Pateuri cu brânză și șuncă – Cartofi franțuzești – Tartă cu caise
Pateuri cu brânză și șuncă – Cartofi franțuzești – Tartă cu caise
1.Aperitiv pateuri cu brânză și șuncă
- 200 gr cașcaval dat pe răzătoarea fină +200 gr șuncă presată tăiată bacăţele mici+2 ouă întregi = le amestecăm bine
-
foaia de aluat foietaj o tăiem pătrate, punem umplutură și apăsăm bine marginile
-punem pateurile în tavă pe hârtie de copt, le ungem cu ou bătut, presărăm semințe de susan și dăm la cuptor
2.Supă cremă de broccoli
- punem la fiert buchețele de broccoli, un morcov, un pătrunjel, un păstârnac ,1-2 cartofi, potrivim de sare și piper
- când legumele sunt fierte le mixăm bine în blender, le punem în oală și turnăm zeama în care au fiert, să fie de consistență pe care o dorim
- dregem supa cu smântână sau iaurt
3.Cartofi franțuzești:
- 5-6 cartofi îi curățăm și-i fierbem în apă cu sare, apoi îi scurgem și-i tăiem felii
- 3-4 ouă fierte tari,curățate și tăiate felii
- 3-4 bucăți de cârnaț fiert sau prăjit și tăiat felii
- punem puțin ulei pe fundul cratiței și așezăm straturile: un strat de cartofi+un strat de cârnați+un strat de cartofi +un strat de ouă +un strat de cartofi
- batem 2-3 ouă crude și amestecăm cu 200 gr brânză sau cașcaval rase, punem deasupra și dăm la cuptor
- se poate servi așa sau cu murătură
4.Tartă cu caise
- 8-10 caise se spală, se taie felii
- se freacă gălbenușul de la 5 ouă cu 5 linguri de zahăr+albusul bătut spumă +5 linguri de făină+1/2 linguriță praf de copt +2 pliculețe de zahăr vaniliat = pișcot
- punem pișcotul la copt în forma de tartă unsă cu margarină și tapetată cu făină
- când tarta e coaptă o lăsăm puțin la rece
- preparăm o budincă de vanilie (cum scrie pe plic)
- punem budinca rece pe tartă și deasupra acoperim cu feliile de caise
- dăm tarta la rece pentru 2 ore
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Numai minunății! Mulțumim pentru idei!