Top carti

Top 10 cărți romantice citite de mama

Top 10 cărți romantice citite de mama

  Se spune că ce se naște din pisică, tot șoareci mănâncă, așa a apărut și romantismul în viața mea. La început am fost prietenă cu poveștile nemuritoare cu prinți și prințese, castele și zâne, iar mai târziu am continuat cu clasicele romane de dragoste. Mama întotdeauna mi-a insuflat dragostea pentru a citi, așa am ajuns aici. Acest top 10 cărți romantice sunt din caietul magic al mamei mele, în care notează cu sfințenie titlurile care și le amintește că le-a devorat în ultima vreme.

   De fiecare dată când are un moment liber, își pune ochelarii și citește ce îi face plăcere. Nu sunt cărți academice, dar sunt cărți care îi înseninează zilele și o fac să zâmbească. În fond, asta înseamnă să citești, să te bucuri de lucrurile mărunte și să dai o șansă cărților care te atrag.

1. Dragoste regăsităLinda Lael Miller

 

Editura: Miron
Anul apariției: 2013
Nr. pagini: 383 pagini

Dragoste regăsită – un roman suav, o poveste care intensifică în fiecare moment cu emoții, situații incerte, dar se depășesc pas cu pas. O dragoste adevărată întotdeauna va găsi o cale să supraviețuiască piedicilor care apar. 

„Dragoste regăsită” este o poveste uimitoare despre dragoste adevărată. O urzeală complicată, personaje pe care le îndrăgiți, umor, emoție intensă – toate acestea, precum și finalul exuberant va vor face să fiți fascinați de acest român.” Publishers Weekly

Frumosul Ian Yarbro este obligat de împrejurări să intre într-o căsătorie aranjată cu încăpățânata Jacy Tiernan. Cei doi soți vor putea să depășească dușmănia dintre ei, neîncrederea și ura și să se îndrăgostească unul de altul, pentru toată viață?

2. Un aranjament neașteptat – Elle Daniels

Editura: Litera
Colecția: Iubiri de poveste
Anul apariției: 2015
Nr. pagini: 304 pagini

Un aranjament neașteptat – o carte care vă poate însenina zilele. Se citește rapid și nu lasă loc de interpretări. Atunci când nu știi ce să alegi din bibliotecă, tot ce îți trebuie este să găsești Bestia și frumoasa lui. 

Marcus Bradley, marchizul de Fleetwood, a jurat să nu se însoare niciodată. Dar, disperat să îşi salveze sora de căsătoria aranjată de tatăl lor cu un om înfiorător, are nevoie să-și găsească rapid o soţie şi nu una oarecare, ci o moştenitoare avută, care să aibă banii necesari pentru a răscumpăra libertatea surorii lui. Când în sfârșit reușește, o pierde pe neașteptate din cauza unei femei mult prea băgăcioase, cu idei nebuneşti despre „dragostea adevărată“, care o ajută pe logodnica lui să fugă cu un alt bărbat. Acum are nevoie de o înlocuitoare și, desigur, nu există decât o persoană potrivită să-l ajute să-şi ducă planul la îndeplinire – femeia care l-a făcut să piardă prima ocazie.

Danielle Strafford consideră că toată lumea merită o poveste de dragoste cu final fericit. Chiar şi monstruosul marchiz de Fleetwood, cu chipul brăzdat de cicatrice şi cu o reputaţie pe măsura aspectului. Nu că acesta i-ar fi lăsat vreo alternativă – dacă nu-l ajută, prin orice mijloace, să facă rost de soţia dorită, are de gând să-i dea în vileag scandalosul secret.

Însă interesul lui Marcus faţă de orice altă femeie se stinge treptat pe măsură ce petrece tot mai mult timp în compania lui Danielle. Dar Bestia, căci asta este porecla pe care i-a atras-o propria înfăţişare, are o misiune imposibilă: trebuie să evite să-şi piardă inima din cauza unei Frumoase care nu i-a fost hărăzită.

3. Infidelitate – Jane Green

Editura: Orizonturi
Colecția: Seria bestsellerurile ultimului deceniu
Anul apariției: 2005
Nr. pagini: 352 pagini

Foarte mulți oameni s-ar putea regăsi în aceste file rupte din viață. În fond, Infidelitate reprezintă lupta cu viciile, sentimentele și forțarea limitelor. Unii au răbdare și speră zi de zi că suferința va dispărea printr-o magie, dar sunt destui care ajung la limita suportabilului. Am citit pe îndelete și am așteptat decizia lui Alice. 

Reputata autoare americană Jane Green abordează problema adulterului, o temă deosebit de interesantă şi actuală care creează, deseori, adevărate drame în viaţa de cuplu. Pentru toţi cei care o cunosc, Alice este o femeie fericită. Într-adevăr, viaţa ei pare un vis devenit realitate: are un soţ chipeş, o casă superbă şi este membră a celor mai în vogă cluburi din Londra. Numai că zvonurile privind aventurile galante ale soţului ei, Joe, sînt din ce în ce mai greu de ignorat.

Totul culminează cu penibilul moment în care acesta este surprins făcînd sex cu o colegă în birou, iar şefii decid să îl mute la New York. În ciuda şocului primit, Alice speră că această schimbare ar putea fi şansa unui nou început şi, într-adevăr, cei doi redevin fericiţi şi tandri ca doi proaspăt căsătoriţi. Curînd însă, întîrzierile şi absenţele nocturne inexplicabile ale soţului reîncep. Din nou nopţi nedormite, nervi, spaime, frustrări pentru ea, remuşcări, cadouri compensatorii şi nenumărate minciuni din partea lui. Joe nu vrea să piardă siguranţa căminului şi o femeie căreia nu are ce-i reproşa, dar nici nu are puterea să renunţe la obsesia sexuală care îl stăpîneşte.

Iar Alice se află în faţa unei cumplite dileme: să rămînă şi să lupte pentru dragostea ei ori să îl părăsească cu demnitate şi să înceapă o nouă viaţă? O carte scrisă cu multă sensibilitate, ce va trezi, cu siguranţă, reverberaţii în sufletul cititorilor.

4. Daddy – Danielle Steel

Editura: Miron
Pagini: 430
An: 1994

Am citit foarte multe cărți de Danielle Steel, însă Daddy rămâne preferata mea. Am apreciat că evoluția personajelor a fost naturală, prezentând criza unei familii fără menajamente. Am suferit când o mamă a decis să-și lase proprii copii, să șteargă cu buretele totul și să-și continue viața.  Sprijinul lor de nădejde a fost tatăl care nu a renunțat să creadă că va reuși să își crească singur copiii. Nici măcar atunci când piedicile au apărut în cale nu a cedat nervos, nu a fugit de responsabilități. Să fii părinte este un dar, nu o corvoadă. 

După optsprezece ani de căsătorie, soția lui Oliver îl părăsește, lăsându-l singur cu trei copii. Ce curs vor lua viețile lor?
Captivant… o poveste extraordinară, plină de compasiune, cu personaje care va vor cuceri simpatia prin lupta pe care o dau când viața lor se schimbă peste noapte. Danielle Steel este una din autoarele cele mai îndrăgite din lume, iar Daddy este unul dintre cele mai bune romane ale sale.

5. Leonie – Elizabeth Adler

Editura: Miron
Pagini: 430
An: 1994

Leonie – o carte rătăcită prin bibliotecă și cu ani în urmă publicată. Dacă ați ocolit-o atunci trebuie să știți că uneori obsesia și dragostea nu fac casă bună. Leonie se îndrăgostește și alege bărbatul nepotrivit. Sensibilitatea ei, frumusețea naturală și șarmul sunt precum un far în întuneric. Atunci când obsesia lui se transformă în chin și nu este capabil să o iubească, ea va avea de ales… să își păstreze speranța sau să aleagă altă cale. 

O lectură extrem de interesantă, romantică… una dintre cele mai bune cărți… – UȘA Today

6. Sentimente tăinuite – Ramona Stewart

Editura: Alcris
Colecția El și Ea
Nr. pagini: 160 pagini

Cartea Sentimente tăinuite se citește dintr-o suflare. Deschizi prima pagină și nu te poți opri până ajungi la final. Are un farmec aparte și deși nu o pot lăuda pentru profunzime, ea transmite emoție și foarte mult romantism. Am adorat-o de la bun început.

Ca să păstreze moșia și conacul, cum promisese bunicului pe patul de moarte, frumoasa Eleanor Charters acceptă să devină soția seducătorului și bogatului Joss Wycliffe. Deși îl iubește în taină, Nell este convinsă că Joss este interesat doar de promovarea în elita societății. Desfășurarea evenimentelor nu va întârzia totuși s-o surprindă.

7. Contract de căsătorie – Catherine Bybee

Editura: Litera
Colecția: Cărți Romantice
Anul apariției: 2019

Contract de căsătorie – un început de serie surprinzător. Singura parte care m-a nemulțumit a fost scrisul mic și obositor, însă chiar și așa, am savurat-o pe îndelete. Am apreciat spontaneitatea personajelor, discuțiile directe și planul bine pus la punct. Nu este ușor să te arunci în necunoscut alături de un bărbat care te atrage din prima clipă, iar motivul să fie unul de natură financiară. Deși recomand primul volum, restul cărților publicate în această serie sunt demult „fumate”. Mă declar pe deplin mulțumită de seria Căsătorii neașteptate.

SERIA „CĂSĂTORII NEAȘTEPTATE“

Blake Harrison este un om de afaceri de mare succes, frumos, bogat și absolut fermecător. În plus, este și moștenitorul unui titlu nobiliar în Anglia… și nevoit să-și găsească o soție în cel mai scurt timp posibil. Apelează prin urmare la Sam Elliot, patronul unei serioase agenții matrimoniale – doar că în locul bărbatului pe care se aștepta să-l întâlnească, se trezește în prezența unei femei frumoase și foarte hotărâte, cu o voce numai bună de numerele cu 8989.

Samantha Elliot conduce cu mână de fier agenția matrimonială, fără măcar a-i trece prin cap să intre ea însăși în rândul femeilor căsătorite…. asta până când Blake îi oferă zece milioane de dolari pentru a fi soția lui timp de un an. Iar propunerea lui nu are nimic indecent. Tot ce va trebui să facă Samantha va fi să se comporte firesc – dar fără a se lăsa cuprinsă în mrejele lui.

Doar că socoteala de acasă rareori se potrivește cu cea din târg și nici unul dintre ei nu reușește să reziste farmecului celuilalt. Și deși contractul dintre ei se dovedește că va vindeca trecutul și va rezolva prezentul, le va aduce oare și un viitor? Bestseller USA Today, Bestseller Wall Street Journal

Catherine Bybee a debutat în 2009, iar romanele ei au ajuns rapid în topurile Wall Street Journal, New York Times, USA Today și Amazon. Seriile ei au fost traduse în peste 20 de limbi și vândute în mai mult de 6 milioane de exemplare.

8. Croazieră spre fericire – Margaret Brier

Titlul în engleză: Enchanted Evening
Număr pagini: 176
Editura Z
An: 1996

Croazieră spre fericire – o carte care nu are nevoie de prezentare. Abundă de romantism și te cucerește iremediabil prin povestea surprinzătoare. Am citit-o fără să am prea multe așteptări și mi-a plăcut foarte mult, însă mărturisesc că am o scuză, cărțile de dragoste sunt punctul meu sensibil. Dacă firul acțiunii mă prinde și personajele sunt demne de luat în seamă, atunci acolo rămân până la final.

Alex se apropie de ea încet, își încolăci brațele în jurul ei și o strânse la pieptul său dezgolit. Janine își ridică moale mâinile pentru a se apară, dar când simți căldură pielii sale, începu să-l mângâie, împotriva voinței ei. El gemu și o sărută pătimaș. Mâna ei se mișcă prin părul moale de pe pieptul său, îi mângâie umărul și brațul, deși mintea îi lucra febrilă pentru a găsi o ieșire din această situație. Alex o strânse și mai tare în timp ce o sărută și limba îi forță buzele să se desfacă.
Corpurile lor, sumar îmbrăcate, se contopira în aceeași patimă.

Din prima clipă în care l-a zărit pe tânărul și infocatul milionar Alex Sakotos, Janine își dă seama că s-a îndrăgostit fără leac de frumosul grec. Totul pare să decurgă ca în visele cu prinți și prințese ale copilăriei, când cerul se prăbușește pentru naiva Janine…

9. În căutarea destinului – Nora Roberts

 

Editura: Lider
Colecția: Cărți pentru suflet
Anul apariției: 2013
Nr. pagini: 400 pagini

 Aș fi putut alege cu totul altă carte de Nora Roberts, dar În căutarea destinului mi-a plăcut mai mult decât restul. Se face remarcată prin realism, o poveste ce te pune pe gânduri și din loc în loc apar scene care scot la iveală secrete demult ascunse. 

Cilla McGowan, nepoata divei Janet Hardy, renunţă la ideea de a deveni a treia generaţie de vedete Hardy şi porneşte într-o aventură de redescoperire a trecutului, menită s-o ajute să-şi clădească viitorul. Cumpără casa din Virginia în care bunica ei, diva, îşi pierduse viaţa în urma unei supradoze.

Plonjând cu entuziasm în proiectul de restaurare a vechii case, aproape că nu are timp să-şi observe vecinul – scriitorul Ford Sawer. Este hotărâtă să nu cedeze farmecului acestui tip cu ochii verzi, dar nu se poate abţine de la mici fantezii, chiar dacă viaţa liniştită de familie nu pare să fie scrisă în destinul ei.

În pod, Cilla găseşte bine ascunse nişte scrisori nesemnate, care sugerează că Janet Hardy era însărcinată când a murit, iar tatăl era un localnic însurat. Misterul se adânceşte cu o serie de atacuri violente şi înspăimântătoare. Iar dacă Cilla şi Ford nu-şi dau seama repede cine-i atacă şi de ce, există riscul să-şi piardă viaţa.

Romanul a fost ecranizat în 2009 sub titlul Tribut, cu Brittany Murphy şi Jason Lewis în rolurile principale.

Nora Roberts, cunoscuta scriitoare de bestsellere, prezintă cititorilor un nou roman de mare succes – povestea unei legende a marelui ecran, a unui scandal dintr-un oraş provincial şi a unei tinere femei prinsă între secretele şi umbrele acestora.

10. Golful dragostei – Lisa Kleypas

 

Editura: Miron
Nr. pagini: 368 pagini
Seria Friday Harbor

Golful dragostei este „picătura” aleasă din cărțile autoarei Lisa Kleypas. Am citit diferite titluri de-a lungul anilor, dar Jason și Justine formează un cuplu care m-a topit la propriu. Îmbinarea vrăjilor cu realitatea, dorințele cu iubirea, tristețea cu uitarea, sunt elemente ce ar putea să ducă la împlinirea unui vis sau de ce nu, să le distrugă destinul. 

Justine Hoffman și-a construit o viață comodă în Friday Harbor. E propietara unui hotel mic, dar foarte căutat și are un trăi sigur și liniștit. Copilăria petrecută cu mama ei nestatornică, mereu călătoare, pe nume Marigold, i-a insuflat un dor adânc de statornicie. În ciuda tuturor lucrurilor pe care ea le-a obținut, lui Justine tot îi lipsește ceva: iubirea. După ani buni de dor, visare și dorințe neîmplinite, ea este pregătită să facă orice trebuie că să-și schimbe destinul.

Când îl întîlnește pe misteriosul Jason Black, ea dezlănțuie din greșeală o furtună de dorințe și pericole, care amenință să-i distrugă tot ce prețuiește ea mai mult: viață ei liniștită.

Dar Jason are propriile lui secrete și își dorește de la ea mai mult decât îi da voie soarta.

 

Vă recomandăm și alte topuri:

Top 10 cărți cu cele mai frumoase povești de dragoste din toate timpurile

Top 10 cărţi historical romance de neuitat

Top 10 cărți triste-poveşti impresionante, trăiri puternice

Top 8 cărţi erotice incitante

Mai multe topuri

 

Mili - Literatura pe tocuri

Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

2 zile ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

5 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

6 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago