Ton cu maioneză – Ciorbă de ștevie – Sos de mărar cu șnițel de porc – Chec cu mere
Ton cu maioneză – Ciorbă de ștevie – Sos de mărar cu șnițel de porc – Chec cu mere
1. Aperitiv: ton cu maioneză
- 2 cutii de ton mărunțit în suc propriu le scurgem și le punem în castron
- adăugăm maioneză (simplă sau cu cartof) amestecăm și potrivim după gust de sare, piper și lămâie
- punem la rece puțin
- opțional puteți adăuga măsline tăiate feliuțe subțiri
2. Ciorbă de ștevie (Vero)
- se pune apă la fiert cu 100 de grame costiță afumată tăiată mărunt, după 15 minute se adaugă ștevia și condimentele: piper, delicat, sare.
- când e fiartă se sparg ouă întregi în zeamă.
- se pune într-o tavă puțin ulei, o ceapă mărunțită se dunstuie cu o lingură de făină , puțină boia și un pahar mare de lapte.
- se pune prăjeala în oală, se mai fierbe 5 minute după care adăugăm frunze de leuștean, pătrunjel, 3 linguri de smântâna frecată cu puțină apă rece .
- oprim focul și adăugăm o lingură de oțet
3. Sos de mărar cu șnițel de porc (Vero)
- 500 gr cotlet de porc, 5 ouă, faină
- se bate carnea, se condimentează, se trece prin făină apoi prin ou și se prăjește în ulei.
- se scot pe prosoape de bucătărie pentru a elimina surplusul de ulei.
- o legătură mărar, puțin ulei, 1 cățel de usturoi, 1 lingură oțet, 2 linguri smântână grasă, o cană lapte, puțină făină.
- se prăjește puțin mărarul în 2 linguri de ulei, se adaugă puțină apă .
- într-un bol se pune laptele cu făină, după ce a fiert cam 15 minute mărarul, se adaugă laptele cu făina și usturoiul.
4. Chec cu mere:
- 300 gr zahăr+3 ouă întregi se freacă bine
- adăugăm 100 ml ulei, 300 gr făină, 300 gr mere razuite și 1 linguriță de bicarbonat stins cu lămâie
- amestecăm bine,punem la copt în tava unsă și tapetată.
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Salata de ton e preferata fiicei mele. Eu mai adaug în ea și câteva boabe de porumb. Mulțumim pentru idei!
Abia aștept să le încerc și eu ! Mulțumesc pentru delicioasele rețete!