Meniu nr. 38 (pastă de brânză, Ciorbă de vară de cartofi, Friptură de pui cu legume, Prăjitură cu mălai)

1.Aperitiv: pastă de brânză

-3oo gr brânză de vaci şi 200 gr brânză telemea (dată pe răzătoarea fină) le mixăm bine cu 200 gr unt (sau margarină Rama-cub)
-adăugăm 1 legătură de mărar tăiat foarte mărunt şi opţional o ceapă mică (o puteţi da pe răzătoarea fină şi scurgeţi zeamă din ea)
-condimentăm cu sare, piper (alb sau multicolor), un pic de chimen praf, un pic de curry, şi opţional puţină boia
-cu compoziţia asta putem umple jumătăţi de gogoşar (eu îi prefer pe cei muraţi) sau ardei căpia (muraţi)

2. Ciorbă de vară de cartoficiorba de legume

-2 morcovi tăiaţi cât mai mărunt, 3-4 cartofi tăiaţi cubuleţe, 1 dovlecel tăiat mărunt, frunze de leuştean, pătrunjel, ţelină, tarhon (netăiate că le scoatem după ce fierbe ciorba) le punem la fiert
-adăugăm după gust sare, piper, curry, chimen praf
-când legumele sunt fierte scoatem frunzele şi adăugăm smântână şi mai lăsăm 2-3 clocote
-eu vara o prepar aşa pentru că pot mânca şi rece
-dacă doriţi cu legumele puteţi pune şi o ceapă mică tăiată mărunt

3. Friptură de pui cu legumefriptura de pui

-3-4 pulpe întregi le tăiem în două şi le spălăm bine
-punem în tavă un strat de cartofi tăiaţi rondele mai groase şi dovlecel tăiat bucăţi mari sau tot aşa rondele groase (puteţi pune felii de ardei şi ceapă şi ciuperci)
-aşezăm deasupra bucăţile de pulpă condimentăm după gust (sare, piper, curry, coriandru praf, pimento boabe, cimbru, oregano, boia) punem apă să acopere carnea şi băgăm tava la cuptor
-când carnea este gata, scoatem bucăţile într-o cratiţă, peste legume punem 1-2 linguri de smântână o mai punem puţin la cuptor
-se poate servi şi cu mujdei

4. Prăjitură cu mălai

-2 ouă întregi
-1 cană de zahăr
-3/4 cană de ulei (folosim aceeaşi cană de mărimea unei căni de ceai)
-1 cană de mălai
-2 zahăr vaniliat, coajă de la o lămâie, un praf de copt+un vârf de cuţit de amoniac stinse cu apă clocotită
-1 cană făină albă
-500 gr iaurt sau lapte bătut
Se mixează ouăle cu zahărul şi uleiul turnat încet ca la maioneză, iaurtul, zahărul vaniliat, coajă de lămâie, mălaiul, făină albă şi praf de copt cu amoniacul, se pun în tava unsă şi tapetată.
După ce s-a copt se lasă la răcit se taie bucăţi pe care le puteţi pudra cu zahăr praf.

Poftă Bună!chef
Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Arci, meniul acesta vine ca o mănușă, mai ales că pentru mâine nu aveam inspirație deloc pentru rețete! Mulțumim!!!

  2. Arci ma ispitesti cu retetele tale 🙂 . Yammyyyyy. Ma tentezi cu ciorba si friptura de pui 🙂 . Delicios.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.