Ciorbă de pui – Pastă de jumări – Pilaf cu pui și ciuperci – Tort cu cremă de brânză
Ciorbă de pui – Pastă de jumări – Pilaf cu pui și ciuperci – Tort cu cremă de brânză
1. Aperitiv: pastă de jumări
- 250 gr jumări se macină ca o pastă,le punem în castron
- adăugăm 2-3 ouă fierte tari și date pe răzătoarea fină
- potrivim de sare,piper și 2-3 lingurițe de muștar după gust
- servim pe feliuțe de pâine prăjită sau proaspătă după preferințe
2.Ciorbă de pui
- 1 piept de pui îl tăiem bucățele
- 2 morcovi+1 pătrunjel+1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină
- 1 ceapă mică o tăiem mărunt
- punem în oală puțin ulei și calim ceapa,zarzavatul și carnea apoi adăugăm apă și punem la fiert
- potrivim de sare, piper, curry, praf de chimen
- când ingredientele sunt fierte dregem cu smântână frecată cu gălbenuș de ou
- dacă vreți puteți adăuga și amestecul de verdeață care vă place
3. Pilaf cu pui și ciuperci
- 1 cutie de ciuperci tăiate (eu le tai mai mărunt decât în conservă)
- 1 piept de pui mare tăiat bucățele sau fâşiuţe
- 1 cană de orez spălat
- 1 ceapă mică se taie bucățele se pune la călit în puțin ulei,adăugăm ciupercile și carnea și le călim puțin împreună
- adăugăm cana de orez,condimente (sare, piper, turmeric, praf de lemon gras,) și 2 căni de apă
- punem cratița în cuptor și o lăsăm să fiarbă până este gata
4. Tort cu cremă de brânză (Maria):
- blat: 6 albuse de ou bătute cu 6 linguri de zahăr+6 galbenuse+6 linguri de făină (sau 7 dacă se cere)+1/2 praf de copt stins = se pune la copt în tavă unsă și tapetată,se lasă să se răcească și se taie în două părți
- crema:1/2 kg brânză de vacă+200 gr unt+250 gr zahăr praf+zeamă de la ½ lămâie+coajă rasă de la 1 lămâie = se mixează bine
- se umple tortul cu crema de brânză și se ornează cu frișcă
-
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
-
Mulțumesc pentru delicioasele rețete oferite!
Ce rețete super! Pilaf voi face și eu!
Mulțumesc pentru idei!