Platou – Fasole frecată – Prăjitură cu cremă de vanilie și banane – fără zahăr
1.Aperitiv -platou (Vero)
-punem pe un platou; brânză telemea (sau cașcaval) tăiată bucăți, ouă ochiuri, roșii tăiate felii și caltaboș tăiat felii
2.Supă cu boabe de fasole și tăiței
- o ceapă mică o tăiem mărunt, o călim în puțin ulei
- adăugăm apa în care am fiert fasolea și o mână de boabe fierte
- potrivim de sare, piper, boia, praf de chimen și lăsăm să fiarbă până când ceapa e aproape gata
- adăugăm tăiței subțiri (eu le dau 2-3 clocote în apă cu sare,îi strecor și-i pun în supă),lăsăm să dea câteva clocote
- se drege cu smântână sau iaurt
3.Fasole frecată (Vero):
- se fierbe 500 gr fasole cu o ceapă și puțină sare.
- într-o tavă mai tocăm 2 cepe medii, le călim în ulei ( cam 100 ml) și punem boia.
- când e fiartă fasolea adăugăm 2 linguri din ceapa călită și o mărunţim cu mixerul.
- restul de ceapă călită o păstrăm pentru fiecare porție de fasole pusă pe farfurie.
- noi servim fasolea cu costiță și cârnați prăjite.
- ca acritură merge foarte bine varza murată tăiată mărunt și stropită cu puțin ulei
4.Prăjitură cu cremă de vanilie și banane – fără zahăr (Iliuța)
- 500 g biscuiți dietetici zdrobiți se amestecă cu 150 ml unt topit.
- întindem într-o tavă pentru prăjituri amestecul obținut.
- punem deasupra felii de banane .
- crema de vanilie o facem din 6 ouă, 500 ml lapte, 100 g amidon de porumb și 50 g unt – când s-a răcit la temperatura camerei, adăugăm miere după gust și mixăm din nou pentru a obține un aspect cremos.
- punem crema peste feliile de banană.
- pentru glazură folosim ciocolată de menaj 200 g încălzită în care adăugăm 250 ml frișcă lichidă.
- prăjitura se lasă la frigider pentru 2 ore înainte de a o servi.
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Yumiiiii
Ador rețete tale ! Mulțumesc!