-3oo gr brânză de vaci şi 200 gr brânză telemea (dată pe răzătoarea fină) le mixăm bine cu 200 gr unt (sau margarină Rama-cub)
-adăugăm 1 legătură de mărar tăiat foarte mărunt şi opţional o ceapă mică (o puteţi da pe răzătoarea fină şi scurgeţi zeamă din ea)
-condimentăm cu sare, piper (alb sau multicolor), un pic de chimen praf, un pic de curry, şi opţional puţină boia
-cu compoziţia asta putem umple jumătăţi de gogoşar (eu îi prefer pe cei muraţi) sau ardei căpia (muraţi)
-2 morcovi tăiaţi cât mai mărunt, 3-4 cartofi tăiaţi cubuleţe, 1 dovlecel tăiat mărunt, frunze de leuştean, pătrunjel, ţelină, tarhon (netăiate că le scoatem după ce fierbe ciorba) le punem la fiert
-adăugăm după gust sare, piper, curry, chimen praf
-când legumele sunt fierte scoatem frunzele şi adăugăm smântână şi mai lăsăm 2-3 clocote
-eu vara o prepar aşa pentru că pot mânca şi rece
-dacă doriţi cu legumele puteţi pune şi o ceapă mică tăiată mărunt
-3-4 pulpe întregi le tăiem în două şi le spălăm bine
-punem în tavă un strat de cartofi tăiaţi rondele mai groase şi dovlecel tăiat bucăţi mari sau tot aşa rondele groase (puteţi pune felii de ardei şi ceapă şi ciuperci)
-aşezăm deasupra bucăţile de pulpă condimentăm după gust (sare, piper, curry, coriandru praf, pimento boabe, cimbru, oregano, boia) punem apă să acopere carnea şi băgăm tava la cuptor
-când carnea este gata, scoatem bucăţile într-o cratiţă, peste legume punem 1-2 linguri de smântână o mai punem puţin la cuptor
-se poate servi şi cu mujdei
-2 ouă întregi
-1 cană de zahăr
-3/4 cană de ulei (folosim aceeaşi cană de mărimea unei căni de ceai)
-1 cană de mălai
-2 zahăr vaniliat, coajă de la o lămâie, un praf de copt+un vârf de cuţit de amoniac stinse cu apă clocotită
-1 cană făină albă
-500 gr iaurt sau lapte bătut
Se mixează ouăle cu zahărul şi uleiul turnat încet ca la maioneză, iaurtul, zahărul vaniliat, coajă de lămâie, mălaiul, făină albă şi praf de copt cu amoniacul, se pun în tava unsă şi tapetată.
După ce s-a copt se lasă la răcit se taie bucăţi pe care le puteţi pudra cu zahăr praf.
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Ma tenteaza pasta de branza maxim! :)
Aperitivul imi lasa gura apa .
Totul arata minunat. Felicitari!
Desertul mă atrage :)
Ce bine arata toate! :)
Arci, meniul acesta vine ca o mănușă, mai ales că pentru mâine nu aveam inspirație deloc pentru rețete! Mulțumim!!!
Arci ma ispitesti cu retetele tale :) . Yammyyyyy. Ma tentezi cu ciorba si friptura de pui :) . Delicios.