Tartă cu ouă și bacon - Budincă de legume la cuptor

Tartă cu ouă și bacon – Budincă de legume la cuptor – Cremă de vanilie la pahar – meniu

1. Aperitiv: tartă cu ouă și bacon (Iliuța)

-într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt punem 6 felii de pâine.

-bacon prăjit în prealabil, o roșie feliată, brânză care se întinde și un ou așezăm pe fiecare felie de pâine.

-presăram parmezan deasupra și le dăm la cuptorul preîncălzit pentru 15-20 minute.

2. Ciorbă de porc

-punem să fiarbă oasele de porc în apă cu sare

-o ceapă mică o tăiem mărunt

-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină

-punem zarzavatul  și ceapa în oală și strecurăm deasupra zeama în care am fiert carnea și punem oala la fiert

-curățăm carnea de pe oase, o tăiem bucățele și o adăugăm în oală

-potrivim de sare, piper, curry, coriandru praf

-când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână frecată cu gălbenuș de ou

3. Budincă de legume la cuptor

  • 2 cartofi curățați și tăiați felii se fierb în apă cu sare, apoi se scurg

-5-6 ciuperci se curată, se feliază, se fierb în apă cu sare și se scurg

-1 cutie de fasole albă boabe scursă

-1 cutie de porumb scurs

-200 gr cașcaval dat pe răzătoare și 200 gr brânză telemea dată pe răzătoare

-2-3 ouă și 1 cutie de smântână

-într-o cratiță unsă cu ulei și tapetată cu pesmet așezăm alternativ straturile de legume, între ele presăram brânză telemea și 1-2 lingurițe de smântână

-după ce punem ultimul strat batem ouăle cu smântâna rămasă și cu cașcavalul și turnăm deasupra

-punem cratița la cuptorTartă cu ouă și bacon - Budincă de legume la cuptor

4. Cremă de vanilie la pahar

-1 l lapte, 300 gr zahăr, 2 zahăr vaniliat, 4 linguri cu vârf de făină, 7-8 ouă

-amestecăm spumă gălbenușurile cu 300 gr zahăr și 2 plicuri zahăr vaniliat, apoi punem pe rând făină și ½ l lapte, facem un aluat ca de clătite

-1/2 l lapte îl punem la fiert,când este fierbinte punem sosul cu gălbenușuri în el amestecând continuu până se îngroașă ca o mămăligă mai tare

-între timp batem  tare albușurile

-luăm crema de pe foc punem jumătate din albușuri (amestecăm de jos în sus) amestecăm până se încorporează apoi punem și restul de albuș și omogenizăm

-împărțim crema în cupe sau boluri și punem la rece

-când servim ornăm cu fructe proaspete sau confiate și cu ciocolată rasă sau nucă de cocos după preferințe

-cantitatea de cremă este suficientă și pentru o porție de cremșnit, se pune caldă între foi

 Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.