Retete culinare

Ton cu maioneză – Ciorbă de ștevie – Sos de mărar cu șnițel de porc – Chec cu mere

Ton cu maioneză – Ciorbă de ștevie – Sos de mărar cu șnițel de porc – Chec cu mere

1. Aperitiv: ton cu maioneză

  • 2 cutii de ton mărunțit în suc propriu le scurgem și le punem în castron
  • adăugăm maioneză (simplă sau cu cartof) amestecăm și potrivim după gust de sare, piper și lămâie
  • punem la rece puțin
  • opțional puteți adăuga măsline tăiate feliuțe subțiri

2. Ciorbă de ștevie (Vero)

  • se pune apă la fiert cu 100 de grame costiță afumată tăiată mărunt, după 15 minute se adaugă ștevia și condimentele: piper, delicat, sare.
  • când e fiartă se sparg ouă întregi în zeamă.
  • se pune într-o tavă puțin ulei, o ceapă mărunțită se dunstuie cu o lingură de făină , puțină boia și un pahar mare de lapte.
  • se pune prăjeala în oală, se mai fierbe 5 minute după care adăugăm frunze de leuștean, pătrunjel, 3 linguri de smântâna frecată cu puțină apă rece .
  • oprim focul și adăugăm o lingură de oțet

3. Sos de mărar cu șnițel de porc (Vero)

  • 500 gr cotlet de porc, 5 ouă, faină
  • se bate carnea, se condimentează, se trece prin făină apoi prin ou și se prăjește în ulei.
  • se scot pe prosoape de bucătărie pentru a elimina surplusul de ulei.
  • o legătură mărar, puțin ulei, 1 cățel de usturoi, 1 lingură oțet, 2 linguri smântână grasă, o cană lapte, puțină făină.
  • se prăjește puțin mărarul în 2 linguri de ulei, se adaugă puțină apă .
  • într-un bol se pune laptele cu făină, după ce a fiert cam 15 minute mărarul, se adaugă laptele  cu făina și usturoiul.

4. Chec cu mere:

  • 300 gr zahăr+3 ouă întregi se freacă bine
  • adăugăm 100 ml ulei, 300 gr făină, 300 gr mere razuite și 1 linguriță de bicarbonat stins cu lămâie
  • amestecăm bine,punem la copt în tava unsă și tapetată.
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

  • Salata de ton e preferata fiicei mele. Eu mai adaug în ea și câteva boabe de porumb. Mulțumim pentru idei!

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

4 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago