Rulouri de cașcaval – Pulpe cu legume și castane la cuptor – Budincă de orez – Meniu
Rulouri de cașcaval – Pulpe cu legume și castane la cuptor – Budincă de orez – Meniu
Rulouri de cașcaval – Pulpe cu legume și castane la cuptor – reţete culinare
1. Rulouri de cașcaval
-1 pachet de cașcaval feliat
-cremă de brânză: 250 gr brânză dulce se mixează cu 200 gr unt, sare și piper după gust și puțină boia (opțional pentru culoare). Compoziția rezultată se amestecă cu 150-200 gr cașcaval dat pe răzătoarea fină
– punem pe fiecare felie de cașcaval crema și rulăm, punem rulourile la rece până servim
2. Supă cremă de ciuperci
-1/2 kg ciuperci le curățăm și le punem să dea câteva clocote în apă cu sare, apoi le lăsăm la scurs
-punem în oală 1 morcov,1 pătrunjel,1 păstârnac și 2 cartofi tăiate bucăți, ciupercile, apă și sare și le punem la fiert
-când legumele sunt fierte le scoatem le lăsăm puțin să se răcească apoi le dăm prin blender
-punem masă de legume în oală și adăugăm câtă apă e necesar (depinde cât de densă vreți supa) și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, lemon gras, curry
-adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm să dea câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână
3. Pulpe cu legume și castane la cuptor (Maria)
-pulpele le condimentăm și le lăsăm să stea puțin
-în tavă facem un pat de legume: ceapă tăiată felii subțiri, ciuperci, conopidă, broccoli, felii de ardei
-punem pulpele peste legume, apă și punem la cuptor
-când pulpele sunt gata pe jumătate adăugăm castanele crude și lăsăm la cuptor până e gata
-dacă e nevoie mai adăugați câte un pic de apă
-puteți servi așa sau cu cartofi piure, orez sau mămăligă
4. Budincă de orez:
-fierbem orezul în lapte (2 părți lapte și 1 parte apă) cu zahăr după gust și zahăr vanilinat, lăsăm să se răcească
-batem albuşul de la 4 ouă cu 200 gr zahăr spumă, adăugăm 2-3 plicuri de zahăr vanilinat și gălbenușurile
-amestecăm orezul cu compoziția de ouă și adăugăm 200 gr stafide (simple sau muiate în rom) și amestecăm ușor
-ungem bine tava sau cratița cu margarină și presăram zahăr pe fundul tăvii și pe pereți, turnăm budinca, presăram și deasupra zahăr și punem la copt
-se taie rece
Poftă Bună!
Reţete culinare
Pui pe sticlă cu legume
Mulțumim de meniu
Toate rețetele sună minunat! Mai ales supa crema de ciuperci!
Mulțumim din suflet, Arci!
Arata absolut delicios!!!
Rulourile cu cascaval sunt fix pe gustul meu. De asemenea, sunt curios in privinta castanelor, intrucat nu am mancat niciodata 😀