-2 castraveți +1 ceapă = le tăiem felii subțiri, le lăsăm să stea puțin cu sare, apoi le spălăm cu un jet de apă și le lăsăm să se scurgă bine
-2-3 roșii (cu coajă sau fără) le tăiem bucățele sau felii subțiri, le punem în castron
-adăugăm ceapă și castraveții, puțin mărar tăiat fff mărunt, piper puțină lămâie, puțin ulei și amestecăm bine
-adăugăm 200 gr brânză telemea tăiată bucățele, amestecăm și punem la rece
-când serviți puteți presară deasupra cașcaval dat pe răzătoare
-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac +1 țelină mică = le dăm pe răzătoarea fină, le punem în oală cu puțin ulei
-adăugăm o ceapă tăiată mărunt și calim puțin legumele
-adăugăm apă, punem la fiert, potrivim de sare, piper, chimen praf, puțin coriandru praf, boia
-când legumele sunt aproape fierte punem ouăle (câte vreți) și lăsăm să fiarbă la foc mic
-adăugăm amestecul de verdeață care ne place
-1 piept de pui îl feliem și-l condimentăm cu amestecul care ne place
-punem în cratiță un pic de ulei, feliile de carne și 1-2 feliuțe de lămâie (cu tot cu coajă), puțină apă și lăsăm să fiarbă înnăbușit
-dacă e nevoie mai adăugăm din când în când apă
-când carnea e fiartă putem adăuga mărar tăiat fff mărunt
-serviți cu cartofi piure
-blatul este după rețeta Arcidaliei, 6 ouă, 200 gr zahăr brun, 150 gr făină, 1 pliculeț zahăr vanilat, o esență de vanilie, 6 linguri de apă și puțină sare.
-se bat gălbenușurile cu zahărul brun și cele 6 linguri de apă, adăugăm făina în ploaie, zahărul vanilnat și albușurile bătute spumă cu puțină sare.
-când compoziția este gata adăugăm migdale, nuca și bucățele mici de rahat de cacao. Rezultatul astfel obținut îl așezăm într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și îl lăsăm la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc potrivit
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Un meniu delicios! Ciorba de ouă nu am făcut până acum, incerc în weekend ! Mulțumesc pentru rețete!
Minunat meniu! O să încerc și eu! Mulțumim pentru idei!