se spală dovleceii la jet de apă și-i lăsăm să se scurgă bine
2-3 cartofi se curăţă și se taie mărunt
1 morcov+1patrunjel+1 păstârnac = se dau pe răzătoarea fină
-1 ceapă mică tăiată mărunt o punem în oală în puțin ulei și o călim
-adăugăm zarzavatul mai călim puțin, punem cartofii și apă și punem la fiert
-adăugăm sare, piper, curry, boia, praf de chimen
-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place(pătrunjel, leuștean, țelină, tarhon) și mai dăm câteva clocote
-servim simplu sau cu smântână
-1/2 kg carne măcinată o călim cu o ceapă tăiată mărunt, sare, piper, boia și un pic de apă
-în cratiță punem: un strat de vinete+carne+vinete+carne+vinete
-deasupra presărăm brânză rasă și turnam 2 ouă bătute cu un pic de bulion sau pastă de roșii și 2-4 linguri de smântână
-punem cratița la cuptor până se rumenește bine
4.Prăjitură (Televizor):
-1/2 kg făină+1 pachet de margarină Rama+gălbenușul de la 2oua+250 gr zahăr+zeama de la o lămâie și 1praf de copt+se frământă cu câtă smântână cuprinde să fie un aluat potrivit
-se împarte aluatul în 2, în jumătate se pune cacao
se coace un pișcot simplu din 6 ouă+6 linguri de zahăr+6 linguri făină+puțin praf de copt
crema:1/4 lapte se pune la fiert
-1/4lapte rece se freacă cu 4-5 linguri de făină și 3-4 pliculețe de zahăr vaniliat
-se toarnă compoziția în laptele care fierbe,se amestecă bine până se îngroașă
-apoi se lasă puțin să se răcească
-amestecăm cele două compoziții
Glazură:
-se amestecă 6 linguri de zahăr cu 3 linguri de cacao +1/2 pahar apă = se fierbe până se îngroașă, se ia de pe foc și se amestecă cu 25 gr margarină Rama
-prăjitura se montează așa; foaie albă+cremă+foaie maro+cremă+pișcot+cremă+foaie maro+cremă+foaie albă+glazură = apoi se dă la rece
-dacă nu vreți glazură presărați deasupra zahăr praf când o serviți
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Pofta buna!
Numai bunătăți! Mulțumesc pentru rețete!
Mulțumim pt retete. Prajitura o incerc si eu, arată super bine.