-miezul de roșie îl tăiem mărunt și-l lăsăm în bol
-300 gr brânză dulce +100 gr brânză telemea rasă +50 gr unt +sare, piper după gust +chimen praf = le mixăm bine
-adăugăm în compoziție miezul roșiilor, amestecăm bine
-umplem roșiile cu compoziția, așezăm cu gura în sus și presărăm cașcaval răzuit
-punem la rece până servim
-o conopidă potrivită o curățăm și o desfacem în buchețele, le lăsăm în apă rece
-tăiem mărunt o ceapă și o punem în oală cu puțin ulei
-adăugăm 1-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac = date pe răzătoarea fină
-călim puțin ingredientele adăugăm conopida și apa și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, curry, boia și lăsăm să fiarbă
-când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote
-puteți servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
-am folosit ciuperci, ardei gras, ceapă, cartofi ( îi fierb 10 minute înainte ), dovlecei și cârnați de casă.
-dacă vă plac puteți adaugă și roșii cherry dau o savoare deosebită.
-toate legumele le condimentez cu busuioc, piper, boia dulce, sare cu amestec de verdețuri mediteraneene și oregano.
-când sunt gata le servim cu sos Tzatziki sau sos remoulade
-200 gr zahăr se caramelizează
-4 ouă se freacă cu 200 gr zahăr
-punem peste zahărul caramelizat un pachet de unt (să nu va speriați că pare că e prea lichid când se topește untul)
-adăugăm ouăle frecate cu zahărul și lăsăm să fiarbă până se îngroașă (amestecăm mereu)
-se ia compzitia de pe foc, punem în ea 2 pachete de biscuiți măcinați și esență de rom
-punem compoziția între foi de napolitane, deasupra punem ceva să țină apăsat și lăsăm să se răcească, și să se înmoaie apoi puteți tăia
-dacă vreți când s-a răcit puteți pune deasupra o glazură de ciocolată sau caramel
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Waw! Un meniu regal! Mulțumim pentru idei!
Super meniu tău! Mulțumesc pentru rețete!