Top 10 cărți dragoste cu cele mai bune povești din toate timpurile
Top 10 cărți dragoste cu cele mai bune povești din toate timpurile
Top 10 cărți dragoste
Povești de dragoste complexe care fascinează și cuceresc inimi. Emoții, trăiri puternice, decizii, lupte interioare, temperamente puternice și bariere imposibil de depășit. Indiferent de finalul acestora, puterea dragostei va dăinui dincolo de timp și spațiu. Vă prezentăm câteva dintre cele mai bune povești de dragoste din toate timpurile în topul nostru.
1. Outlander: Călătoarea, de Diana Gabaldon-Outlander
“Călătoarea” mi-a oferit o experiență unică și impresionantă. Un roman care te răscoleşte şi te face să trăieşti la maxim fiecare bucăţică de fragment/pagină. Un roman cu de toate: mister, dragoste, legende, violenţă, aventură… O carte care îţi merge la suflet.
Povestea care a stat la baza serialului OUTLANDER
Anul 1945. Claire Randall, fostă soră medicală, se întoarce din război și pleacă cu soțul într-o a doua lună de miere. Dar o stâncă magică descoperită într-un loc misterios o transformă într-o călătoare în timp, care se trezește brusc într-o Scoție măcinată de luptă, în Anul Domnului… 1743.
Azvârlită într-un alt secol de forțe pe care nu le înțelege, protagonista trebuie să înfrunte conspirații și primejdii care îi amenință viața… și îi pun la încercare inima. Destinul i-l scoate în cale pe tânărul războinic James Frazer și Claire trebuie să aleagă între fidelitate și dorință, între doi bărbați, între două vieți. ”Acum, aici, o linie a vieții bine marcată; sănătatea dumitale este excelentă și pare că așa va rămâne. Linia vieții este întreruptă, ceea ce înseamnă că existența ți se va schimba dramatic… mă rog, asta este adevărat pentru toată lumea, nu-i așa? Însă a dumitale este mai brutal întreruptă decât toate cele pe care le văd eu de obicei; e toată fragmentată, iar linia căsătoriei este… A dat din nou din cap … este divizată, lucru deloc neobișnuit, înseamnă două căsătorii…”
”Sigur nu ești vreo bigamă ascunsă, da?”
”- Nu te deranjează că nu sunt virgină?
Jamie a ezitat doar o clipă înainte să răspundă.
– Păi, nu, a rostit el rar, atât timp cât pe dumneata nu te deranjează că eu sunt.
Văzându-mi expresia uluită, a început să zâmbească, dându-se înapoi spre ușă.
– Bine că măcar unul dintre noi știe ce face.”
2. Pasărea Spin, de Colleen McCullough-The Thorn Birds
Am văzut filmul de multe ori, dar dintr-un impuls am luat şi cărţile la dezbătut. Atunci când eşti împărţit între datorie şi dragoste, alegerea poate fi simplă dacă dorești să își dedici viața divinității. Sacrificiile făcute, imposibilitatea unei relaţii, destinele şi înșiruirea evenimentelor precum acele de ceasornic parcă ne fac să cântărim, să ne gândim, să exploatăm fiecare şansă.
Cum ar fi fost viaţa lui Maggie și a lui Ralph de Bricassart dacă ar fi făcut alte alegeril? Ar fi fost împliniţi? Ar fi meritat? Tot felul de alternative, însă nu ne putem plânge, are consistenţă, valoare şi transformă cartea într-o operă memorabilă.
„O carte frumoasă, lungă, captivantă, cea mai frumoasă bătaie a inimii, de la Rhett Butler încoace.” The Washington Post
„O superbă operă de artă, scrisă de un povestitor înnăscut.” King Features Syndicate
„Viaţa adevărată păleşte în comparaţie cu această carte… Pasărea Spin este un epic de suflet despre violenţă, dragoste, credinţă, rădăcini de familie, pasiune, triumf, tragedie, trandafiri şi spini… suferinţă cât pentru zece vieţi… Povestea curge într-adevăr minunat spre finalul, tragic dar triumfător.” Chicago Tribune
„O ţesătură de poveşti de dragoste, de la o generaţie la alta, construcţia dramatică, firul tensiunii care creşte, caracterizările realiste… sunt irezistibile.” Publishers Weekly
„Un roman extravagant, care te subjugă – dragoste, război, moarte, curaj şi compasiune… o carte fascinantă.” San Francisco Examiner
„Nici nu mai vedea din cauza lacrimilor, iar durerea din inimă era pentru ea ceva cu totul nou, pentru că până atunci nu mai avusese nimic care să merite atâta durere și amărăciune.”
„Există o legendă despre o pasăre care cântă o singură dată în viaţă, mai dulce decât orice altă vietate de pe faţa pământului. Din momentul în care-şi părăseşte cuibul, caută un copac cu spini şi nu-şi găseşte odihna până nu-l află. Apoi, cântând printre ramurile sălbatice, ea se aruncă singură în spînul cel mai lung şi mai ascuţit.
Şi, în extazul morţii, ea se înalță deasupra propriei agonii, scoţând un tril mai dulce decât al privighetorii sau al ciocârliei. Un cântec al cărui preţ suprem este însăşi existenţa. Întreaga lume înmărmureşte ascultându-l şi Dumnezeu în Paradisul sau zâmbeşte. Pentru că ceea ce este mai bun în viaţa noastră se obţine numai cu preţul unei dureri existenţiale… Ori cel puţin aşa spune legenda.“
„La 8 decembrie 1915, Meggie Cleary sărbătorea cea de-a patra aniversare. După ce vasele de la micul dejun au fost puse la locul lor, mama ei, tăcută, îi aruncă în braţe un pachet învelit în hârtie maronie şi o trimise afară. Aşa că Meggie se ghemui în spatele unui tufiş mare de lângă poarta din faţa casei şi începu să tragă de pachet cu nerăbdare. Degetele ei erau neîndemânatice, iar pachetul era bine legat; răspândea un miros vag, specific magazinului universal „Wahine”, ceea ce îi spunea că, orice s-ar fi aflat înăuntrul pachetului, fusese în mod miraculos cumpărat, deci nu era ceva făcut în casă, şi nici ceva folosit deja de ceilalţi.„
„Aici nimic nu se grăbea să prolifereze, şi nimic nu se grăbea să decadă pentru a face loc la altceva; exista numai o rotire înceată şi inevitabilă, ca aceea a constelaţiilor. Canguri mai mulţi ca niciodată. Minunate tufe de glicină, simetrice, cât vedeai cu ochii. Papagali zburând în valuri roz pe deasupra camionului. Păsări Emu, în alergare. Iepuri ţopăind în drum, ca nişte mingi de puf alb. Scheletele carbonizate ale copacilor morţi, ridicându-se din iarbă. Miraj de pădure la linia orizontului, în timp ce străbăteau câmpia Dibban-Dibban; copaci tăiaţi de linii albăstrui, de parcă ar fi dorit să spună că nu sunt adevăraţi. Sunetele pe care le-a dorit atât de mult şi de care nu-şi imaginase niciodată că-i va fi dor, ciorile care croncăneau dezolant. Văluri ceţoase de praf, purtate de vânturile toamnei ca o ploaie murdară. Şi iarbă, iarbă argintie-bej, iarba din Nord-Vest, întinzându-se până la ceruri, ca o binecuvântare. Drogheda, Drogheda! Eucalipţii şi arborii de piper, adormiţi, forfotind de albine. Curţi de fermă şi clădiri galbene, întinse pajişti verzi în jurul casei, flori de toamnă în grădină, iederă şi cârciumărese, margarete şi dalii, gălbenele, crizanteme, trandafiri, trandafiri.”
”El îmi este destul; trebuie să-mi fie suficient, nu mai vreau nimic. Dar, pe Dumnezeu, Ralph de Bricassart, pe Dumnezeul pe care-l iubeşti mai mult decât pe mine, nu vei şti niciodată ce am furat de la tine – şi de la EL. N-am să-ţi spun niciodată despre Dane. Oh, copilaşul meu! Aşezând pernele pentru ca el să stea mai comod, îl luă în braţe şi-i privi faţa mică, perfect conturată. Copilul meu! Eşti al meu şi nu te voi da niciodată nimănui. Cu atât mai puţin tatălui tău, care este preot şi nu-ţi poate recunoaşte existenţa. Nu-i aşa că-i minunat?”
Romanul Pasărea spin/The Thorn Birds a fost ecranizat în anul 1983, în rolurile principale au fost Richard Chamberlain și Rachel Ward
3. Splendida cetate a celor o mie de sori, de Khaled Hosseini-A Thousand Splendid Suns
În acelaşi stil fermecător, inconfundabil care a făcut din Vânătorii de zmeie (Editura NICULESCU, 2007) un bestseller internaţional, Khaled Hosseini spune în Splendida cetate a celor o mie de sori povestea unei iubiri coborâte parcă din vechile poeme persane, a unei prietenii care nu se dă în lături de la sacrificiul suprem şi a unui oraş care, în ciuda tuturor vicisitudinilor, se încăpăţânează să renască din propria-i cenuşă. În timp ce pe fundal se derulează evenimentele care au marcat istoria Afganistanului în ultimii treizeci de ani – ocupaţia sovietică, jihadul dus împotriva ei, războiul civil şi teroarea instaurată de regimul taliban –, două femei cât se poate de diferite descoperă cât de mare este puterea dragostei şi ce orori pot fi îndurate în numele ei.
Splendida cetate a celor o mie de sori a ocupat primul loc pe lista de bestselleruri a prestigiosului The New York Times Book Review şi a fost tradusă în peste 35 de limbi.
„Plastică şi captivantă.“-Los Angeles Times
„Extraordinară.“-Time
Khaled Hosseini este unul dintre cei mai citiţi şi iubiţi scriitori din lume, cu vânzări de peste 39 milioane de cărţi la nivel mondial. Cele două romane publicate anterior – Vânătorii de zmeie şi Splendida cetate a celor o mie de sori – au fost traduse în 57 de limbi şi publicate în 70 de ţări. În 2006, a fost numit Ambasador al Bunăvoinţei din partea UNHCR, Agenţia ONU pentru Refugiaţi. De asemenea este fondatorul Fundaţiei Khaled Hosseini.
„Nana spunea că ea a fost cea care a ales numele de Mariam, fiindcă aşa o chemase pe mama ei. Jalil spunea că el a ales numele fiindcă Mariam, tuberoza, este o floare minunată.
— Este floarea ta preferată? l-a întrebat Mariam.
— Una dintre ele, a spus el şi a zâmbit.”
„— Draga mea, dacă fata vrea, las-o să-nveţe. Să aibă şi ea şcoală.
— Să-nveţe? Ce să-nveţe, hogea sahib? l-a repezit nana. Ce e de-nvăţat? Se întoarse şi îi aruncă o privire fioroasă lui Mariam.
Mariam ţinea capul în pământ.
— La ce bun să şcoleşti o fată ca tine? E ca şi cum ai lustrui o scuipătoare. Şi n-o să afli nimic folositor în şcolile alea. O femeie ca tine şi ca mine n-are nevoie decât de o singură, ascultă-mă bine, o singură deprindere în viaţa asta şi aia nu se-nvaţă la şcoală. Uită-te la mine.
— N-ar trebui să vorbeşti aşa cu ea, copilă, a intervenit hogea Faizullah.
— Uită-te la mine. Mariam şi-a ridicat privirea.
— O singură deprindere. Şi-aia se numeşte tahamul. Puterea de a îndura.
— De a îndura ce, nana?
— A, nu-ţi face tu griji în privinţa asta, i-a răspuns nana. O să ai parte de aşa ceva, cu vârf şi-ndesat. A continuat prin a povesti cum nevestele lui Jalil i-au strigat că este urâtă, fată de pietrar amărât. Cum au obligat-o să spele rufele afară, în frig, până i-a amorţit faţa şi i-au luat foc buricele degetelor.
— Asta-i soarta noastră, Mariam. A femeilor ca noi. Să îndurăm. Asta-i tot ce avem. M-ai înţeles? Ca să nu mai zic c-or să râdă de tine la şcoală. Să fii sigură. Or să-ţi strige că eşti harami. Or să te facă în toate felurile. Şi pentru ce? Mariam a dat din cap a resemnare.
— Și să nu mai aud de școală. Doar pe tine te mai am pe lumea asta. N-am de gând să te dau pe mâna lor. Uită-te la mine. Să nu mai aud un cuvânt de școală.”
4. Pe aripile vântului, de Margaret Mitchell- Gone with the Wind
Am citit cu sufletul la gură ,,Pe aripile vântului” şi am invidiat-o pe Scarlett O’Hara pentru curaj, nebunie şi acel ceva care o făcea invincibilă. Această Femeie fantastică putea reuşi orice și oricând. Rhett i-a dat lumea peste cap suferind cu vârf şi îndesat din cauza propriilor țeluri. Da, a meritat fiecare clipă şi chiar dacă au fost pe alocuri momente când am stat în suspans, cumva, eroina nu m-a dezamăgit. Pe aripile vântului este mai mult decât un roman, ci o poveste de dragoste de neuitat.
ROMAN CÂȘTIGĂTOR AL PREMIULUI PULITZER ȘI AL NATIONAL BOOK AWARD
CARTE VÂNDUTĂ ÎN PESTE 30 DE MILIOANE DE EXEMPLARE
FILM DISTINS CU 8 PREMII OSCAR, CU VIVIEN LEIGH ȘI CLARK GABLE ÎN ROLURILE PRINCIPALE
Cu acțiunea plasată pe fundalul dramatic al Războiului Civil american și al Reconstrucției, Pe aripile vântului, magnificul roman istoric al lui Margaret Mitchell, este o poveste de neuitat despre iubire și pierdere, despre o națiune divizată de pasiuni mortale și al cărei destin va fi schimbat pentru totdeauna.
Însă, mai presus de toate, e povestea frumoasei și lipsitei de scrupule Scarlett O’Hara și a galantului aventurier Rhett Butler, două dintre cele mai celebre personaje din istoria literaturii anglo-americane de la Romeo și Julieta, eroii lui Shakespeare.
Pe aripile vântului este un roman pasionant, plin de viață, care le va stărui în minte cititorilor mult timp după ce au întors ultima pagină.
„Fără îndoială, unul dintre cele mai remarcabile romane de debut scrise de un autor american. Și unul dintre cele mai bune romane scrise vreodată.“ The New York Times
„Pe aripile vântului abundă în episoade epice bine construite și e îmbibat cu atmosfera nostalgică sugerată de titlul lui superb; dar elementul cel mai important în carte este felul în care sunt pictate portretele: Scarlett O’Hara și Rhett Butler sunt înfățișați într-un stil care respinge deopotrivă sentimentalismul și violența…Un roman realist remarcabil…“ Edward Wagenknecht, critic literar, autorul volumului Cavalcade of the American Novel
Cartea Pe aripile vântului/Gone with the Wind a fost ecranizată în anul 1939.
5. Sub aceeași stea, de John Green-The fault in our stars
Cartea ne duce direct în centru acţiunii, având şi părţi destul de detaliate. Mi-a plăcut foarte mult, am simţit că sunt „acolo” cu personajele şi particip la tot ce se întâmplă. Cel mai mult m-a impresionat sfârşitul, atunci când cei doi îşi dau seama că se iubesc şi au nevoie unul de altul.-Florinela
Fără suferinţă, cum am putea şti ce e bucuria?
Îşi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viaţa mea? Ce vreau să las în urmă?
Deşi un medicament miraculos i-a prelungit viaţa, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se ştie a fost „în fază terminală”.
Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind şi el de aceeaşi boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă.
Spirite înrudite, împărţind acelaşi farmec şi acelaşi simţ al umorului, Hazel şi Gus încep o cursă contra cronometru în care învaţă ce înseamnă să iubeşti.
Sub aceeaşi stea este un amestec de melancolie, duioşie, înţelepciune şi umor. –The New York Times
International Bestseller
#1 TIME Magazine Fiction Book – 2012
Entertainment Weekly Best Fiction Book – 2012
#1 New York Times Bestseller
#1 Wall Street Journal Bestseller
USA Today Bestseller
The Huffington Post Best Books – 2012
Publishers Weekly Best Book
School Library Journal Best Book
,,Povestea de iubire dintre Hazel şi Augustus este cu atât mai reală, cu cât este condamnată încă de la început. Curajul şi seninătatea de care dau dovadă sunt o lecţie de viaţă dintre cele mai impresionante”. Entertainment Weekly
Gândurile mele sunt stele pe care nu le pot aduna în constelaţii. – Augustus Waters
“Nu ai posibilitatea să alegi dacă să fii rănit în această lume, dar ai un cuvânt de spus legat de cine te răneşte.”
”Iubirea adevărată se naşte în timpuri grele.”
”- De ce mă priveşti în felul ăsta?
– Deoarece eşti frumoasă. Îmi face plăcere să privesc oameni frumoşi şi, cu ceva timp în urmă, m-am hotărât să nu-mi interzic plăcerile mai simple ale vieţii.”
”Voi lupta pentru tine, voi găsi o modalitate să mai stau pe aici şi să te enervez multă vreme.”
6. La răscruce de vânturi, de Emily Brontë-Wuthering Heights
La răscruce de vânturi, singurul roman al lui Emily Brontë, descrie dragostea intensă și aproape demonică dintre Catherine Earnshaw și Heathcliff, un copil de țigan găsit și crescut de tatăl ei. După moartea domnului Earnshaw, Heathcliff este umilit de Hindley, fratele lui Catherine, gelos pe afecțiunea pe care părintele său i-o purtase orfanului, în ciuda lipsei de educație și de maniere a acestuia. Între timp, Catherine se descoperă atrasă de Edgar Linton, fiul unui mic nobil vecin, care o impresionează prin blândețea și comportamentul său aristocratic. Crezând că iubita lui nu-i împărtășește sentimentele, Heathcliff părăsește Wuthering Heights, reședința izolată a familiei, și revine câțiva ani mai târziu ca un om bogat și rafinat, nerăbdător să se răzbune pentru fostele sale suferințe. Structura narativă complexă, emoțiile violente, descrierile evocatoare ale ținuturilor mlăștinoase singuratice și măreția poetică a viziunii autoarei fac din acest roman unic o capodoperă a literaturii engleze.
,,Aşa cum stătuse înainte, lumina nu ajungea până la ea; acum însă i-am putut vedea desluşit trupul şi obrazul. Era zveltă şi, după câte mi se părea, nu departe de vârsta uni fetişcane. Trupul frumos, iar obrazul — cea mai gingaşă şi distinsă faţă pe care am avut vreodată plăcerea s-o privesc. Trăsături fine, foarte frumoase, bucle bălaie, mai degrabă aurii, stăteau despletite pe gâtul ei delicat; iar ochii, dacă ar fi avut o expresie binevoitoare, ar fi fost irezistibili. Dar, spre norocul inimii mele sensibile, singurul sentiment ce se putea citi în ei era dispreţul sau un soi de deznădejde, cu totul nefirească pe asemenea chip. Cutiile erau cam sus, cât pe-aci să nu le ajungă; făcui o mişcare s-o ajut, dar ea se întoarse către mine ca un avar căruia cineva ar fi încercat să-i ajute sa-şi numere galbenii.”
,,— N-am nevoie de ajutorul dumitale, zise ea scurt. Pot să le iau şi singură.
— Vă rog să mă iertaţi! mă grăbii să-i răspund.
— Ai fost poftit la ceai? întrebă ea legându-şi un şorţ peste frumoasa-i fustă neagră; apoi măsură o lingură plină de frunze de ceai pe care-o ţinu nemişcată deasupra ceainicului.
— Aş fi încântat să beau o ceaşcă, îi răspunsei.
— Ai fost invitat? repetă ea.
— Nu, răspunsei, pe jumătate zâmbind. Dumneavoastră sunteţi persoana îndreptăţită să mă poftiţi.”
7. Mireasa prinţului, de William Goldman – The Princess Bride – recenzie
O poveste despre dragostea adevărată, aventuri, piraţi, prinţese, uriaşi, vraci şi tot felul de creaturi fioroase – Mireasa Prinţului este un basm clasic într-o interpretare modernă.
În timp ce statele Florin şi Guilder războiul este pe cale sa izbucnească, Prinţesa Buttercup se luptă cu deznădejdea pierderii iubitului său, este răpită de către un mercenar şi acoliţii acestuia, din mâinile cărora o salvează un pirat, iar mai apoi este obligată să se mărite cu Prinţul Humperdinck. Pe parcursul acestei aventuri care te ţine cu sufletul la gură, îi va întâlni pe Vizzini, machiavelicul criminal care ar face orice pentru o pungă de galbeni, pe Fezzik, uriaşul prietenos, pe Inigo, spadasinul a cărui sabie este însetată de răzbunare şi pe Contele Rugen, păpuşarul diabolic care trage toate aţele.
