Salată de icre cu murături - Supă de văcuță în stil turcesc

Salată de icre cu murături – Supă de văcuță în stil turcesc – Ghiveci la cuptor – Desert rapid – Meniu

 1. Aperitiv: salată de icre cu murături (Iliuța):

-100 gr icre sărate de crap sau de hering, 300 ml ulei, 2 feliuțe de pâine, 2 buc ceapă potrivite ca dimensiune tocate mărunt, zeamă de la o lămâie și 200 gr murături tocate cubulețe.

-mixăm icrele sărate pentru 2-3 minute după care adăugăm uleiul treptat continuând să mixăm la o viteză medie pentru început.

-după ce am adăugat jumătate din cantitatea de ulei adăugăm cele două feliuțe de pâine înmuiată în lapte – continuăm să adăugăm uleiul alternând cu zeamă de lămâie.

-pentru a obține o salată pufoasă adaug în salată 10 ml de apă minerală împreună cu zeama de lămâie și uleiul spre final.

-după ce am obținut textura dorită la salată adaug ceapă și continui să mixez pentru încă 60 de secunde.

-la final adaug murăturile bine scurse.

 2. Supă de văcuță în stil turcesc (Vio):

-carnea de vită se taie bucăți și se pune la fiert în apă cu sare

-2-3 morcovi+2 cepe+2-3 cartofi=tăiate bucăți mai mari

– când carnea este pe jumătate fiartă adăugăm legumele și lăsăm să fiarbă

-potrivim de sare și piper

3. Ghiveci la cuptor:

-în tava unsă cu puțin ulei punem în straturi legumele

-2-3 cartofi tăiați rondele+ceapă tăiată felii+ardei crud sau copt felii+rondele de dovlecel+felii de ciuperci

-deasupra turnăm apă, adăugăm condimente și punem tava la cuptor

-condimente: eu pun sare, piper multicolor, coriandru praf, lemon gras, curry, oregano și cimbru, boia (opțional)

-când legumele sunt gata și apa a scăzut bateți 2-3 ouă cu 2-3 linguri de smântână și 200 gr cașcaval răzuit și turnați amestecul peste ele

-puneți tava din nou în cuptor până e gata

 4. Desert rapid:

-400 gr fructe de pădure le presăram cu zahăr și lăsăm să stea puțin să lase sucul apoi le strecurăm

-punem fructele în cupe și le stropim cu puțin coniac sau rom după gust

-300gr brânză dulce o mixăm cu 200 gr zahăr praf, 2 pliculețe zahăr vaniliat și sucul de la fructe = să fie o cremă omogenă

-punem crema de brânză în cupe peste fructe și deasupra răzuim ciocolată neagră

-dați cupele câteva ore la rece

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.