Bruschete cu rosii
Bruschete cu roşii
Bruschetta este un aperitiv (starter) din Italia, constând în pâine rumenită pe grătar cu ustoroi frecat şi ulei de măsline. Se pot adăuga topping-uri de roşii sau pastă de măsline negre.
Ingrediente:
– 4 felii pâine baghetă;
– 2 roşii medii;
– 2 linguriţe ulei de măsline;
– 2 căţei usturoi;
– sare, piper;
– busuioc (eu am preferat să îl omit, nu prea mă împac cu gustul lui).
Mod de preparare:
1) Într-un bol punem roşiile tocate cubuleţe, sarea, piperul şi busuiocul tocat fin.
2) Încingem cuptorul şi punem într-o tavă feliile de pâine unse cu uleiul de măsline. Lasăm să se rumenească frumos.
3) După ce s-au rumenit le frecăm cu usturoi şi aşezăm grămăjoare din amestecul de roşii pe fiecare felie.
Poftă Bună!
Nu am facut niciodata dar am mancat la o prietena. Mi-a placut si, desi mereu mi-am spus ca o sa fac si eu reteta aceasta, nu m-am tinut de cuvant 😉 😀
Merita sa incerci reteta! Sunt foarte bune 🙂
Cat de bine arata, imi faci pofta! Sa stii ca nici eu nu ma impac cu busuioucul, deci si eu as omite. Dar cred ca o sa cumpar rosii azi, si fac si eu bruschete deseara, sau la dimineata.
Succes si sper sa fie pe gustul tau! locco_smiley_37
Și eu îmi prepar adesea bruschete 🙂
Ma bucur! O zi frumoasa in continuare!
Multumim Robert,si eu obisnuiesc sa fac.nici EU nu sunt prietena cu busuiocul dar sunt la fel de bune si cu patrunjel taiat fff marunt
asa este! 🙂
Am mancat de multe ori si chiar imi plac!
ma bucur, si mie imi plac mult! 😉
Si eu am mai mancat, sunt gustoase! 🙂
Da, chiar sunt!