Chiftele din linte neprăjite foarte gustoase.
-2 cutii de ton în suc propriu le scurgem și le punem în castron
-adăugăm 4-5 linguri de maioneză (cu cartof)
-potrivim de sare, piper și eventual puțină lămâie, amestecăm și punem la rece
-dacă vă plac puteți tăia feliuțe subțiri câteva măsline și să le amestecați în compoziție
-2 morcovi +1 pătrunjel+1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină apoi le punem în oală și le călim cu puțin ulei
-adăugăm apă și punem la fiert, potrivim de sare, piper, curry, boia (opțional)
-preparăm găluşţele din 1-2 ouă bătute amestecate cu griş, să fie un amestec potrivit( eu pun și o linguriță mică de făină)
-când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm găluşcuţele (le punem cu o linguriță mică ca cele de cafea)
-se servește așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
-2 pahare linte roșie,1 pahar bulgur fin,2 cepe medii,1/2 ceașcă ulei de măsline,1 lingură pastă de ardei,1 lingură pastă de tomate,5-6 bucăți ceapă verde,1/2 legătură pătrunjel,zeamă de la o lămâie,piper,piper roșu măcinat mare,chimen praf,mentă uscată,sare
-se pune la fiert lintea cu 4-5 pahare de apă,când e fiartă se pune peste bulgurul măcinat fin,se amestecă și se lasă la umflat până se răcește
-separat călim ceapă în uleiul de măsline și la final adăugăm pastă de ardei și de tomate
-tocăm ceapa verde și pătrunjelul și le amestecăm cu ceapă călită (după ce o luăm de pe foc)
-amestecăm cele două compoziții potrivim de sare, piper, chimen praf, puțină mentă uscată
-formăm chiftele (cu mâna umedă) le punem pe platou pe frunze de salată verde și le dăm la rece
-când mâncăm putem pune pe ele lămâie sau sos de rodie
-servim cu cartofi natur
Ingrediente: – 1 plic drojdie uscată (7 g.) sau 25 g. drojdie proaspătă – 1 linguriță rasă de sare – 2 linguri pline de miere (poate să fie și zaharisită) – 250 ml. lapte cald – 500 g. făină – 25 g. unt moale, la temperatura camerei
Mod de preparare: Se pregătește maiaua: se pune drojdia într-un bol cu 2 linguri de apă caldă și se amestecă bine. Se presară puțină făină deasupra și se lasă la crescut, într-un loc cald și ferit de curenți de aer, 15 minute. Într-un vas mai mare, adăugați făina și restul ingredientelor și amestecați totul cu drojdia crescută. Dacă nu aveți miere, adăugați zahăr, vreo 3, 4 linguri, pe care îl dizolvați în lapte; și untul îl puteți topi în același lapte. Compoziția trebuie să aibă un aspect omogen, legat, iar vasul trebuie să rămână curat.
Se răstoarnă apoi pe planul de lucru, și se începe frământarea (mai adăugați făină sau lapte, dacă e cazul); cu cât aluatul e mai aerisit, cu atât mai pufoase ies cornurile. Aluatul nu trebuie să fie tare, și nu trebuie să se lipească, iar dacă se lipește, mai adăugați un pic de făină.
Se pune înapoi în vas, se acoperă cu o cârpă umedă, și se lasă la dospit, aprox. o oră. Se întinde cu sucitorul pe masă, nu foarte subțire și se taie în raze, astfel: întâi în două, apoi în patru, apoi în opt, și tot așa, până obțineți triunghiuri. Puneți umplutura, dulce sau sărată, la baza fiecărui triunghi și începeți să rulați (se începe, așadar, cu latura mai mare și se termină cu vârful). Capetele se vor îndoi puțin spre mijloc. Se pun cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu un gălbenuș amestecat cu o linguriță, două de lapte călduț (se pot presară cu zahăr brun) și se dau la cuptor, timp de 15-17 minute la 170 grade (la foc moderat).
Poftă Bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Arata super bine cornurile! Mi-ati facut pofta!
Tonul si galustile sunt preferatele mele. Am sa pregatesc si eu, imi este dor de o asemenea combintie.
Chiftelute din linte n-am incercat pana acum.
Conurile arată delicios ! Faptul ca aliatul permite umplutura dulce sau sărată este minunat ! Un meniu plin de bunătăți! Mulțumesc pentru rețete!
Cw pofta de cornuri mi-ai facut. Merci de rețete
Când ne întâlnim, clar, vin cu tava. Cu cornuri. Chiar: Literatura pe tocuri nu organizează întâlniri la sfârşit de an, de exemplu?
Sunt super toate retetele! Nina, sugerez un turneu... ca sa ajungă tava și la Suceava!