Retete culinare

Ciorbă de fasole cu tăiței – Fasole frecată cu legume la grătar – Chec cu zahăr ars – Meniu

Ciorbă de fasole cu tăiței – Fasole frecată cu legume la grătar – Chec cu zahăr ars – Meniu

1. Aperitiv: bruschete cu roșii

-2 roșii mai mari le curățăm de coajă, le tăiem mărunt și le punem într-un bol

-o mâna de rucola, câteva fire de pătrunjel și mărar le tăiem foarte mărunt și le punem peste roșii

-potrivim de sare și piper, amestecăm bine  și punem la rece

-opțional puteți pune un pic de ulei și lămâie

-servim pe feliuțe de pâine prăjită

2. Ciorbă de fasole cu tăiței

-fierbem fasolea bine

  • într-o oală punem o ceapă mică tăiată ff mărunt și un morcov dat pe răzătoarea fină, le călim cu puțin ulei, adăugăm zeama în care am fiert fasolea și punem la fiert

-separat fierbem tăiței sau tascute în apă cu sare, și o lăsăm să se scurgă

-în oală adăugăm sare, piper, boia și 4-5 linguri de boabe de fasole fierte

-când au fiert și morcovul și ceapa adăugăm tăițeii și mai lăsăm câteva clocote

-puteți pune verdeața care vă place sau puteți servi așa

3. Fasole frecată cu legume la grătar

-fasolea fiartă o dați prin robot

-într-o cratiță puneți 1-2 cepe tăiate mărunt, le călim cu puțin ulei, adăugăm boia, punem fasolea (dată prin robot), potrivim de sare și piper, adăugăm un pic de zeamă (sau apă) și lăsăm să dea câteva clocote

-2 dovlecei tăiați în patru, 3-4 ciuperci curățate, le sărăm, le piperăm, le punem într-un castron și le stropim cu ulei

-dacă vă place ceapa puteți curata și 2-3 cepe mai mici le condimentați și le faceți pe grătar

-lăsăm legumele să stea până preparăm fasolea, apoi le prăjim pe grătar și le servim calde

4. Chec cu zahăr ars

-8 lingurițe de zahăr se caramelizează, adăugăm  apă (cam 2 căni) și fierbem un sirop

-punem în castron: 2 căni (măsurați cu aceeași cană mare) de făină+1 cană de zahăr+1 linguriță bicarbonat stins+4 linguri de ulei+sirop de zahăr ars (cât e nesar să fie de consistența unui chec)

-amestecăm bine și adăugăm nuci, stafide, bucățele de rahat

-punem fie în tava de chec fie în tavă obișnuită (cu pereți mai înalți), tava unsă cu ulei și tapetată cu făină, și punem la copt

  • dacă doriti puteți servi așa sau faceți o glazură de ciocolată

-se taie rece

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

2 zile ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

5 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

6 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago