Retete culinare

Pastă de ficat – Ciorbă de mazăre – Pilaf cu pui și ciuperci – Budincă cu fructe

Pastă de ficat – Ciorbă de mazăre – Pilaf cu pui și ciuperci – Budincă cu fructe

1. Aperitiv: pastă de ficat

-500gr ficat de pui fiert în lapte și măcinat

-1 piept de pui fiert în apă cu puțină sare și măcinat

-se mixează ficatul+carnea+200 gr unt+2 -3 lingurițe muștar+condimente (sare+piper+coriandru praf+ curry) +2-3 linguri smântână

-pasta astfel rezultată se servește pe feliuțe de pâine proapata sau prăjită

2. Ciorbă de mazăre cu carne de pui

-1 piept de pui tăiat bucățele

-2 morcovi dați pe răzătoarea fină

-1 ceapă mică se taie mărunt se adaugă morcovii, ulei, se călește puțin apoi punem și carnea și mai călim un pic

-adăugăm mazărea și apă cât vrem în oală și punem la fiert

-adăugăm condimentele: piper, boia (opțional), curry, coriandru praf, sarea o punem la final altfel se întărește mazărea

-când mazărea e fiartă adăugăm sare după gust, verdeață (eu prefer mărar și tarhon) și mai dăm câteva colcote

-dregem ciorba cu smântână sau iaurt

3. Pilaf cu pui și ciuperci

-1 cutie de ciuperci tăiate (eu le tai mai mărunt decât în conservă)

-1 piept de pui mare tăiat bucățele sau fâşiuţe

-1 cană de orez spălat

-1 ceapă mică se taie bucățele se pune la călit în puțin ulei, adăugăm ciupercile și carnea și le călim puțin împreună

-adăugăm cana de orez, condimente (sare, piper, turmeric, praf de lemon gras,) și 2 căni de apă

-punem cratița în cuptor și o lăsăm să fiarbă până este gata

4. Budincă cu fructe la pahar

  • preparăm după indicații o budincă de vanilie și una de căpșuni

-tăiem bucățele 1 pară, 2 kivi, și  pregătim într-un bol boabe de strugure negru

  • pregătim cupele și montăm desertul astfel: bucățele de pară +budincă de vanilie +felii de kiwi +budincă de căpșuni +boabe de strugure negru

-dăm cupele la rece, când serviți puteți adăuga ciocolată răzuită și frișcă

 Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago