Ciorbă de  ouă – Piept de pui cu lămâie – Salată de...

Ciorbă de  ouă – Piept de pui cu lămâie – Salată de crudități – Pișcot cu nucă, rahat de cacao și migdale

by -
2
Ciorbă de  ouă - Piept de pui cu lămâie - Pișcot cu nucă, rahat, migdale

Ciorbă de  ouă – Piept de pui cu lămâie – Salată de crudități – Pișcot cu nucă, rahat de cacao și migdale

1. Aperitiv: salată de crudități

-2 castraveți +1 ceapă = le tăiem felii subțiri, le lăsăm să stea puțin cu sare, apoi le spălăm cu un jet de apă și le lăsăm să se scurgă bine

-2-3 roșii (cu coajă sau fără) le tăiem bucățele sau felii subțiri, le punem în castron

-adăugăm ceapă și castraveții, puțin mărar tăiat fff mărunt, piper puțină lămâie, puțin ulei și amestecăm bine

-adăugăm 200 gr brânză telemea tăiată bucățele, amestecăm și punem la rece

-când serviți puteți presară deasupra cașcaval dat pe răzătoare

2. Ciorbă de  ouă

-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac +1 țelină mică = le dăm pe răzătoarea fină, le punem în oală cu puțin ulei

-adăugăm o ceapă tăiată mărunt și calim puțin legumele

-adăugăm apă, punem la fiert, potrivim de sare, piper, chimen praf, puțin coriandru praf, boia

-când legumele sunt aproape fierte punem ouăle (câte vreți) și lăsăm să fiarbă la foc mic

-adăugăm amestecul de verdeață care ne place

  • se poate servi simplu sau dreasă cu smântână sau iaurt

3 Piept de pui cu lămâie

-1 piept de pui îl feliem și-l condimentăm cu amestecul care ne place

-punem în cratiță un pic de ulei, feliile de carne și 1-2 feliuțe de lămâie (cu tot cu coajă), puțină apă și lăsăm să fiarbă înnăbușit

-dacă e nevoie mai adăugăm din când în când apă

-când carnea e fiartă putem adăuga mărar tăiat fff mărunt

-serviți cu cartofi piure

4. Pișcot cu nucă, rahat de cacao și migdale (Iliuță)

-blatul este după rețeta Arcidaliei, 6 ouă, 200 gr zahăr brun, 150 gr făină, 1 pliculeț zahăr vanilat, o esență de vanilie, 6 linguri de apă și puțină sare.

-se bat gălbenușurile cu zahărul brun și cele 6 linguri de apă, adăugăm făina în ploaie, zahărul vanilnat și albușurile bătute spumă cu puțină sare.

-când compoziția este gata adăugăm  migdale, nuca și bucățele mici de rahat de cacao. Rezultatul astfel obținut îl așezăm într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și îl lăsăm la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc potrivit

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

  1. Un meniu delicios! Ciorba de ouă nu am făcut până acum, incerc în weekend ! Mulțumesc pentru rețete!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.