-într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt punem 6 felii de pâine.
-bacon prăjit în prealabil, o roșie feliată, brânză care se întinde și un ou așezăm pe fiecare felie de pâine.
-presăram parmezan deasupra și le dăm la cuptorul preîncălzit pentru 15-20 minute.
-punem să fiarbă oasele de porc în apă cu sare
-o ceapă mică o tăiem mărunt
-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină
-punem zarzavatul și ceapa în oală și strecurăm deasupra zeama în care am fiert carnea și punem oala la fiert
-curățăm carnea de pe oase, o tăiem bucățele și o adăugăm în oală
-potrivim de sare, piper, curry, coriandru praf
-când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână frecată cu gălbenuș de ou
-5-6 ciuperci se curată, se feliază, se fierb în apă cu sare și se scurg
-1 cutie de fasole albă boabe scursă
-1 cutie de porumb scurs
-200 gr cașcaval dat pe răzătoare și 200 gr brânză telemea dată pe răzătoare
-2-3 ouă și 1 cutie de smântână
-într-o cratiță unsă cu ulei și tapetată cu pesmet așezăm alternativ straturile de legume, între ele presăram brânză telemea și 1-2 lingurițe de smântână
-după ce punem ultimul strat batem ouăle cu smântâna rămasă și cu cașcavalul și turnăm deasupra
-punem cratița la cuptor
-1 l lapte, 300 gr zahăr, 2 zahăr vaniliat, 4 linguri cu vârf de făină, 7-8 ouă
-amestecăm spumă gălbenușurile cu 300 gr zahăr și 2 plicuri zahăr vaniliat, apoi punem pe rând făină și ½ l lapte, facem un aluat ca de clătite
-1/2 l lapte îl punem la fiert,când este fierbinte punem sosul cu gălbenușuri în el amestecând continuu până se îngroașă ca o mămăligă mai tare
-între timp batem tare albușurile
-luăm crema de pe foc punem jumătate din albușuri (amestecăm de jos în sus) amestecăm până se încorporează apoi punem și restul de albuș și omogenizăm
-împărțim crema în cupe sau boluri și punem la rece
-când servim ornăm cu fructe proaspete sau confiate și cu ciocolată rasă sau nucă de cocos după preferințe
-cantitatea de cremă este suficientă și pentru o porție de cremșnit, se pune caldă între foi
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Multumim pentru retete! Incerc si eu budinca :-)
Și eu tot budinca o încerc in weekend.
Mulțumim pentru rețete!
Mulțumesc pentru delicioasele rețete!