Meniu: (ciorbă de lobodă, mămăligă în straturi, spumă de căpșuni)

Meniu: (ciorbă de lobodă, mămăligă în straturi, spumă de căpșuni)

1.Aperitiv:Salată de cartofi

-3-4 cartofi fierți tăiați bucățele se pun într-un castron,1 cutie porumb (scursă)

-1 legătură de ceapă verde, tăiată subțire, sărată puțin și lăsată să stea

-punem în castron cartofii, ceapa (stoarsă puțin), porumbul, potrivim de sare, piper, suc de lămâie și câteva linguri de maioneză

-omogenizam și dăm la rece

2.Ciorbă de lobodă:

-2-3 grămezi de lobodă albă și roșie o spălăm și-o tăiem fideluţă

-2-3 fire de ceapă verde le tăiem subţire, punem un pic de ulei, călim puțin, adăugăm lobodă și apă și lăsăm să fiarbă

-potrivim de sare, piper, curry

-adăugăm o legătură de măcriș, tăiată fideluţă și o legătură de pătrunjel tăiată fff mărunt

-spălăm câteva linguri de orez și-l adăugăm în oală

-când ciorba e gata servim așa sau dreasă cu smântână, se poate mânca și rece

3.Mămăligă în straturi:Meniu: (ciorbă de lobodă, mămăligă în straturi, spumă de căpșuni)

-fierbem 5-6 ouă, le curățăm și le tăiem rondele

-un pachet de cașcaval răzuit, smântână și 2-3 ouă crude

-fierbem mămăligă potrivită

-ungem cratiță cu puțină margarină sau unt, punem un strat de mămăligă +un strat de ouă +presăram cașcaval +2-3 linguri smântână +mămăligă +ouă +cașcaval +smântână +mămăligă

-deasupra punem ouă bătute cu smântână și presăram din belșug cașcaval

-punem la cuptor până prinde o crustă ușor maronie

4.Spumă de căpșuni:

-albuşul de la 5 ouă îl batem spumă tare cu 200 gr zahăr

-zdrobim căpșunile cu o furculiță, amestecăm cu spumă și punem în cupe

-punem spuma la rece

-când servim putem presară deasupra fulgi de ciocolată

Poftă Bună!

Reţete culinare

Arcidalia Ghenof (Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri/// Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Toate mi se par delicioase! Ciorba de lobodă o fac și eu în sezon. Mămăliga în straturi n-am preparat-o niciodată, dar mi se pare o idee minunată! Mulțumim, Arci, pentru rețete!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.