Retete culinare

Meniu: (ciorbă de lobodă, mămăligă în straturi, spumă de căpșuni)

Meniu: (ciorbă de lobodă, mămăligă în straturi, spumă de căpșuni)

1.Aperitiv:Salată de cartofi

-3-4 cartofi fierți tăiați bucățele se pun într-un castron,1 cutie porumb (scursă)

-1 legătură de ceapă verde, tăiată subțire, sărată puțin și lăsată să stea

-punem în castron cartofii, ceapa (stoarsă puțin), porumbul, potrivim de sare, piper, suc de lămâie și câteva linguri de maioneză

-omogenizam și dăm la rece

2.Ciorbă de lobodă:

-2-3 grămezi de lobodă albă și roșie o spălăm și-o tăiem fideluţă

-2-3 fire de ceapă verde le tăiem subţire, punem un pic de ulei, călim puțin, adăugăm lobodă și apă și lăsăm să fiarbă

-potrivim de sare, piper, curry

-adăugăm o legătură de măcriș, tăiată fideluţă și o legătură de pătrunjel tăiată fff mărunt

-spălăm câteva linguri de orez și-l adăugăm în oală

-când ciorba e gata servim așa sau dreasă cu smântână, se poate mânca și rece

3.Mămăligă în straturi:

-fierbem 5-6 ouă, le curățăm și le tăiem rondele

-un pachet de cașcaval răzuit, smântână și 2-3 ouă crude

-fierbem mămăligă potrivită

-ungem cratiță cu puțină margarină sau unt, punem un strat de mămăligă +un strat de ouă +presăram cașcaval +2-3 linguri smântână +mămăligă +ouă +cașcaval +smântână +mămăligă

-deasupra punem ouă bătute cu smântână și presăram din belșug cașcaval

-punem la cuptor până prinde o crustă ușor maronie

4.Spumă de căpșuni:

-albuşul de la 5 ouă îl batem spumă tare cu 200 gr zahăr

-zdrobim căpșunile cu o furculiță, amestecăm cu spumă și punem în cupe

-punem spuma la rece

-când servim putem presară deasupra fulgi de ciocolată

Poftă Bună!

Reţete culinare

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago