Noutati editoriale Romania

Ciorbă cu tăiței – Fasole cu ciolan – Prăjitură rapidă cu nucă – Meniu

Ciorbă cu tăiței – Fasole cu ciolan – Prăjitură rapidă cu nucă – Meniu

  Ciorbă cu tăiței foarte gustoasă.

1. Aperitiv: salată de cartofi

  • 2 cepe potrivite tăiate peștișori le punem să fiarbă câteva minute într-un amestec de apă +oțet +1 linguriță zahăr +puțină sare = apoi o punem să se scurgă

-3-4 cartofi curățați, fierți în apă cu puțină sare scurși și tăiați rondele subțiri

-2-3 ouă fierte tari și tăiate cubulețe sau rondele subțiri

-amestecăm ingredientele într-un castron cu puțin ulei, sare și piper după gust și punem la rece

-dacă vreți puteți pune 3-4 linguri de maioneză

2. Ciorbă cu tăiței

-o ceapă mică o tăiem mărunt, o călim în puțin ulei punem un pic de boia dulce și apă în care au fiert cartofii și punem la fiert

  • potrivim de sare și piper și adăugăm tăiței sau paste ca bobul de orez

-când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Fasole cu ciolan (VERO)

-250 gr ciolan afumat, 400 / 500 gr fasole boabe, 250 ml bulion de casă sau 3 linguri pastă de tomate, 2 cepe, 1 cartof, 1 lingură făină,100 ml lapte, 1 linguriță boia de ardei dulce, verdeață, condimente, 2 foi de dafin, 2 căței de usturoi, 1 lingură oțet.

-se pun 3 litri de apă la fiert cu fasolea și ciolanul  afumat, se adaugă foile de dafin și o ceapă tăiată mărunt.

-se fierbe la foc mic până e pe jumătate fiartă fasolea,se adaugă bulionul și cartoful. Separat într-o tigaie se călește 1 ceapă cu o lingură de făină și boiaua. Se pune prăjeala și usturoiul pisat  peste fasole și laptele. Se adaugă leuștean și mărar.

Se oprește focul și se pune o lingură de oțet.

Opțional se adaugă în farfurie iaurt simplu.

4. Prăjitură rapidă cu nucă (Maria)

-1 cană de zahăr +2 ouă +1 cană apă sau apă minerală +6 linguri nucă măcinată +3 linguri cacao +1 esență de migdale +1 zahăr vanilinat +1/2 cană ulei +2 lingurițe amoniac stins cu apă fierbinte +făină cât cuprinde să fie un aluat curgător

-se toarnă amestecul în tava tapetată, se presară deasupra nucă tăiată mărunt și se pune la cuptor

-se taie rece și se poate presăra cu zahăr praf sau spriţată cu toping de ciocolată

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

o zi ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

3 zile ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

6 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

6 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

7 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago