Supă cu boabe de fasole și tăiței – Platou – Fasole frecată – Prăjitură cu cremă de vanilie și banane – fără zahăr

Platou – Fasole frecată – Prăjitură cu cremă de vanilie și banane – fără zahăr

1.Aperitiv  -platou (Vero)

-punem pe un platou; brânză telemea (sau cașcaval) tăiată bucăți, ouă ochiuri, roșii tăiate felii și caltaboș tăiat felii

2.Supă cu boabe de fasole și tăiței

  • o ceapă mică o tăiem mărunt, o călim în puțin ulei
  • adăugăm apa în care am fiert fasolea și o mână de boabe fierte
  • potrivim de sare, piper, boia, praf de chimen și lăsăm să fiarbă până când ceapa e aproape gata
  • adăugăm tăiței subțiri (eu le dau 2-3 clocote în apă cu sare,îi strecor și-i pun în supă),lăsăm să dea câteva clocote
  • se drege cu smântână sau iaurt

3.Fasole frecată (Vero):

  • se fierbe 500 gr fasole cu o ceapă și puțină sare.
  • într-o tavă mai tocăm 2 cepe medii, le călim în ulei ( cam 100 ml) și punem boia.
  • când e fiartă fasolea adăugăm 2 linguri din ceapa călită și o mărunţim cu mixerul.
  • restul de ceapă călită o păstrăm pentru fiecare porție de fasole pusă pe farfurie.
  • noi servim fasolea cu costiță și cârnați prăjite.
  • ca acritură merge foarte bine varza murată tăiată mărunt și stropită cu puțin ulei

4.Prăjitură cu cremă de vanilie și banane – fără zahăr (Iliuța)

  • 500 g biscuiți dietetici zdrobiți se amestecă cu 150 ml unt topit.
  • întindem într-o tavă pentru prăjituri amestecul obținut.
  • punem deasupra felii de banane .
  • crema de vanilie o facem din 6 ouă, 500 ml lapte, 100 g amidon de porumb și 50 g unt   – când s-a răcit la temperatura camerei, adăugăm miere după gust și mixăm din nou pentru a obține un aspect cremos.
  • punem crema peste feliile de banană.
  • pentru glazură folosim ciocolată de menaj 200 g încălzită în care adăugăm 250 ml frișcă lichidă.
  • prăjitura se lasă la frigider pentru 2 ore înainte de a o servi.
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago