-500gr ficat de pui fiert în lapte și măcinat
-1 piept de pui fiert în apă cu puțină sare și măcinat
-se mixează ficatul+carnea+200 gr unt+2 -3 lingurițe muștar+condimente (sare+piper+coriandru praf+ curry) +2-3 linguri smântână
-pasta astfel rezultată se servește pe feliuțe de pâine proapata sau prăjită
-1 piept de pui tăiat bucățele
-2 morcovi dați pe răzătoarea fină
-1 ceapă mică se taie mărunt se adaugă morcovii, ulei, se călește puțin apoi punem și carnea și mai călim un pic
-adăugăm mazărea și apă cât vrem în oală și punem la fiert
-adăugăm condimentele: piper, boia (opțional), curry, coriandru praf, sarea o punem la final altfel se întărește mazărea
-când mazărea e fiartă adăugăm sare după gust, verdeață (eu prefer mărar și tarhon) și mai dăm câteva colcote
-dregem ciorba cu smântână sau iaurt
-1 cutie de ciuperci tăiate (eu le tai mai mărunt decât în conservă)
-1 piept de pui mare tăiat bucățele sau fâşiuţe
-1 cană de orez spălat
-1 ceapă mică se taie bucățele se pune la călit în puțin ulei, adăugăm ciupercile și carnea și le călim puțin împreună
-adăugăm cana de orez, condimente (sare, piper, turmeric, praf de lemon gras,) și 2 căni de apă
-punem cratița în cuptor și o lăsăm să fiarbă până este gata
-tăiem bucățele 1 pară, 2 kivi, și pregătim într-un bol boabe de strugure negru
-dăm cupele la rece, când serviți puteți adăuga ciocolată răzuită și frișcă
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Ce bunătăți! Arci, mulțumim pentru sugestii!