Salată de cartofi cu ton – Supă albă – Pateuri cu gem...

Salată de cartofi cu ton – Supă albă – Pateuri cu gem (haios) – Meniu

by -
3
Supă albă - Salată de cartofi cu ton - Pateuri cu gem

Salată de cartofi cu ton – Supă albă – Pateuri cu gem (haios) – Meniu

   Supă albă – delicioasă

1. Aperitiv: salată de cartofi cu ton

-3 cartofi fierți în apă cu sare și tăiați bucățele

-1 ceapă mare tăiată bucățele, fiartă puțin în apă cu sare +zahăr +oțet după gust, apoi scursă bine

-punem în castron cartofii, ceapa, 2 cutii mici de ton cu tot cu ulei,1 cutie de porumb (scursă)

-adăugăm sare, piper și zeamă de lămâie după gust și omogenizam bine, apoi punem la rece

2. Supă albă

-punem la fiert un piept de pui cu 1 morcov și vegeta

-strecurăm zeama, potrivim de sare și piper și combinăm cu smântână sau lapte, lăsăm să dea un clocot

-fierbem tăiței sau tăşcuţe, le scurgem și le punem în zeamă

3. Pilaf de pui

-tăiem bucățele pieptul de pui și morcovul fiert

-dăm pe răzătoarea fină un morcov, îl călim puțin în ulei

-adăugăm o cană de orez spălat și 2 căni de apă (zeamă de carne) și lăsăm la fiert

-potrivim de sare, piper, curry

-când orezul e fiert pe jumătate adăugăm carnea de pui și morcovul tăiat bucăți, amestecăm și punem cratița la cuptor

-când e gata serviți cu murătură

4. Pateuri cu gem (haios)

-1  pachet de foietaj,1 borcan de gem de prune, 2 plicuri cu zahăr praf vanilinat

-întindem puțin foaia (foietajul), tăiem pătrate, punem gem, și lipim colțurile pe diagonală

-punem pateurile în tavă la distanță pentru că ele cresc la copt

-le scoatem pe platou și le pudram fierbinți cu zahăr praf

Poftă Bună!

Reţete Culinare

Cremeş:

-un pachet de foi Boromir
Crema se prepară astfel:
-1l de lapte +300 gr zahăr +2 pliculeţe vanilie +4 linguri cu vârf de făină +7-8 ouă
-amestecăm gălbenuşurile cu 300 de gr zahăr şi zahărul vaniliat până se face spumos,
-adăugăm pe rând făină şi ½ lapte şi mixăm să fie ca un aluat de clătite
-1/2 lapte îl punem la fiert, punem compoziţia anterioară în el amestecând continuu şi-l fierbem până se face ca o mămăligă mai tare
-batem albuşurile (să fie o spumă tare)
-luăm crema de pe foc şi punem pe rând spuma, amestecând mereu (se amestecă de jos în sus)
-după ce încorporăm spuma punem crema caldă pe foaie
-foaia de sus o tăiaţi bucăţi cu un cuţit ascuţit şi o puneţi deasupra, apoi lăsăm la rece
-înainte de-a servi presăraţi cu zahăr praf

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.