Dovlecel pane la cuptor – Musaca de vinete – Prăjitură (Televizor)
1.Aperitiv: dovlecel pane la cuptor
- 2 dovlecei se curată, se taie felii, se săreazăași se lasă să stea 1 oră
-
se spală dovleceii la jet de apă și-i lăsăm să se scurgă bine
- pregătim într-un castron 2-3 ouă bătute cu un pic de ulei și făină (să fie ca un amestec de clătite) și separat o farfurie cu făină
- punem în tavă hârtie pergament unsă cu ulei
- dăm bucățile de dovleac prin făină, apoi prin amestecul de ou, dacă vreți și prin pesmet, le punem pe hârtia de copt în tavă
- se pune tava la cuptor
2.Ciorbă de cartofi
-
2-3 cartofi se curăţă și se taie mărunt
-
1 morcov+1patrunjel+1 păstârnac = se dau pe răzătoarea fină
-1 ceapă mică tăiată mărunt o punem în oală în puțin ulei și o călim
-adăugăm zarzavatul mai călim puțin, punem cartofii și apă și punem la fiert
-adăugăm sare, piper, curry, boia, praf de chimen
-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place(pătrunjel, leuștean, țelină, tarhon) și mai dăm câteva clocote
-servim simplu sau cu smântână
3.Musaca de vinete
- 3 vinete le curățăm, le tăiem felii mai groase, le săram și le lăsăm puțin să se scurgă zeama, apoi le prajim puțin în ulei
-1/2 kg carne măcinată o călim cu o ceapă tăiată mărunt, sare, piper, boia și un pic de apă
-în cratiță punem: un strat de vinete+carne+vinete+carne+vinete
-deasupra presărăm brânză rasă și turnam 2 ouă bătute cu un pic de bulion sau pastă de roșii și 2-4 linguri de smântână
-punem cratița la cuptor până se rumenește bine
4.Prăjitură (Televizor):
-1/2 kg făină+1 pachet de margarină Rama+gălbenușul de la 2oua+250 gr zahăr+zeama de la o lămâie și 1praf de copt+se frământă cu câtă smântână cuprinde să fie un aluat potrivit
-se împarte aluatul în 2, în jumătate se pune cacao
- din fiecare parte se fac două foi coapte pe dosul tăvii
se coace un pișcot simplu din 6 ouă+6 linguri de zahăr+6 linguri făină+puțin praf de copt
crema:1/4 lapte se pune la fiert
-1/4lapte rece se freacă cu 4-5 linguri de făină și 3-4 pliculețe de zahăr vaniliat
-se toarnă compoziția în laptele care fierbe,se amestecă bine până se îngroașă
-apoi se lasă puțin să se răcească
- se mixează 200 gr unt cu 300 gr zahăr pudră să fie ca o spumă,
-amestecăm cele două compoziții
Glazură:
-se amestecă 6 linguri de zahăr cu 3 linguri de cacao +1/2 pahar apă = se fierbe până se îngroașă, se ia de pe foc și se amestecă cu 25 gr margarină Rama
-prăjitura se montează așa; foaie albă+cremă+foaie maro+cremă+pișcot+cremă+foaie maro+cremă+foaie albă+glazură = apoi se dă la rece
-dacă nu vreți glazură presărați deasupra zahăr praf când o serviți
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Pofta buna!
Numai bunătăți! Mulțumesc pentru rețete!
Mulțumim pt retete. Prajitura o incerc si eu, arată super bine.