-250 gr paste (scoici, fundiţe, etc) fierte în apă cu sare şi scurse
-1 pachet (300-400 gr) legume mexicane fierte (sau călite puţin) în apă cu sare şi vegeta şi scurse
-1-2 morcovi daţi pe răzătoarea fină
-200 gr brânză telemea dată pe răzătoarea fină
-200 gr şuncă sau muşchi file tăiate mărunt
-1 legătură mărar sau pătrunjel tăiate mărunt, 1-4 linguri de smântână
-se amestecă toate ingredientele într-un bol se mai potriveşte de sare, piper şi se pune la rece
-o conopidă mai mare, sau broccoli, se curăţă şi se fierbe în apă cu sare, apoi se taie felii sau se mărunţeşte (după preferinţe)
-1 ceapă tăiată mărunt o călim puţin (se poate şi ceapă verde), adăugăm ½ kg carne măcinată de curcan (sau porc, sau amestec), condimente şi puţină apă şi lăsăm pe foc până se face carnea
-3-4 ouă fierte tari, tăiate felii
-1 cutie smântână şi 100 gr caşcaval sau telemea date pe răzătoarea fină
-într-o cratiţă sau o tavă punem puţin ulei, un strat de conopidă+un strat de carne+strat de conopidă+un strat de ouă+strat de conopidă
– deasupra punem smântână amestecată cu brânză şi băgăm la cuptor,
-vara puteţi pune felii de roşii combinate cu smântână sau brânză
-250 gr unt sau margarină
-250 gr zahăr
-4 ouă întregi
-2 linguriţe scorţişoară
-2 linguri cacao
-250 gr făină
– 1 praf de copt+1/2 linguriţă bicarbonat stinse cu 1 lingură de apă clocotită
-1-2 zahăr vaniliat
-1/4 l vin roşu (un sfert)
-200 gr ciocolată tăiată bucăţele (ciocolată neagră sau menaj)
-se freacă untul cu zahărul, adăugăm pe rând ouăle întregi, scorţişoară, cacao, zahăr vaniliat, făină, praful de copt, vinul roşu şi ciocolată
-se pune în 2 forme de chec dreptunghiulare sau una rotundă, formele unse şi tapetate
-se coace cam 60 de minute la foc potrivit
Poftă Bună!
Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …
Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…
Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…
Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…
Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…
Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…
View Comments
uuuuuu ce pofta.....iau imediat nota :3
Ma atrage salata cu paste. La combinatia aceasta nu ma asteptam. Imi plac pastele dar nici nu prea ma omor dupa ele :) . Insa as manca tot timpul salata, nu conteaza daca este simpla sau complexa :)
Iubesc pastele si reteta pare foarte gustoasa. Celelalte retete mi se par usoare si abia astept sa le incerc.
Arci, eu vreau musaca si chec! Zi-mi cand sa vin la masa! :)
wow,super reteta.vreau sa fac ciorba,vreau si musaca,vreau si chec.
Vreau și eu :D
Asa pofta mi-ai facut cu ciorba de perisoare. Clar, in weekend o pun pe mamaia sa-mi faca.
Iar apoi ar merge un chec. ❤️❤️❤️
Multumesc pentru retete Arci!
De data aceasta am trecut pe listă toate rețetele! Sunt super!
Yumiiiii. Suna bine. Ma tentează salata de paste