Top 10 cărţi historical romance de neuitat

Top 10 cărţi historical romance de neuitat

     Poveşti de neuitat, presărate cu romantism şi pasiune. Vremuri demult apuse, situaţii inedite, personaje încăpăţânate, scandaluri, aristocraţie, etichetă, emoţii puternice, săruturi pasionale şi sentimente ce merită dezvăluite. Indiferent de perioada în care se desfăşoară, o poveste historical romance are propriul farmec. Am selectat doar 10 cărţi historical romance care ne-au fascinat de-a lungul timpului. 

1. Diavolul în iarnă, de Lisa Kleypas-Devil in Winter

      Diavolul în iarnă, una din cele mai iubite cărţi historical romance ale autoarei Lisa Kleypas, un roman care a făcut senzaţie şi a cucerit multe inimi cu povestea de dragoste dintre timida Evie şi Sebastian.

       O propunere scandaloasă, o căsătorie rapidă şi o poveste superbă de dragoste.

   Evangeline Jenner cea timidă este pe cale să devină foarte bogată, odată ce va intra în posesia moștenirii. Dar mai întîi trebuie să scape din ghearele rudelor ei lipsite de scrupule. Evie îl abordează pe vicontele Sebastian Vincent și îi face o propunere șocantă: căsătoria.

    Sebastian are o reputație scandaloasă: orice tânără care petrece câteva secunde în compania lui și-a pierdut pe veci reputația. Și totuși o fată fermecătoare apare neînsoţită în pragul casei lui și îi oferă mâna ei. Dar, propunerea lui Evie are și o condiție: să nu mai facă dragoste după noaptea nunții... ceea ce înseamnă că Sebastian va trebui să se străduiască și mai mult să o seducă… sau să cunoască pentru prima oară în viață lui ce înseamnă dragostea adevărată.

Vreau să mă mărit cu tine. Am nevoie de protecţia ta. Tata e prea bolnav şi prea slăbit ca să mă poată ajuta şi nu vreau să fiu o povară pentru prietenii mei. Ştiu că s-ar oferi imediat să mă găzduiască la ei, dar chiar şi atunci ar trebui să fiu mereu în gardă. O femeie necăsătorită nu se poate pune la adăpost, nici social, nici legal.
Nu e d-drept… dar nu-mi pot permite să mă lupt cu morile de vânt. Tu ai nevoie de o soţie bogată. Şi tu şi eu suntem la fel de disperaţi, ceea ce mă face să cred că îmi vei accepta propunerea. Dacă o vei face, va trebui să plecăm imediat la Gretna Green. Sunt sigură că rudele mele mă caută deja.
În tăcerea apăsătoare care a urmat, Sebastian a studiat-o cu o privire neprietenoasă. Nu avea încredere în ea. Şi nu voia să repete experienţa avută, după eşecul răpirii de săptămâna trecută.
Ea avea dreptate într-o singură privinţă. Sebastian era întradevărat disperat. Îi plăcea să se îmbrace bine, să mănânce bine şi să trăiască bine, lucruri care puteau fi confirmate de toţi creditorii lui.”

„Evie l-a ales pe cel mai mic şi l-a pus pe inelarul mâinii stingi. I se potrivea perfect. L-a apropiat şi ia examinat modelul. Era cel mai simplu dintre toate, o bandă strălucitoare gravată cu cuvintele Tha Gad Agam Ort.
— Ce înseamnă? l-a întrebat ea pe MacPhee.
Dragostea mea te însoţeşte mereu.
St. Vincent nu s-a mişcat şi nu a scos nici un cuvânt. În tăcerea care a urmat, Evie a roşit şi şi-a scos inelul de pe deget. Regreta acum că se arătase interesată de ele. Inscripţia nu se potrivea deloc cu ceremonia pripită care nu făcea altceva decât să demonstreze că era un simulacru de căsătorie.
— Nu cred că vreau un inel, totuşi, a murmurat ea şi l-a pus uşor la loc.
— Îl luăm, a spus St. Vincent, uimind-o. A luat inelul şi a adăugat: sunt doar vorbe. Nu înseamnă nimic.”

2. Tâlharul de inimi, de Kerrigan Byrne-The Highwayman

Tâlharul de inimi de Kerrigan Byrn

    O poveste unică va scandaliza societatea londoneză. Un tâlhar şi o femeie fermecătoare, două suflete chinuite primesc a doua şansă, însă trebuie să facă un compromis care le-ar putea distruge zidurile atent construite. Secretele care le ascund ani la rând le-a măcinat gândurile şi singura soluţie este descătuşarea lor. Un drum lung, regrete, emoţii, o dragoste şi un trecut comun-un roman historical romance autentic.

   Dorian Blackwell, Inimă Neagră din Ben More, este un ticălos fără suflet și fără milă. Cu inima și trupul marcate de cicatrice, Dorian este unul dintre cei mai bogați și mai influenți barbați din Londra, dispus să lupte până la ultima suflare pentru a obține ceea ce-și dorește – iar fermecătoarea și inocenta văduvă Farah Leigh Mackenzie se află în fruntea listei lui de dorințe. Acesta este motivul pentru care Dorian o răpește și o duce în sanctuarul lui din Highlands…

   Însă Farah nu este marioneta nimănui. Și, mai presus de toate, are un secret teribil, ce îi poate pune viața în pericol. Cum singura ei salvare de oamenii care o vor moartă este să accepte protecția ticălosului scoțian, Dorian îi propune un târg: căsătoria. Astfel, el o protejează, iar ea îi oferă posibilitatea să se folosească de secretul ei pentru a se răzbuna. Însă nici prin cap nu i-ar fi trecut lui Inimă Neagră din Ben More ca frumoasa Farah i-ar putea pune o condiție scandaloasă, ce amenință să descătușeze dorința înfierbântată ce-i mistuie pe amândoi.

   Să fie, oare, de vină faptul că această femeie pe care el a luat-o captivă este singura în măsură să ajungă la inima lui cea neagră, pe care o crezuse de mult împietrită?

„Buzele lui se întredeschiseră deasupra alor ei. Răsuflarea lui îi mângâia buzele. Farah vedea în ochii lui cât de mult își dorea să o sărute. Doar că, pe lângă dorință, vedea îndoială. Panică. Nevoie. Iar ea făcu atunci gestul de care el avea nevoie. Întinse ușor gâtul, acoperind astfel infinitezimala distanță dintre buzele lor, și-și lipi gura de a lui într-un sărut cast. Buzele lui erau calde și tari. Și nemișcate.”

– Pot să-ți ofer protecție. Pot să-ți ofer răzbunare. Te-am ajutat deja să îți recapeți numele și averea care ți se cuvin. Dar nu-ți pot oferi inima mea, pentru că nu pot oferi ceva ce nu am.
Cu inima sângerând pentru el, Farah uită de mândrie și de forță interioară și se prăbuși în genunchi în fața lui, cu mâinile împreunate ca la rugăciune. Era gata să îi pună totul pe tavă. Inima. Sufletul. Viața însăși. Era sufletul ei pereche, întors din morți. Ar fi ucis-o să îl piardă din nou.”

3. Regatul viselor, de Judith McNaught -A Kingdom of Dreams-recenzie 

  Regatul viselor-o carte specială, inedită și profundă, un historical romance autentic având personaje puternice și foarte încăpățânate. Am citit și recitit acest roman, plăcându-mi atât de mult încât unele pasaje le știu cu ochii închiși, dar chiar și așa, tot se regăsește ceva care să-mi atragă atenția. Pe Judith Mcnaught o ador pentru că mă bulversează și chiar dacă îi cunosc obiceiurile literare simt cum presară sare pe rană. Dacă veți îndrăzni să citiți măcar o carte, s-ar putea să vă îndrăgostiți iremediabil de patimă cu care scrie romance, dar și historical romance. Regatul viselor este primul roman din seria Westmoreland Dynasty Saga, un bestseller apreciat și iubit de cititori din întreaga lume.

   În acest îndrăgit roman clasic, unul dintre cele mai bune care s-au scris vreodată, două suflete mândre se încleştează într-o furtunoasă bătălie a voințelor.

   Răpită de la școala mănăstirii, frumoasa și încăpățânata Jennifer Merrick nu capitulează ușor în fața lui Royce Westmoreland, duce de Claymore. Supranumit Lupul doar numele lui reușește să stârnească teroarea în inimile dușmanilor. Dar pe mândra Jennifer nu o impresionează aprigul războinic englez care o ține captivă, acest singuratic frumos care o tratează de sus, cu aroganța lui sfruntată. Curajoasă, îi sfidează voința… până în seara în care o va cuprinde în îmbrățișarea lui puternică trezind în ea o irezistibilă foame. Și brusc, Jennifer se trezește atrasă într-o încurcată pânză de păianjen… o capcană seducătoare, periculoasă, de mândrie, pasiune, loialitate și dragoste copleșitoare.

…era forțată să se mărite cu dușmanul ei; un războinic englez brutal, ale cărui armate îi asupriseră țara, un bărbat care o răpise, care o ținuse prizonieră. Răpindu-i fecioria și distrugându-i reputația.”

4. Mireasa îndărătnică, de Julie Garwood-The Bride-recenzie

    Povestea miresei îndărătnice este plină de atitudine, de umor, romantism și iubire, dar și de nevoia de control, duritate, supunere și zvonuri dureroase. Laura

    Povestea uluitoare a aventurilor unei tinere greu de stăpânit, a unui bărbat greu de cucerit și a iubirii arzătoare care îi unește…

    Din ordinul regelui, Alec Kincaid, cel mai puternic moșier din Scoția, trebuie să își găsească o mireasă din Anglia. Alegerea lui se oprește la Jaime, fiica cea mică a baronului Jamison, căci de la prima privire pe care i-o aruncă, Alec simte o dorință de nestăvilit pentru această tânără pe care o consideră demnă de spiritul unui războinic neînfricat. Și tot ce își dorește este să o atingă, să o îmblânzească, să o facă a lui… pentru totdeauna. Dar odată cu jurămintele de căsătorie, Jamie îți face propria promisiune secretă: să nu își cedeze niciodată dragostea acestui barbar scoțian, care este exact ceea ce inima a avertizat-o mereu să refuze – un cavaler arongant și lipsit de romantism, de o frumustețe brută, care îi face sângele să îi fiarbă în vene. Însă când câteva accidente stranii pun lui Jamie viața în pericol și un vechi zvon despre faptul că Alec și-a ucis prima soție începe să circule din nou, frumoasa tânără pare să fie copleșită de ceva mai periculos decât propria dorință…

   Julie Garwood este una dintre cele mai bine-cunoscute scriitoare de romane de dragoste cu caracter istoric, cele peste 30 de romane publicate până acum fiind traduse în zeci de limbi. Mireasa îndărătnică a fost distins de Asociația Scriitorilor de Romane de Dragoste din America cu premiul RITA pentru cel mai bun roman.

,,Anglia, 1102
Spuneau că şi-a ucis-prima soţie.Tata a spus că poate aşa şi trebuia. Era o remarcă foarte nefericită pe care s-o poată face un părinte în faţa fiicelor sale, iar baronul Jamison îşi dădu seama de iîndată cei ieşiseră vorbele pe gură. Desigur, numai decît ii păru rău pentru că lăsase să-i scape acel comentariu nesocotit.
Trei dintre cele patru fiice ale sale puseseră deja la inimă bîrfele necurate despre Alee Kincaid. Nu le prea plăcea nici părerea tată lui lor pe seama acelei grozăvii. Gemenele baronului, Agnes şi Alice, plîngeau zgomotos şi, potrivit năravului lor atît de supărător, într-un glas, pe cînd sora lor Mary, de obicei atît de blîndă mergea cu paşi repezi în jurul mesei lunguieţe din marea sală, unde tatăl lor stătea cocoşat peste o cupă cu bere, ‘ca să-i treacă vinovăţia. Printre smiorcăielile zgomotoase ale gemenelor, blînda Mary strecura tot felul de istorii pe care le auzise despre războinicul din Highlands, care avea să sosească la ei acasă în doar o săptămînă”

  5. Jocul seducției, de Johanna Lindsey-Gentle Rogue-articol detalii

   O carte savuroasă, personaje pătimaşe, replici spumoase, situaţii incitante care vă va cuceri de la primele rânduri. Împreună fraţii Malory sunt invincibili, uniţi, irezistibili. Fără să vrei îţi doreşti ca poveştile lor să se deruleze la nesfârşit. 

   După ce descoperă că logodnicul pe care l-a așteptat ani întregi a trădat-o în cel mai mârșav mod, disperată, Georgina Anderson se hotărăște să se întoarcă cât mai curând acasă în America, pentru a-l da uitării și a-și lecui inima frântă. Așa că adoptă soluția nebunească de a se îmbarca la bordul navei Fecioara Anne deghizată în mus, fără să aibă nici cea mai vagă bănuială că va fi cu totul la dispoziția tiranicului căpitan al vasului, James Mallory.

   Oaia neagră a unei familii mândre și pline de firi furtunoase, chipeșul căpitan, fost pirat, a jurat cândva că nu există femeie care să-l poată prinde în mrejele căsniciei. Iar asta pentru că întreaga lui viață a fost un adevărat crai, poate cel mai renumit din Londra, fiind martor la superficialitatea femeilor măritate care abia așteptau să-și înșele soții neștiutori chiar cu… el însuși.

   Dar în largul mării, hotărârea aparent nestrămutată va fi slăbită de o pasiune mai fierbinte ca iadul și de frumusețea temperamentalei Georgina, a cărei dragoste pentru libertate și aventură se potrivește atât de bine cu ceea ce simte el însuși. Iar când două suflete-pereche se întâlnesc, nici un obstacol nu poate rezista în calea iubirii.

6. O iubită potrivită pentru un conte, de Sarah MacLean-One Good Earl Deserves A Lover

Când te joci cu dragostea, rezultatul poate să nu fie cel așteptat…

   O propunere îndrăzneață din partea unei tinere domnișoare, va zgudui rezistența legendarul domn Cross. Reputația lui lasă de dorit, dar Lady Phillipa Marbury are un singur scop: vrea răspunsuri la întrebări care ar face să roșească femeile din înalta societate. Oare ar putea să primească explicații, dar fără să se compromită?

   Lady Phillipa Marbury trece în înalta societate drept o domnișoară foarte ciudată. Cea de-a patra fiică a marchizului de Needham și Dolby, Pippa este o tânără cu o inteligență sclipitoare, interesată mai mult de cărți decât de baluri, de horticultură decât de modă, de știință decât de ultimele bârfe ale sezonului monden.

   Aproape logodită cu insipidul lord Castleton, Pippa își dorește înainte de căsătorie să înțeleagă tot ce ține de tentație, amor și dorință; ea caută explicații științifice, și nu emoții, vrea să afle ce înseamnă pentru o femeie să se compromită, dar fără a plăti prețul pe care-l presupune o asemenea aventură.

   Și cine altcineva ar fi mai potrivit s-o ajute în munca ei de cercetare, dacă nu legendarul domn Cross, unul dintre patronii vestitului cazinou Îngerul Căzut, un bărbat inteligent și cultivat, dar și cu o reputație de afemeiat notoriu. Însă reputațiile ascund de multe ori secrete întunecate, iar propunerea neobișnuită a Pippei amenință tot ce el se străduiește să protejeze. Deși se simte tentat să-i ofere nobilei domnișoare doar experiența pe care și-o dorește, Cross descoperă că trebuie să se străduiască din răsputeri să reziste ispitei de a se îndrăgosti.

   Sarah MacLean și-a publicat primul roman istoric de dragoste în 2010, iar de atunci cărțile ei au devenit bestselleruri New York Times și USA Today, fiind traduse în mai mult de 12 limbi și distinse cu numeroase premii.

,,-Domnule! M-aţi speriat!

Jasper îi adresă un rânjet şmecheresc înainte de a executa o reverenţă care ar fi făcut-o să se simtă mândră până şi pe o curtezană.

-Scuzele mele, dragă, rosti el tărăgănat şi admiră roşeaţa ce se ivise pe chipul ei iertător.Se aplecă spre ea, îndeajuns de mult încât să-i audă răsuflarea întretăiată şi să-i vadă venele ce pulsau la gât, înşfăcă un biscuit tare de pe farfuria pe care ea o pregătise pentru restul personalului de la bucătărie şi zăbovi astfel mai mult decât se cuvenea,desfătându-se cu priveliştea slujnicuţei tremurând în aşteptare. N-ar fi atins-o, desigur; învăţase cu mult timp în urmă că personalul era în afara limitei. Dar acest lucru nu-i împiedica s-o iubească, doar puţin. Să iubească toate femeile-de toate formele, dimensiunile şi condiţiile sociale. Pielea lor catifelată şi curbele frumoase, gemetele, chicotelile şi oftatul lor, jocurile sfioase tipice bogătaşelor şi felul în care se uitau la el cele mai puţin norocoase, cu luminiţe licărind în privirile lor, dornice să le acorde atenţie. Femeile erau, fără îndoială, cea mai frumoasă creaţie a lui Dumnezeu. Şi, la douăzeci şi trei de ani, el avea de gând ca toată viaţa să le divinizeze. Muşcă din biscuitele dulce şi îi făcu cu ochiul.

-Nu spui nimănui că m-ai văzut, nu? Făcu ochii mari şi clătină imediat din cap.

-N…nu, domnule. Da, într-adevăr, să fii al doilea fiu avea unele avantaje. După ce făcu din nou cu ochiul slujnicuţei şi mai fură un biscuit, Jasper se furişă afară din bucătărie, în holul din spate, care ducea la scara angajaţilor.

-Unde-ai fost? „

7. Dorinţe ascunse, de Elizabeth Hoyt-Wicked Intentions

   Lazarus Huntington, Lord Caire era un om rece, dur, iar atingerile îi provocau durere. Îi plăcea ca în dormitor să lege femeile și să le acopere cu o eșarfă. Era un dominator și devenise cunoscut pentru dorințele lui ciudate. În clipa când o vede pe Temperance știe că trebuie să o cunoască, să îi descopere firea dincolo de atitudinea pioasă și de hainele negre, sobre. Nici măcar avertismentele singurului său prieten, St. John nu îl rețin. Știe că e periculos ceea ce face și ar putea să o rănească, dar el era lipsit de sentimente și doar propria plăcere conta.

Un bărbat condus de propriile dorințe… O femeie bântuită de trecutul său… Un târg pe care nici unul din ei nu-l poate refuza.

   Renumit pentru nevoile sălbatice și dorințele vinovate, Lazarus Huntington, Lord Caire, se află în căutarea unui asasin feroce în St. Giles, cea mai celebră mahala din Londra. Văduva Temperance Dews cunoaște St. Giles ca pe propriul buzunar – și-a petrecut aproape întreaga viață având grijă de copiii din zonă la orfelinatul înființat de familia ei. Acum, acest cămin este într-o situație disperată.

   Lord Caire îi face o ofertă simplă – în schimbul ajutorului lui Temperance ca ghid pe străduțele periculoase din St. Giles, el o va introduce în înalta societate londoneză, astfel încât ea să poată găsi un protector care să susțină material orfelinatul. Dar Temperance se dovedește a nu fi atât de inocentă cum pare, și ceea ce începe ca o înțelegere obișnuită se transformă curând într-o pasiune pe care nici unul dintre ei n-o poate controla – iar dorințele ascunse care ies la iveală i-ar putea distruge pe amândoi.

Există un farmec deosebit în poveștile lui Hoyt, care te face să crezi în magia dragostei.“ (RT Book Reviews Magazine)

  Elizabeth Hoyt este autoarea ale carei romane de dragoste istorice au urcat rapid în topurile de bestselleruri ale New York Times, USA Today și Publishers Weekly. De asemenea, cărțile ei, traduse până acum în 12 limbi, au fost nominalizate de patru ori la premiul RITA și au câștigat de două ori premiul Romantic Times Reviewer’s Choice.

,,Lazarus se trezi cu un strigăt mut. Deschise ochii larg şi, pentru o clipă, stătu pur şi simplu, privind în jurul încăperii, făcând efortul să-şi amintească unde se afl a. Apoi îşi recunoscu propriul dormitor. Pereţii erau zugrăviţi într-o culoare brun-închis, mobila era veche şi masivă, iar patul avea baldachin cu draperii verde-închis cu maro. Înaintea lui, aici dormise tatăl său şi Lazarus nu se obosise să schimbe ceva, atunci când moştenise titlul nobiliar. Simţea cum fiecare muşchi din trupul lui se destinde încet, în timp ce privea pe fereastră. Lumina care intra era de un cenuşiu pal; răsăritul nu putea să fi e prea departe… şi niciodată nu mai încerca să adoarmă după un coşmar. Se întinse şi se ridică din pat, gol-puşcă, apoi se îndreptă cu paşi măsuraţi spre măsuţa înaltă de toaletă, ca să se stropească pe faţă cu apă rece. Îmbrăcă un halat din brocart galben şi se aşeză la biroul din lemn de cireş din colţ – singura piesă de mobilier din încăpere pe care o adusese cu el. Tatăl lui l-ar fi dezaprobat din toată inima dacă l-ar fi văzut scriind în halat.
Lazarus zâmbi la gândul acesta.”

8. Promisiuni de catifea, de Jude Deveraux-The Velvet Promise-Seria Velvet Montgomery

 

   Moştenitoarea Judith Revendoune este forţată de către tatăl ei să se căsătorească cu Gavin Motgomery. Ea a fost crescută de carte mama ei, pentru o viaţă la mănăstire. După ce, cei doi fraţii ai ei au murit, Judith va asista la ruperea braţului mamei sale, chiar de către tatăl său. Acest om crud o voia căsătorită cu Gavin pentru ai produce moştenitori.

   Întreaga Anglie i-a sărbătorit ziua nunţii. Dar Judith şi-a jurat că soţul ei nu va primi de la ea decât ce-i va lua cu forţa. Prima atingere a mâinilor lor în faţă altarului împodobit cu flori, a aprins în ei o pasiune mistuitoare.

  Gavin Motgomery a privit adânc în ochii ei aurii şi a fost cuprins de o dorinţa de nestăpânit…Dar inima îi era făgăduită altei femei…

   Speranţa pentru căsătoria sa, îi este spulberată chiar în ziua nunţii, când asistă la declararea dragostei soţului ei unei alte femeii.

  Alince Valence o femeie frumoasă, dar cu inimă rea, ocupă inima lui Gavin. Acesta, de supărare că Alice s-a logodit cu un conte acceptă căsătoria cu Judith.

   Gavin Montgomery a rămas orfan de ambii părinţi de la vârsta de 16 ani, şi a fost obligat să se ocupe de domeniu, dar şi de fraţii mai mici. Când îi se oferă mâna lui Judith împreună cu o avere frumuşică, nu poate refuza.

   Judith, o fată educată, inteligentă, se înţelege bine cu fraţii lui Gavin, dar cu el nu. Ce se va întâmpla între cei doi? Va reuşi Judith să o alunge pe Alice din inima lui Gavin? Rămâne de aflat citind această carte cu iz de catifea.

,,-Titlul nobiliar se transmite prin fiică, nu-i aşa? Primul tău născut va fi conte, la fel ca tine, dacă tatăl ei va muri.

Gavin se răsuci brusc. Nu se gândise la aşa ceva, şi nici nu-i păsa. Era ciudat că tocmai lui Alice, care se preocupa atât de puţin de problemele lumeşti: să-i treacă prin minte aşa ceva.

-Atunci te vei căsători cu ea? întreba ea, stând lângă el şi urmărindu-l cum se îmbracă în grabă.

-N-am luat nicio hotărâre. Oferta n-a sosit decât acum doua zile, iar pe atunci credeam…

-Ai văzut-o? îl înterupse Alice.

-Să o văd? Te referi la moştenitoare?…

Gavin se ridică repede în picioare. Nu ştia dacă să se înfurie sau nu. Femeia asta discuta despre căsătoriile lor cu alte persoane de parca asta n-ar fi însemnat nimic legătura dintre ei.

-N-am văzut-o, răspunse el.”

9. Cucereşte-mă din nou, de Lorraine Heath-Once More, My Darling Rogue

    Născut în stradă, dar crescut în rândul înaltei societăți, Drake Darling nu poate scapă de originile umile. Nu atunci când Lady Ophelia Lyttleton nu ratează nici o ocazie să îl privească de sus, reamintindu-i în mod constant că nu este cu adevărat un nobil. Dar, după ce o salvează dintr-o situație ciudată în care înfumurată aristocrată este în pericol să se înece, Drake își da seama că această nu își mai poate aminti cine este. Hotărât să îi dea o lecție usturătoare, Drake reușește să o convingă că este menajera lui – fără să se aștepte nici măcar o clipă să se îndrăgostească de frumoasa fermecătoare.

    Cum Ophelia nu-și poate aduce aminte nimic din viață ei de dinainte de Drake, nu are nici o îndoială că locul ei este alături de el. Spre uimirea lui Drake, fără atitudinea de moștenitoare arogantă, Ophelia se dovedește a fi o tânăra plăcută, modestă și muncitoare. În plus, dorința pe care o simte pentru chipeșul ei angajator nu poate fi negată, indiferent de consecințe.

    Așa că, atunci când memoria îi revine în final, Ophelia se simte devastată de imensa trădare a lui Drake. Acum acesta trebuie să facă tot ce-i stă în puteri că să o convingă că merită să-i încredințeze încă o dată inima… de dată asta, pentru totdeauna.

   

Drake începu să se ridice. Rose sări pe el și-și puse labele uriașe pe umărul lui și Drake căzu la loc. Phee își acoperi repede gură cu mâna că să-și stăpânească hohotele de ras. Degeaba. Când Drake se uită la ea, începu să radă mai tare.
    Rose începu să-și treacă limba mare peste față și gâtul lui Drake.
    Lăsându-se pe călcâie, Phee rase în hohote la imaginea bărbatului chinuit și a câinelui incredibil de fericit, care dădea cu atâta entuziasm din coadă, încât formă un curent de aer în jur.
    — Ajută-mă să ies de aici, mârâi Drake.
    Phee înghiți, ca să se potolească.
    — Da, sigur.
    După ce se ridică în picioare, îl dădu pe Rose la o parte. Câinele pleca agale, apoi zări o veveriță și uită complet de ei, luând-o la goană după micuțul animal.
    Drake ridică mâna. Phee o apucă cu amândouă mâinile, în speranța că îi va oferi un punct de susținere.
    În schimb, se simți dintr-odată trasă, țipă, căzu înainte… Ateriza pe burtă lui, cu șoldurile și trunchiul în apă, cu picioarele peste marginea jgheabului, cu mâinile pe umerii lui ca să atenueze impactul. Un râs adânc răsună în jurul ei. În loc să protesteze și să-și manifeste indignarea față de acest complot, Phee ascultă minunându-se râsul plin și gros al lui Drake, care râdea din tot sufletul, cu capul dat pe spate. Ar fi plătit o avere pentru râsul ăla. Zâmbind larg, începu să râdă și ea împreună cu el, până când îi dădură lacrimile și începu să o doară stomacul. Își puse capul pe pieptul lui.
    Râsul lui se opri, al ei se stinse.
    Foarte încet, se ridică. Era atât de aproape. Nasul lui aproape că îl atingea pe al ei. Poftă de râs le trecuse. În ochii lui arzători, văzu acum dorința. Îi simțea încordarea întregului trup, aproape tremurând asemenea corzii unui arc foarte întins — știa să tragă cu arcul, îi șopti o voce dintr-un ungher al minții ei. Dar nu stătu să analizeze, pentru că nimic din trecutul ei nu era mai important decât acest moment.”

10. Rendez vous la miezul nopţii, de Amanda Quick-Rendez-vous

  Augusta Ballinger este convinsă că la mijloc este o greșeală teribilă. Temutul conte de Graystone, înfumurat și periculos, nu și-ar putea dori în veci să o ia de soție, mai ales că, după cum se zvonește, aleasa lui trebuie să fie un model de virtute. și toată lumea știe că Augusta, ultima reprezentantă a aventurosului neam Ballinger din Northumberland, este o femeie care nu dă doi bani pe regulile bunei-cuviințe. Tocmai de aceea, frumoasa nesăbuită se duce în miez de noapte la reședința contelui pentru a-l convinge că ar fi o soție de coșmar. Spre surprinderea ei însă, pătrunderea prin efracție nu face decât să întărească hotărârea aristocratului, care constată nu-și dorește nimic mai mult decât să-i sărute buzele apetisante și să-i dea o lecție de bună purtare. Jocul dragostei este însă complicat de o amenințare ce pândește din umbră: un fost spion de-al francezilor, supranumit Păianjenul, își țese meticulos pânza în jurul celor doi, punându-le în primejdie iubirea, onoarea și, într-un final, viața.

Nunta lor fusese rapidă şi eficientă. Graystone păruse preocupat de altceva şi abia îi observase rochia albă de muselină pe care o alesese cu atâta grijă. Nici măcar n-o complimentase pentru voalul pe care –l cususe peste decolteul mult prea generos, astfel că primul ei efort de a-şi impresiona soţul cu hainele ei modeste trecuse neobservat.”

Top 10 cărți cu acțiunea în secolul al-XIX-lea
Top 10 cărți cu cele mai bune povești de dragoste din toate timpurile
Top 8 cărţi erotice incitante
Serii cărţi
Cărţi de dragoste
Verifică disponibilitatea cărţilor din top 10 cărți historical romance în librăriile online: libris, elefant, cartepedia şi cărtureşti

Sursa foto: Pinterest

27 COMMENTS

  1. Superb top! Am citit 8 carti din lista, doar pe cele de Lindsey si Heath le-am ratat.
    Ma bucur tare mult ca am gasit aici, pe pozitia a doua, cartea de Bryne – Talharul de inimi. Scrie fabulos de bine, motiv pentru care o pun pe aceeasi treapta valorica cu kleypas.
    Diavolul in iarna cred ca ne-a sedus pe toate, iar Dorinte ascunse de Hoyt ne-a facut sa rosim putin 😀 Cat despre Promisiuni de catifea, nici acum nu l-am iertat pe protagonist (Ah! Fir-ar ea sa fie de amanta!)

  2. Un top de top, felicitări fetelor !❤️ le-am citit pe toate și majoritatea sunt și în preferințele mele !

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.