Dovlecel pane la cuptor - Musaca de vinete - Prăjitură (Televizor)

Dovlecel pane la cuptor – Musaca de vinete – Prăjitură (Televizor)

1.Aperitiv: dovlecel pane la cuptor

  • 2 dovlecei se curată, se taie felii, se săreazăași se lasă să stea 1 oră
  • se spală dovleceii la jet de apă și-i lăsăm să se scurgă bine

  • pregătim într-un castron 2-3 ouă bătute cu un pic de ulei și făină (să fie ca un amestec de clătite) și separat o farfurie cu făină
  • punem în tavă hârtie pergament unsă cu ulei
  • dăm bucățile de dovleac prin făină, apoi prin amestecul de ou, dacă vreți și prin pesmet, le punem pe hârtia de copt în tavă
  • se pune tava la cuptor

2.Ciorbă de cartofi

  • 2-3 cartofi se curăţă și se taie mărunt

  • 1 morcov+1patrunjel+1 păstârnac = se dau pe răzătoarea fină

-1 ceapă mică tăiată mărunt o punem în oală în puțin ulei și o călim

-adăugăm zarzavatul mai călim puțin, punem cartofii și apă și punem la fiert

-adăugăm sare, piper, curry, boia, praf de chimen

-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place(pătrunjel, leuștean, țelină, tarhon) și mai dăm câteva clocote

-servim simplu sau cu smântână

3.Musaca de vinete

  • 3 vinete le curățăm, le tăiem felii mai groase, le săram și le lăsăm puțin să se scurgă zeama, apoi le prajim puțin în ulei

-1/2 kg carne măcinată o călim cu o ceapă tăiată mărunt, sare, piper, boia și un pic de apă

-în cratiță punem: un strat de vinete+carne+vinete+carne+vinete

-deasupra presărăm brânză rasă și turnam 2 ouă bătute cu un pic de bulion sau pastă de roșii și 2-4 linguri de smântână

-punem cratița la cuptor până se rumenește bine

4.Prăjitură (Televizor):

-1/2 kg făină+1 pachet de margarină Rama+gălbenușul de la 2oua+250 gr zahăr+zeama de la o lămâie și 1praf de copt+se frământă cu câtă smântână cuprinde să fie un aluat potrivit

-se împarte aluatul în 2, în jumătate se pune cacao

  • din fiecare  parte se fac două foi coapte pe dosul tăvii
  • se coace un pișcot simplu din  6 ouă+6 linguri de zahăr+6 linguri făină+puțin praf de copt

  • crema:1/4 lapte se pune la fiert

  • -1/4lapte rece se freacă cu 4-5 linguri de făină și 3-4 pliculețe de zahăr vaniliat

    -se toarnă compoziția în laptele care fierbe,se amestecă bine până se îngroașă

    -apoi se lasă puțin să se răcească

    • se mixează 200 gr unt cu 300 gr zahăr pudră să fie ca o spumă,

    -amestecăm cele două compoziții

    Glazură:

    -se amestecă 6 linguri de zahăr cu 3 linguri de cacao +1/2 pahar apă = se fierbe până se îngroașă, se ia de pe foc și se amestecă cu 25 gr margarină Rama

    -prăjitura se montează așa; foaie albă+cremă+foaie maro+cremă+pișcot+cremă+foaie maro+cremă+foaie albă+glazură = apoi se dă la rece

    -dacă nu vreți glazură presărați deasupra zahăr praf când o serviți

     

     

     

    ***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

    3 COMMENTS

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.