Meniu: (ciorbă de lobodă, mămăligă în straturi, spumă de căpșuni)
Meniu: (ciorbă de lobodă, mămăligă în straturi, spumă de căpșuni)
1.Aperitiv:Salată de cartofi
-3-4 cartofi fierți tăiați bucățele se pun într-un castron,1 cutie porumb (scursă)
-1 legătură de ceapă verde, tăiată subțire, sărată puțin și lăsată să stea
-punem în castron cartofii, ceapa (stoarsă puțin), porumbul, potrivim de sare, piper, suc de lămâie și câteva linguri de maioneză
-omogenizam și dăm la rece
2.Ciorbă de lobodă:
-2-3 grămezi de lobodă albă și roșie o spălăm și-o tăiem fideluţă
-2-3 fire de ceapă verde le tăiem subţire, punem un pic de ulei, călim puțin, adăugăm lobodă și apă și lăsăm să fiarbă
-potrivim de sare, piper, curry
-adăugăm o legătură de măcriș, tăiată fideluţă și o legătură de pătrunjel tăiată fff mărunt
-spălăm câteva linguri de orez și-l adăugăm în oală
-când ciorba e gata servim așa sau dreasă cu smântână, se poate mânca și rece
3.Mămăligă în straturi:
-fierbem 5-6 ouă, le curățăm și le tăiem rondele
-un pachet de cașcaval răzuit, smântână și 2-3 ouă crude
-fierbem mămăligă potrivită
-ungem cratiță cu puțină margarină sau unt, punem un strat de mămăligă +un strat de ouă +presăram cașcaval +2-3 linguri smântână +mămăligă +ouă +cașcaval +smântână +mămăligă
-deasupra punem ouă bătute cu smântână și presăram din belșug cașcaval
-punem la cuptor până prinde o crustă ușor maronie
4.Spumă de căpșuni:
-albuşul de la 5 ouă îl batem spumă tare cu 200 gr zahăr
-zdrobim căpșunile cu o furculiță, amestecăm cu spumă și punem în cupe
-punem spuma la rece
-când servim putem presară deasupra fulgi de ciocolată
Poftă Bună!
interesante rețete 🙂
Multumim pentru retete, Arci
Sunt foarte bune Cosmin
Toate mi se par delicioase! Ciorba de lobodă o fac și eu în sezon. Mămăliga în straturi n-am preparat-o niciodată, dar mi se pare o idee minunată! Mulțumim, Arci, pentru rețete!