Retete culinare

Pateuri cu brânză și șuncă – Cartofi franțuzești – Tartă cu caise

Pateuri cu brânză și șuncă – Cartofi franțuzești – Tartă cu caise

1.Aperitiv pateuri cu brânză și șuncă

  • 200 gr cașcaval dat pe răzătoarea fină +200 gr șuncă presată tăiată bacăţele mici+2 ouă întregi = le amestecăm bine
  • foaia de aluat foietaj o tăiem pătrate, punem umplutură și apăsăm bine marginile

-punem pateurile în tavă pe hârtie de copt, le ungem cu ou bătut, presărăm semințe de susan și dăm la cuptor

2.Supă cremă de broccoli

  • punem la fiert buchețele de broccoli, un morcov, un pătrunjel, un păstârnac ,1-2 cartofi, potrivim de sare și piper
  • când legumele sunt fierte le mixăm bine în blender, le punem în oală și turnăm zeama în care au fiert, să fie de consistență pe care o dorim
  • dregem supa cu smântână sau iaurt

3.Cartofi franțuzești:

  • 5-6 cartofi îi curățăm și-i fierbem în apă cu sare, apoi îi scurgem și-i tăiem felii
  • 3-4 ouă fierte tari,curățate și tăiate felii
  • 3-4 bucăți de cârnaț fiert sau prăjit și tăiat felii
  • punem puțin ulei pe fundul cratiței și așezăm straturile: un strat de cartofi+un strat de cârnați+un strat de cartofi +un strat de ouă +un strat de cartofi
  • batem 2-3 ouă  crude și amestecăm cu 200 gr brânză sau cașcaval rase, punem deasupra și dăm la cuptor
  • se poate servi așa sau cu murătură

4.Tartă cu caise

  • 8-10 caise se spală, se  taie felii
  • se freacă gălbenușul de la 5 ouă cu 5 linguri de zahăr+albusul bătut spumă +5 linguri de făină+1/2 linguriță praf de copt +2 pliculețe de zahăr vaniliat = pișcot
  • punem pișcotul la copt în forma de tartă unsă cu margarină și tapetată cu făină
  • când tarta e coaptă o lăsăm puțin la rece
  • preparăm o budincă de vanilie (cum scrie pe plic)
  • punem budinca rece pe tartă și deasupra acoperim cu feliile de caise
  • dăm tarta la rece pentru 2 ore
Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago