Bruschetta este un aperitiv (starter) din Italia, constând în pâine rumenită pe grătar cu ustoroi frecat şi ulei de măsline. Se pot adăuga topping-uri de roşii sau pastă de măsline negre.
– 4 felii pâine baghetă;
– 2 roşii medii;
– 2 linguriţe ulei de măsline;
– 2 căţei usturoi;
– sare, piper;
– busuioc (eu am preferat să îl omit, nu prea mă împac cu gustul lui).
1) Într-un bol punem roşiile tocate cubuleţe, sarea, piperul şi busuiocul tocat fin.
2) Încingem cuptorul şi punem într-o tavă feliile de pâine unse cu uleiul de măsline. Lasăm să se rumenească frumos.
3) După ce s-au rumenit le frecăm cu usturoi şi aşezăm grămăjoare din amestecul de roşii pe fiecare felie.
Poftă Bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Nu am facut niciodata dar am mancat la o prietena. Mi-a placut si, desi mereu mi-am spus ca o sa fac si eu reteta aceasta, nu m-am tinut de cuvant ;) :D
Merita sa incerci reteta! Sunt foarte bune :)
Cat de bine arata, imi faci pofta! Sa stii ca nici eu nu ma impac cu busuioucul, deci si eu as omite. Dar cred ca o sa cumpar rosii azi, si fac si eu bruschete deseara, sau la dimineata.
Succes si sper sa fie pe gustul tau! locco_smiley_37
Și eu îmi prepar adesea bruschete :)
Ma bucur! O zi frumoasa in continuare!
Multumim Robert,si eu obisnuiesc sa fac.nici EU nu sunt prietena cu busuiocul dar sunt la fel de bune si cu patrunjel taiat fff marunt
asa este! :)
Am mancat de multe ori si chiar imi plac!
ma bucur, si mie imi plac mult! ;)
Si eu am mai mancat, sunt gustoase! :)
Da, chiar sunt!