Retete culinare

Meniu:(supa de pui,orez cu chiftele,prajitura cu fructe)

Meniu:(supă de pui,orez cu chiftele,prăjitură cu fructe)

1.Aperitiv: salată

-tăiem bucăţele mărunte zarzavatul şi carnea de pui fierte în supă
-adăugăm 2-3 cartofi tăiaţi mărunt
-o cutie de ciuperci tăiate cât mai mărunt
-o cutie de porumb, un borcan mic de ţelină murată
-adăugăm 1-2 linguriţe muştar, maioneză cu cartof, şi opţional verdeaţă- pătrunjel sau mărar tocat mărunt

2.Supă de pui

-fierbem tăiţei (sau tăşcuţe) le scurgem, le punem în zeama strecurată în care au fiert carnea şi legumele şi lăsăm să dea un clocot

3.Orez cu chiftele (Vero)

-Orez sălbatic Basmati.

Ingrediente: 2 cepe, 2 morcovi, 250 gr orez. O foaie dafin, vegeta şi piper.

Mod de preparare: Se căleşte ceapa şi morcovul la foc mic adăugând treptat câte puţină apă, până zeama devine portocalie. Se adaugă orezul, se fierbe pe trei sferturi, se condimentează şi se acoperă 10 minute înainte de a fi servit.

Chiftele: 500 gr carne măcinată, 5 căţei de usturoi, 2 cartofi daţi prin răzătoare, sare, piper, 2 ouă. Se amestecă toate, se fac biluţe, se prăjesc în baie de ulei sau la cuptor pe hârtie de copt.

4.Prăjitură cu fructe:

-se pune o cană cu zahăr în mijlocul tăvii (în care vom coace prăjitura) şi se caramelizează
-se întinde caramelul uniform pe fundul tăvii şi lăsăm să se răcească
-după ce s-a răcit ungem peste caramel ¾ pachet de margarină, punem fructele peste care presăram 5 linguri de zahăr şi punem tava la cuptor pentru 15 minute
-facem un blat din 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, coajă de la o lămâie, o esenţă de portocale şi un praf de copt (blatul se face cu modalitatea ştiută)
-turnam blatul peste fructe în tavă şi băgăm tava la copt până e gata blatul
-se scoate tava din cuptor, se răstoarnă prăjitura şi lăsăm la rece
-prăjitura se răstoarnă caldă, dacă s-au prins marginile le desprindem
-puteţi servi aşa sau cu frişcă

Poftă Bună!

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Viv’Infernum – Strigătele răzbunării – Costin Neață – fragment

Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …

2 zile ago

Ora albastră – Paula Hawkins – recenzie

Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…

3 zile ago

Umbrele Demiurgului – Mircea Anghel – fragment

Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…

3 zile ago

Defecte perfecte – Alice Feeney – recenzie

Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…

5 zile ago

Furtuna de zăpadă – Triona Walsh – recenzie

Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…

6 zile ago

Romanian Gothic – Bogdan Piticariu – recenzie

Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…

o săptămână ago