„- Dragoste? Se miră Prinţul Humperdinck. Cine-a pomenit de dragoste? Nu eu, crede-mă. Uite cum stau lucrurile: trebuie să existe, în permanenţă, un moştenitor de parte bărbătească al tronului din Florin. Eu sunt acum moştenitorul. După ce moare tata, n-o să mai fie niciun moştenitor, ci doar un rege. Adică tot eu. Când se va întâmpla, o să mă-nsor şi-o să fac copii, până când o s-apară un fiu. Aşa că poţi fie să te măriţi cu mine şi să fii cea mai bogată şi cea mai puternică femeie de pe o rază de o mie de kilometri, să-mparţi curcani de Crăciun şi să-mi oferi un fiu, fie să mori în chinuri cumplite, în viitorul apropiat. Hotărăşte-te.
-N-o să vă iubesc niciodată.
-N-aş vrea dragostea ta nici dacă mi-ai oferi-o.
– Atunci să ne căsătorim, fireşte.”
„Pur şi simplu am fost captivat de poveste. Pentru prima oară în viaţa mea am devenit interesat, la modul serios, de o carte. Eu, fanaticul iubitor de sporturi, monstruos de îndrăgostit de jocuri, singurul copil de zece ani din Illinois care ura alfabetul, abia aşteptam să aflu ce-o să se-ntâmple în continuare.”
8. Anna Karenina, de Lev Tolstoi – Анна Каренина
Mărturisesc, am citit o singură dată acest roman şi, în ciuda curiozităţii care m-a încercat ulterior, nu am vizionat nici una dintre ecranizările lui, pentru că Anna Karenina este un personaj memorabil, astfel că nu îţi ajunge o viaţă de om pentru a o uita.
“Anna Karenina” este un roman excepţional, el purtându-ne prin labirintul psihicului uman, amestecând iubirea şi disperarea într-un mod inconfundabil şi tragic (“Toată lumea noastră nu-i decât o pătură subţire de mucegai care s-a întins pe o planetă minusculă. Când mă gândesc că ideile, faptele noastre – ceea ce credem că se poate înfăptui măreţ…nu-s decât fire de nisip!”). -Dorina Georgescu
Povestea unei vieți pline de patimi și îndoieli, celebrul roman Anna Karenina istorisește tragedia unei femei aflate sub imperiul distructiv al unei pasiuni adulterine. În fundalul pe care, alături de Anna, evoluează personaje aparte prin natură lor, Tolstoi divulgă ipocrizia înaltei societăți, zugrăvește descompunerea modului de viață patriarhal și degradarea instituției familiei.
“Anna Karenina” reprezintă una dintre capodoperele literaturii universale, romanul fiind ecranizat de mai multe ori de-a lungul timpului (actriţe celebre precum Greta Garbo, Vivien Leigh, Jacqueline Bisset, Sophie Marceau, Keira Hnightley interpretând rolul Annei cea supusă, îndrăgostită, iubită, geloasă, nefericită).
„Tolstoi este cel mai mare prozator rus. Iar măreția lui se datorează calității rare de a se adapta la statura noastră, la ritmul nostru. Proză lui e ritmată de bătăile propriei noastre inimi, iar personajele sale par să se miște la fel de firesc în lumea noastră că trecătorii care ni se perindă pe sub ferestre în timpul lecturii.” (Vladimir Nabokov)
9. Nopţi de patimă, de J.R. Ward – Dark Lover
Nu m-am așteptat să îmi placă așa de mult această carte. Credeam că voi întâmpina tot felul de chestii sângeroase și oribile, dar autoarea a știut să contureze totul în așa fel încât să nu fie respingător. Personajele create, deși aparent sunt destul de monstruoase, ne face să descoperim pe parcurs că fiecare are ceva care te atrage și ești curios să îi afli povestea. Am citit o poveste de dragoste frumoasă chiar dacă ,,vampirească” :-), iar mitul despre ceea ce știam cu toți despre vampiri s-a cam spulberat. J.R.Ward reușește să ne ducă într-o altă emisferă de înțelegere asupra acestor ființe. Am fost reticentă la început, dar imediat m-a prins atât de tare încât nu mai puteam să o las din mână. L-am plăcut pe războinicul Wrath, vampirul orb, care deși pare rece, dur și fără sentimente ajunge să iubească cu putere. Mi-a plăcut Beth, o tânără care își acceptă condiția și are atâta strălucire și adorație în ea încât este imposibil să nu se facă iubită. Doamne… mi-au plăcut toți războinicii, chiar dacă fiecare pare un monstru. Abia aștept să citesc și volumele următoare, acum deja am prins gustul.
„Un adevărat regal pentru fanii poveştilor de dragoste!” – Nicole Jordan
La adăpostul nopţilor din Caldwell, New York, se duce un război pe viaţă şi pe moarte între vampiri şi exterminatori. Populaţia civilă de vampiri este apărată de şase războinici care se luptă pentru supravieţuirea rasei lor, formând temuta şi misterioasa Frăţie a Pumnalului Negru. Dar niciunul dintre ei nu inspiră atâta teroare şi admiraţie printre duşmani ca Wrath, conducătorul lor, ultimul vampire pursânge de pe Pământ…
Pradă unui sentiment de nelinişte care îi invadează trupul şi mintea, Beth Randall se trezeşte fără apărare în faţa necunoscutului senzual şi periculos care o vizitează într-o noapte cu ochii acoperiţi de umbre. Dar curând tânăra descoperă că atingerile lui stârnesc în ea o foame care ameninţă să îi devoreze pe amândoi…
„Un roman uluitor, care creează dependenţă din prima clipă. Această carte este un vârtej nebun de personaje captivante, dar şi o seducătoare poveste erotică. Am fost pe de-a-ntregul cucerită de Frăţia Pumnalului Negru. Dragi iubitori de romane dark fantasy, este tot ce aţi visat!” – LYNN VIEHL
„J.R. Ward a creat două personaje absolut minunate, un vampir sexy şi tulburător, chinuit de dureri sufleteşti, şi o femeie curajoasă, pasională, care se dovedeşte a fi sufletul lui pereche.” – NICOLE JORDAN
“Wrath se ridică și închise ochii. Ura îl măcina în interior, strângându-se toată ca un ghem în mijlocul pieptului. Se disprețuia pentru faptul că pleacă, dar nu îi stătea în fire să ajute un hibrid amărât în vremurile acestea triste și primejdioase. Blândețea și compasiunea nu se numărau printre calitățile sale.
— Nu pot s-o fac. Nici chiar pentru tine.
Agonia lui Darius se înălță asemeni unui val uriaș, iar Wrath aproape se clătină sub intensitatea emoției. Îl strânse pe Darius de umăr.
— Dacă o iubești cu adevărat, ai milă de ea. Roagă pe altcineva s-o facă. Wrath se întoarse și plecă abătut de la bar. În drum spre ieșire, șterse orice amintire despre el din creierele celor prezenți. Cei mai puternici își vor închipui că l-au visat. Iar cei slabi nu și-l vor mai aminti deloc.”
“Wrath stătea în întunericul netulburat și urmărea silueta fiicei lui Darius. Era înaltă pentru o femeie și avea părul negru, altceva nu distingea. Trase aer în piept, dar nu îi simți mirosul. Își ținea ușile și ferestrele închise, iar vântul vestic aducea cu el un miros acru de gunoi. Cu toate acestea, îi auzea murmurul vocii prin ușa închisă. Vorbea cu cineva.
Cu un bărbat care, aparent, nu îi stârnea nici încredere, nici simpatie, judecând după tonul distant.
— O să încerc să nu te stresez prea tare, îi spunea individul.
Wrath o zări cum se apropie și privește prin ușa cu geamuri. Se uita direct la el, însă știa că nu îl poate vedea. Bezna îl făcea invizibil.
Beth deschise ușa, scoase capul afară și puse un picior în fața pisicii care voia să iasă.
Parfumul ei ajunse la nările lui Wrath. Mirosea frumos. Ca o floare. Parcă a trandafir nocturn. Trase aer și mai adânc în plămâni, închise ochii, și sângele îi fremăta prin corp. Darius avusese dreptate, fata se apropia de momentul tranziției. Se simțea în mirosul ei. Corcitură sau nu, avea să sufere transformarea.
Beth coborî transperantele și se întoarse spre tipul din apartament. Vocea îi răsuna mult mai limpede prin ușa deschisă. Lui Wrath îi plăcea timbrul ei ușor răgușit.”
“Și atunci, incredibilul s-a produs. Cum stătea el, încremenit în fața ei, ea a simțit un val de dorință pură și sublimă care i se revarsă prin tot trupul. Pentru întâia oară în viață, își simțea corpul dogorind. Fierbinte și umed. Îl dorea cu toată ființa ei”.
10. Amurg, de Stephenie Meyer – Twilight
O poveste de dragoste…. cu vampiri !
James este pasionat de vânătoare și Bella devine ținta Vânătorii! Prin urmare, Bella fuge la Phoenix – după o ceartă cu tatăl ei, căruia nu-i putea mărturisi adevărul – cu Alice şi Jasper drept gardieni, în timp ce restul familiei încearcă să îl omoare pe James. După o urmărire demnă de un film de Oscar, James pune mâna pe Bella, dar intervine Edward și o salvează – dar nu înainte de a fi fost muşcată…Aşadar … devine Bella vampir?!
Isabella Swan nu are parte de prea multă distracție de când s-a mutat din însorita Arizona în Forks, un orășel în care plouă mai tot timpul. Dar când se îndrăgostește de misteriosul Edward Cullen, despre care colegii spun că ar fi… vampir, viața ei ia o întorsătură total neașteptată!
Edward este la rândul lui atras de Bella, dar și de mirosul sângelui ei, așa că fiecare apropiere de iubita lui e în același timp o plăcere și un chin teribil – dacă Edward își pierde capul pentru o clipă, Bella își pierde viața…
Pentru Edward, Bella este ceea ce a așteptat timp de 90 de ani – sufletul lui pereche.
Dar ce se va întâmpla cu Edward și Bella atunci când James, Laurent și Victoria, vampirii dușmani de moarte ai familiei Cullen, vin în oraș, cu scopul de a o găsi pe Bella?
,,Nu m-am gândit niciodată prea mult la felul în care voi muri – deşi am avut destule motive în ultimele câteva luni – dar, chiar dacă m-aş fi gândit, nu mi-as fi imaginat că voi muri în felul acesta.
M-am holbat fără suflare în celalalt capăt al camerei, în ochii negri ai vânătorului, iar el mi-a întors o privire plăcută.
Cu sigurantă, era un mod frumos de a muri, în locul altcuiva, în locul unei persoane iubite. Chiar nobil. Asta ar trebui să conteze. Ştiam că, dacă nu m-as fi mutat niciodată în Forks, n-as fi fost în pericol de moarte acum. Dar, oricât de îngrozită eram, nu puteam să regret decizia luată. Când viața îţi oferă
un vis care îti întrece de departe orice aşteptări, nu e de bun-simt să jeleşti atunci când se
sfârşeşte.
Vânătorul zâmbea prietenos în timp ce se îndrepta spre mine să mă ucidă.”
Top 10 cărți cu cele mai bune povești de dragoste
Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti
Top 10 cărţi historical romance de neuitat
Top 10 cărți triste-poveşti impresionante, trăiri puternice
Top 8 cărţi erotice incitante
Mai multe topuri
Citiţi:Topuri cărţi/diverse
Sursa imagine: pinterest.com
Interesant top!O parte le-am citit si eu!
Multumim! Am ales cateva, ne-a fost greu sa alegem din listoaca de romane de dragoste care ne-au palcut. Probabil vom continua cu partea a II-a.
Frumos top! Outlander si saga Amurg raman favoritele mele. Cat despre Mireasa printului, recunosc ca mai mult mi-a placut ecranizarea. Cartea mi s-a parut putin cam plictisitoare 🙂 Despre NOPTI DE PATIMA, nu am decat cuvinte de lauda!
Stiu ca esti fan al celor doua serii 🙂 La ,,Nopti de patima” eu tot mai sper sa se publice si celelalte volume.
Un articol minunat, felicitări! <3 Am mai trecut unele cărți pe listă… Poate acum cu acest articol îmi fac și eu curaj pentru Outlander 🙂
Multumim, Oana! Seria merita, este una dintre cele mai bune.
O listă superbă 🙂 Am citit doar Outlander și Sub aceeași stea 😀
Urmeaza si celelalte 🙂
„Pe aripile vântului” rămâne preferata mea :).
Interesant și îndrăzneț top 🙂
[…] Top 10 cărți cu cele mai bune povești de dragoste din toate timpurile […]
[…] Top 10 cărți cu cele mai bune povești de dragoste din toate timpurile […]
[…] Top 10 cărți cu cele mai bune povești de dragoste din toate timpurile […]
[…] Top 10 cărți cu cele mai bune povești de dragoste din toate timpurile […]
Doar doua carti am citit din aceasta lista. Sunt minunate si celelalte, de aceea se si afla in wishlist-ul meu. Multumim!