Retete culinare

Frigărui cu legume și cârnați de casă – Roșii umplute cu pastă de brânză – Napolitane cu cremă caramel – Meniu

Frigărui cu legume și cârnați de casă – Roșii umplute cu pastă de brânză – Napolitane cu cremă caramel – Meniu

1. Aperitiv: roșii umplute cu pastă de brânză

  • 4-5 roșii le scobim, le sărăm ușor și le punem pe farfurie cu gura în jos

-miezul de roșie îl tăiem  mărunt și-l lăsăm în bol

-300 gr brânză dulce +100 gr brânză telemea rasă +50 gr unt +sare, piper după gust +chimen praf = le mixăm bine

-adăugăm în compoziție miezul roșiilor, amestecăm bine

-umplem roșiile cu compoziția, așezăm cu gura în sus și presărăm cașcaval răzuit

-punem la rece până servim

2. Ciorbă de conopidă

-o conopidă potrivită o curățăm și o desfacem în buchețele, le lăsăm în apă rece

-tăiem mărunt o ceapă și o punem în oală cu puțin ulei

-adăugăm 1-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac = date pe răzătoarea fină

-călim puțin ingredientele adăugăm conopida și apa și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, curry, boia și lăsăm să fiarbă

-când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote

-puteți servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Frigărui cu legume și cârnați de casă (Iliuță)

-am folosit ciuperci, ardei gras, ceapă, cartofi ( îi fierb 10 minute înainte ), dovlecei și cârnați de casă.

-dacă vă plac puteți adaugă și roșii cherry dau o savoare deosebită.

-toate legumele le condimentez cu busuioc, piper, boia dulce, sare cu amestec de verdețuri mediteraneene și oregano.

-când sunt gata le servim cu sos Tzatziki sau sos remoulade

4. Napolitane cu cremă caramel

-200 gr zahăr se caramelizează

-4 ouă se freacă cu 200 gr zahăr

-punem peste zahărul caramelizat un pachet de unt (să nu va speriați că pare că e prea lichid când se topește untul)

-adăugăm ouăle frecate cu zahărul și lăsăm să fiarbă până se îngroașă (amestecăm mereu)

-se ia compzitia de pe foc, punem în ea 2 pachete de biscuiți măcinați și esență de rom

-punem compoziția între foi de napolitane, deasupra punem ceva să țină apăsat și lăsăm să se răcească, și să se înmoaie apoi puteți tăia

-dacă vreți când s-a răcit puteți pune deasupra o glazură de ciocolată sau caramel

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago