Ciorbă cu tăiței – Fasole cu ciolan – Prăjitură rapidă cu nucă – Meniu
Ciorbă cu tăiței – Fasole cu ciolan – Prăjitură rapidă cu nucă – Meniu
Ciorbă cu tăiței foarte gustoasă.
1. Aperitiv: salată de cartofi
- 2 cepe potrivite tăiate peștișori le punem să fiarbă câteva minute într-un amestec de apă +oțet +1 linguriță zahăr +puțină sare = apoi o punem să se scurgă
-3-4 cartofi curățați, fierți în apă cu puțină sare scurși și tăiați rondele subțiri
-2-3 ouă fierte tari și tăiate cubulețe sau rondele subțiri
-amestecăm ingredientele într-un castron cu puțin ulei, sare și piper după gust și punem la rece
-dacă vreți puteți pune 3-4 linguri de maioneză
2. Ciorbă cu tăiței
-o ceapă mică o tăiem mărunt, o călim în puțin ulei punem un pic de boia dulce și apă în care au fiert cartofii și punem la fiert
- potrivim de sare și piper și adăugăm tăiței sau paste ca bobul de orez
-când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Fasole cu ciolan (VERO)
-250 gr ciolan afumat, 400 / 500 gr fasole boabe, 250 ml bulion de casă sau 3 linguri pastă de tomate, 2 cepe, 1 cartof, 1 lingură făină,100 ml lapte, 1 linguriță boia de ardei dulce, verdeață, condimente, 2 foi de dafin, 2 căței de usturoi, 1 lingură oțet.
-se pun 3 litri de apă la fiert cu fasolea și ciolanul afumat, se adaugă foile de dafin și o ceapă tăiată mărunt.
-se fierbe la foc mic până e pe jumătate fiartă fasolea,se adaugă bulionul și cartoful. Separat într-o tigaie se călește 1 ceapă cu o lingură de făină și boiaua. Se pune prăjeala și usturoiul pisat peste fasole și laptele. Se adaugă leuștean și mărar.
Se oprește focul și se pune o lingură de oțet.
Opțional se adaugă în farfurie iaurt simplu.
4. Prăjitură rapidă cu nucă (Maria)
-1 cană de zahăr +2 ouă +1 cană apă sau apă minerală +6 linguri nucă măcinată +3 linguri cacao +1 esență de migdale +1 zahăr vanilinat +1/2 cană ulei +2 lingurițe amoniac stins cu apă fierbinte +făină cât cuprinde să fie un aluat curgător
-se toarnă amestecul în tava tapetată, se presară deasupra nucă tăiată mărunt și se pune la cuptor
-se taie rece și se poate presăra cu zahăr praf sau spriţată cu toping de ciocolată
Poftă Bună!
Doamnelor, in gura mea e o ditamai ploaia :)) Sunt o fana a salatei de cartofi, a ciorbei cu taitei si a fasolei cu ciolan. Mor aici de pofta!
Mulțumim pentru rețete Arci
Un meniu delicios ! Mulțumesc pentru rețete!
De data aceasta, toate rețelele mă încântă.
Mulțumesc pentru sugestii!
Multumesc pt meniu! 🙂