Supă cremă de cartofi

Supă cremă de cartofi – Aripi de pui picante la cuptor – Prajitură Lambada – Meniu

Supă cremă de cartofi deliciosă.

1. Aperitiv: salată de vinete

-coacem vinetele le curățăm, le tocăm, apoi le punem în castron

-amestecăm vinetele tocate cu sare, piper și zeamă de lămâie după gust și le lăsăm să stea puțin

-preparăm maioneza cu cartof

-amestecăm vinetele cu maioneză, punem compoziția în caserolă și-o dăm la rece

-dacă vreți puteți pune ceapă tăiată ff mărunt sau usturoi

2. Supă cremă de cartofi (Iliuța)

-1 kg cartofi, 2 morcovi , 1 ceapă, păstârnac, țelină, mirodenii ( piper, busuioc, rozmarin ) și sare după gust, se fierb pentru 40-45 de minute.

-lăsăm doar o parte din zeamă pe care împreună cu legumele le pasăm bine.

-adăugăm 300 ml smântână 20 % grăsime pe care o încorporăm  treptat.

-supă cremă de cartofi o servim cu crutoane.

3. Aripi de pui picante la cuptor

-condimentăm aripile cu amestecul care ne place și le lăsăm să stea măcar 2 ore

-eu folosesc: sare +piper multicolor +curry +praf de ghimbir+praf de lemon gras +chili praf

-punem aripile în tavă +1 crenguță de cimbru +2 felii de măr +1 felie de lămâie

-adăugăm apă să le acopere și un păhărel de alcool: coniac, vodkă, gin, și punem tava în cuptor

-dacă vreți când sunt gata le scoateți din cuptor, turnați deasupra un mujdei de usturoi și acoperiți tava (n-o mai băgați la cuptor)

-serviți cu cartofi piure

  1. Lambada

-batem spumă 6 albușuri cu 200 gr zahăr, adăugăm gălbenușurile, un plic de zahăr vanilinat, 2 pachete de budincă de zmeură (praful),100 gr făină, un praf de copt = se face un pișcot care se coace la foc potrivit

-crema: 200 gr unt (sau Rama) se freacă spumă cu 4 galbenuse de ou (se pun pe rând câte unul), adăugăm 200 gr zahăr praf și 2 fiole esență de vanilie

-se taie piscotul în 2 se pune crema între foi și un pic de crema deasupra

-batem cele 4 albușuri pe abur cu 200 gr zahăr

-punem albusul peste prăjitură și radem ciocolată deasupra

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

  1. Ma bucur daca va plac.Incerc sa fie retete rapide si usoare sa aveti si timp sa cititi carti.

  2. Ador rețetele tale ! Mă ajuta mult sa aleg un meniu delicios pentru weekend . Mulțumesc mult!

  3. Vai, ce de bunătăți, mi ai facut asa pofta! Si eu am gatit, am facut mâncare de cartofi cu puo, chiftele si cozonac cu rahat. O sa incerc prăjitur ta, imi place!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.