Răcituri de curcan

Răcituri de curcan – Ciorbă de mazăre – Cartofi franțuzești – Salată de fructe – Meniu

   Răcituri de curcan – piftie.

1. Răcituri de curcan

-1 kg gâturi de curcan +1 kg carne de curcan +1 kg gheare de pui sau curcan

-1-2 morcovi +1 pătrunjel = curățați

-punem carnea cu zarzavatul la foc și după ce culegem spuma dăm focul mic și le fierbem câteva ore la foc încet

-adăugăm sare după gust, boabe de piper

-când sunt  aproape gata adăugăm usturoi (2-3 căciulii) și mai lăsăm să fiarbă

-scoatem carnea, curățăm de pe oase și punem în caserole

-punem gelatină în zeamă (după instrucțiuni), lăsăm zeama puțin să stea apoi o strecurăm (eu pun în strecurătoare tifon +vată +tifon – ca să nu treacă grăsimea)

-punem zeama în caserole peste carne și lăsăm să se răcească apoi punem în frigider caserolele

-le puteți servi simple sau cu piper sau lămâie

2. Ciorbă de mazăre

-tăiem o ceapă mică mărunt, o călim în puțin ulei, punem mazărea, apa și punem la fiert

-adăugăm condimente: piper, boia (opțional), praf de chimen, curry, praf de lemon gras, sarea se adaugă la final să nu întărească mazărea

-din 1 ou întreg bătut +făina +puțină apă dacă e necesar = facem amestecul pentru găluşcuţe

-când mazărea e aproape fiartă punem găluşcuţele (cu lingurița mică de cafea) și lăsăm să fiarbă

-când e gata adăugăm amestecul de legume care ne place și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Cartofi franțuzești

-5-6 cartofi îi curățăm și-i fierbem în apă cu sare, apoi îi scurgem și-i tăiem felii

-3-4 ouă fierte tari, curățate și tăiate felii

-3-4 bucăți de cârnaț fiert sau prăjit și tăiat felii

-punem puțin ulei pe fundul cratiței și așezăm straturile: un strat de cartofi +un strat de cârnați +un strat de cartofi +un strat de ouă +un strat de cartofi

-batem 2-3 ouă  crude și amestecăm cu 200 gr brânză sau cașcaval rase, punem deasupra și dăm la cuptor

-se poate servi așa sau cu murătură

4. Salată de fructe

-2 portocale curățate și tăiate mărunt

-2-3 banane tăiate feliuțe le stropim cu puțină lămâie (să nu se oxideze)

-căpșunile și zmeura congelate le presăram cu puțin zahăr și le lăsăm să se decongeleze în castron

  • când fructele sunt decongelate adăugăm în castron portocalele și bananele, potrivim de zahăr,adăugăm zahăr vanilinat și puțin coniac sau rom, amestecăm și punem la rece

-se poate servi simplu, cu frișcă, iaurt sau toping de ciocolată sau caramel

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

  1. Foarte fain meniul! Apropo azi fac mazăre dar pun si un piept de pui cuburi.Racituri cu gelatina am facut o singură dată după care le-am aruncat la câini.Am vrut să văd cum e cu gelatina(gust de cauciuc)eu fac de 2-3ori pe an dar simplu,le las la răcit si le pun cu caserolele in frigider!Salata de fructe e un deliciu!vreau cartofi frantuzesti!

    • Nicol gelatina e putine,dar daca nu pui labe de pui sau curcan e mai bine sa fii sigur.Plus ca daca o prepari ca lumea nu se simte gust aparte

  2. O să încerc și eu răciturile! Din curcan nu am mai făcut până acum. Și cartofii franțuzești sunt minunați!
    Mulțumim tare mult pentru meniu!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.