-salată verde – o legătură;
– piept de pui – 2 bucăți sau alt tip de carne rămasă de la diferite preparate sau friptură;
-crutoane;
– dressing;
-în cazul în care aveți pui, îl puteți fierbe și la final îl adăugați într-o tavă împreună cu bucăți de pâine tăiată mărunt și lăsați la cuptor până devin crocante;
-la final se scot din cuptor, se pun cu salata tăiată mărunt și adăugați dressing;
-pentru dressing aveți nevoie de câteva ingrediente: -2 linguri de iaurt cremos/maioneză/smântână (ce aveți la îndemână în frigider sau vă place), 1- 2 linguri lapte, 2-3 bucăți de usturoi (dacă nu aveți, folosiți usturoi granulat), o ceapă mică, sare, piper și puțin pătrunjel;
-acest dressing se amestecă și poate fi adaptat după gustul fiecăruia, însă când îl veți îmbina cu restul ingredientelor totul va fi delicios și consistent.
-2 cepe verzi tocate feliuțe le sotăm cu puțin unt;
-3 cartofi tăiați cuburi se adaugă peste ceapă împreună cu 1.5 litri supă de legume;
-se lasă la fiert pentru 20 minute la foc potrivit;
-300 g leurdă verde spălată în prealabil, se adaugă peste celelalte ingrediente lăsându-le să fiarbă în continuare pentru încă 2 minute;
-la final punem 150-200 ml smântână de gătit și după câteva minute, timp în care supa ajunge la temperatura potrivită, o mixăm bine, adăugând, dacă mai este necesar, condimente și smântână până obținem textura potrivită.
-1 kg și jumătate de carne, 200 gr orez, 2 linguri vegeta, 1 lingură piper, 2 cepe, 1 lingură boia, puțin cimbru, 16 ardei Galbeni, bulion la final.
-se călește ceapa în puțin ulei și adăugăm boiaua;
-într-un bol mare punem restul de ingrediente apoi adăugăm ceapă călită; amestecăm bine totul și umplem ardeii curățați;
-îi punem la fiert într-o oală mai mare în care punem la alegere ardei sau bețe de mărar pe fund;
-adăugăm ardeiul umplut, punem 300 ml bulion sau 4 linguri pastă de tomate, acoperim cu o farfurie și punem apă cât să treacă bine peste ele.
-se fierb la foc mic cam o oră.
-80 gr ovăz, 50 gr proteină praf, fructe, 150 ml lapte de capră;
-băgăm ovăzul, proteina și laptele în cuptorul cu microunde aproximativ 2 minute, dacă se umflă prea tare mai adăugăm puțin lapte (după preferință);
-punem apoi fructele și servim o masă sănătoasă;
-eu am ales caise, pepene galben, afine și banane.
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…