăsăm pentru câteva minute la rece înainte de a le servi.

  2.Ciorbă de legume cu brânză rasă

-1 ceapă mică tăiată mărunt, zarzavat (1-2 morcovi +1 păstârnac +1 pătrunjel) dat pe răzătoarea fină, codițe de ciuperci tăiate fin și 2 dovlecei tăiați bucățele;

-călim puțin ceapa și zarzavatul în ulei, adăugăm codițele de ciuperci, apă și punem la fiert;

-potrivim de sare și piper;

-când legumele sunt aproape fierte adăugăm dovlecelul și verdeața (pătrunjel, leuștean și tarhon) tăiată fin;

-dregem ciorba cu gălbenuș de ou frecat cu smântână sau iaurt;

-când servim presărăm deasupra parmezan, cașcaval sau brânză rasă fin.

3. Cartofi umpluți (Vero)

-se taie în două cam 10/15 cartofi și se scobesc în mijloc;

-separat se taie mărunt 3 cepe mari, 2/3 morcovi și un borcan mare de ciuperci mărunțite;

-se călesc toate în tavă cu o lingură de pastă de tomate și condimente;

-se umplu cartofii și apoi se pune peste ei cașcaval;

-se pun la cuptor pe hârtie pergament acoperiți cu folie de aluminiu;

-se lasă cam 45 de minute depinde de cuptor;

-se pot servi ca aperitiv sau cu orice sos vă place.

4. Plăcintă cu mere(Vero)

-10 linguri lapte, 10 l ulei, praf de copt, făină cât cuprinde, 10 l zahăr, 1 ou se amestecă și se fac două foi.

umplutură: 2500 gr mere, le radem, așezăm peste prima foaie apoi punem zahăr în ploaie peste ele și puțin griș;

-așezăm cealaltă foaie și înțepăm foaia de sus cu o furculiță;

-dăm la copt la foc mic cam 45 de minute.

 

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.