Recenzii carti

O huca in minunatul Inand de Michael Haulica

O hucă în minunatul Inand, de Michael Haulică

Editura: Tritonic, 2016

Număr pagini: 135

Science Fiction

    Despre autor – Michael Haulică s-a născut la 1 februarie 1955. În 1978 a absolvit Facultatea de Matematică, Secția Informatică, a Universității Transilvania din Brașov și, după 25 de ani de activitate ca programator, a renunțat la informatică și s-a dedicat în întregime literaturii.

    A debutat cu poezie în revista Flacăra, în 1974, a publicat poezie, proză, articole, interviuri.

   A fost redactor la mai multe reviste, în perioada 2006-2007 a fost redactor-șef al Editurii Tritonic și coordonator al colecțiilor fiction.ro și LIT., apoi director editorial al editurii Millennium Books (2008-2012), coordonator al colecției Ficțiuni.

     A publicat în numeroase antologii și are publicate multe volume: Madia Mangalena; Despre singurătate și îngeri; Eroi fără voie; și multe altele.

    Foarte multe premii obținute: Dan Merișca(1992); Marian Mihai (2005); KULT(2005, 2006); SRSFF(2009); GALILEO (2012); VLADIMIR COLIN  și șapte premii RomCon.

      Din septembrie 2010 este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

      Fragment -sursă prezentare autor – volumul O hucă în minunatul Inand.

     Primul lucru la care m-am gândit când am văzut cartea a fost: Ce doamne iartă-mă e o HUCĂ?

    Nu am auzit acest cuvânt, probabil fiind o diferență de vârstă între mine și autor (aproape încă o dată vârsta mea). Pentru început am căutat cuvântul în dex online (fără rezultat) urmând să aflu pe parcurs: Hucă = Gazdă ( o să înțelegeți pe parcursul prezentării ce fel de gazdă.

    Despre carte

   Această carte este încadrată la genul SF. În spatele genului este o poveste, povestea unui personaj, sau a mea, sau a ta.

    De câte ori vrei să fii altcineva, sau să faci ceva ce nu îndrăznești, să fii cine vrei să fii fără să îți strici imaginea, să trăiești în pielea altcuiva, să trăiești fantezii ascunse fără urmări?

    Această carte este povestea clientului care plătește pentru un corp gazdă să-și trăiască fanteziile, să-și satisfacă curiozități, să ajungă în locuri diferite, într-un corp diferit, iar a doua zi se poate întoarce înapoi la viața pe care o are, în corpul său cu satisfacțiile fanteziilor și amintiri inedite.

    Povestea gazdei care e plătită pentru aşi dărui corpul unui client care-și va satisface fanteziile și curiozitățile în corpul lui fără ași aduce aminte nimic din ziua respectivă. Doar că o hucă își aduce aminte câteodată.

   Sună frumos nu? Să faci ceea ce vrei fără a-ți pune în pericol viața pe care ți-ai construit-o. Dar nu e periculos? Dacă clientul e un criminal, un violator, un sadic?

     În carte găsiți un limbaj libertin, real și actual. O simplitate de lectură ușoară și cursivă.

     Despre personaje

   Personajul principal este un bărbat care ajunge să fie client alegându-și gazdă pe grădinarul vecinilor dintr-o atracție pentru vecina pe care o vedea stând goală câteodată la plajă. Fiind în corpul grădinarului trăiește o aventură cu vecina și cu soția lui, da aceasta crezând că e grădinarul. Pierde soția, copii, și cam tot ce avea și mai trăiește ca și client o bucată de vreme până se hotărăște să devină o hucă.

Sunt o hucă, da. Dar asta suntem toți, indiferent dacă lucrăm cu agenții, cu pești sau pe cont propriu. Sunt o hucă și îmi place. Cred că îmi place, din moment ce n-am renunțat la asta după toate cîte mi s-au întâmplat. Problema, pentru mine, n-a fost dacă voi deveni o hucă sau nu. Problema mea a fost ce fel de hucă voi deveni. „

    Oare autorul vrea să spună că suntem lași, că nu suntem în stare să trăim așa cum vrem?

Poate sînt momente de lașitate astea, momente în care refuzăm să ne asumăm responsabilitatea, în care ne dorim ca viața să fie ceva călduț, moale, pufos. Dar viața e o scîndură negeluită, cu așchii care-ți intră în carne la cea mai mică ezitare, la cea mai mică neatenție, la prima mișcare greșită. Lemnul lăcuit e pentru morți… „

    Personajul principal ajunge să se lase violat având gazdă o femeie, să ucidă să se transforme într-o hucă de plăcere.

   Autorul a transformat un personaj din mai mulți oameni reali, din trăiri, dorințe a tuturor celor care încearcă să descopere cine sunt sau ce sunt. Oare câți reușesc?

Vă recomand această scurtă poveste a vieții, a omenirii, a trăirilor, a fanteziilor.

Vă invit să vă transformați într-un cititor fie el o gazdă sau O HUCĂ.

Viața nu este cea pe care ai trăit-o, ci aceea pe care ți-o amintești spre a o povesti.”

 

Cartea O hucă în minunatul Inand, de Michael Haulică a fost oferită pentru recenzie de Editura Tritonic. Poate fi comandată de pe site-ul Editura Tritonic. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile editurii atât pe site, cât şi pe pagina de facebook

Vero

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

View Comments

Recent Posts

Viv’Infernum – Strigătele răzbunării – Costin Neață – fragment

Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …

2 zile ago

Ora albastră – Paula Hawkins – recenzie

Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…

2 zile ago

Umbrele Demiurgului – Mircea Anghel – fragment

Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…

2 zile ago

Defecte perfecte – Alice Feeney – recenzie

Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…

5 zile ago

Furtuna de zăpadă – Triona Walsh – recenzie

Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…

6 zile ago

Romanian Gothic – Bogdan Piticariu – recenzie

Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…

o săptămână ago