Pâine de casă – Aripi de pui cu legume – Prăjitură cu miere de albine – Meniu

Pâine de casă – Aripi de pui cu legume – Prăjitură cu miere de albine – Meniu

1. Pâine de casă (Vero)

-1 kg făină, 2 lingurițe drojdie uscată, 4 linguri ulei, 1 cană lapte, 3 lingurițe sare, 2 ouă, 1 gălbenuș.

-se amestecă drojdia cu făina, se adaugă celelalte ingrediente și se frământă bine.

-se lasă la crescut la cald 1 oră, se împarte aluatul în trei părți egale,se modelează pâinea și se mai lasă la dospit 30 minute.

-gălbenușul se diluează cu o linguriță de apă rece, se ung pâinile și se coc la foc mic, timpul depinde de cuptor.

P.S. Pentru pâinea împletită luați una din cele trei părți de aluat, o împărțiți în trei și împletiți.

2. Supă cremă de broccoli

-curățăm căpățâna de broccoli și o punem la fiert în apă cu sare și vegeta

-după ce a fiert dăm broccoli prin blender

-punem broccoli pasat în oală și adăugăm  apă până ce este de densitatea dorită

-punem să dea câteva clocote și potrivim de sare, piper, vegeta

-se poate servi simplă sau dreasă cu smântână

3. Aripi de pui cu legume

-condimentăm aripile de pui și le lăsăm câteva ore

-în tavă tăiem felii ceapă, roșii, ardei, dovlecei, cartofi și ciuperci, cimbru

-punem deasupra aripile, adăugăm apă și un păhărel de alcool (coniac,vodka,gin) și punem în cuptor

-dacă este nevoie mai adăugați câte un pic de apă

-puteți servi simplu sau cu mujdei

4. Prăjitură cu miere de albine

FOILE:

-500 gr făină +250 gr zahăr pudră +100 gr nuca măcinată +3 ouă întregi +3 linguri de miere +1 linguriță bicarbonat stins

-se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă apoi pe rând celelalte ingrediente = trebuie să fie o cocă potrivită

-se împarte aluatul în 5 părți și se pune la rece până dimineață

  • dimineață se mai frământă fiecare cocă puțin, se întinde și se coace pe fundul tăvii

CREMA:

-se mixează 500 gr smântână cu 150gr zahăr praf și 300 gr nucă

-cu crema rezultată se umplu foile

GLAZURĂ:

-5 linguri de zahăr +3 linguri apă +2 linguri cacao +50 gr unt = se fierbe pe foc până devine lipicioasă,se toarnă pe prăjitură și se întinde cu cuțitul ud rapid

-tăiați prăjitura când  este moale și glazură întărită

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

7 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

2 zile ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

5 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

6 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago