Salată Caesar, Supă cremă de leurdă, Ardei umpluți, Desert proteic
Salată Caesar, Supă cremă de leurdă, Ardei umpluți, Desert proteic
1.Aperitiv: Salată Caesar (Mili):
-salată verde – o legătură;
– piept de pui – 2 bucăți sau alt tip de carne rămasă de la diferite preparate sau friptură;
-crutoane;
– dressing;
-în cazul în care aveți pui, îl puteți fierbe și la final îl adăugați într-o tavă împreună cu bucăți de pâine tăiată mărunt și lăsați la cuptor până devin crocante;
-la final se scot din cuptor, se pun cu salata tăiată mărunt și adăugați dressing;
-pentru dressing aveți nevoie de câteva ingrediente: -2 linguri de iaurt cremos/maioneză/smântână (ce aveți la îndemână în frigider sau vă place), 1- 2 linguri lapte, 2-3 bucăți de usturoi (dacă nu aveți, folosiți usturoi granulat), o ceapă mică, sare, piper și puțin pătrunjel;
-acest dressing se amestecă și poate fi adaptat după gustul fiecăruia, însă când îl veți îmbina cu restul ingredientelor totul va fi delicios și consistent.
2. Supă cremă de leurdă (Iliuța):
-2 cepe verzi tocate feliuțe le sotăm cu puțin unt;
-3 cartofi tăiați cuburi se adaugă peste ceapă împreună cu 1.5 litri supă de legume;
-se lasă la fiert pentru 20 minute la foc potrivit;
-300 g leurdă verde spălată în prealabil, se adaugă peste celelalte ingrediente lăsându-le să fiarbă în continuare pentru încă 2 minute;
-la final punem 150-200 ml smântână de gătit și după câteva minute, timp în care supa ajunge la temperatura potrivită, o mixăm bine, adăugând, dacă mai este necesar, condimente și smântână până obținem textura potrivită.
3. Ardei umpluți (Vero):
-1 kg și jumătate de carne, 200 gr orez, 2 linguri vegeta, 1 lingură piper, 2 cepe, 1 lingură boia, puțin cimbru, 16 ardei Galbeni, bulion la final.
-se călește ceapa în puțin ulei și adăugăm boiaua;
-într-un bol mare punem restul de ingrediente apoi adăugăm ceapă călită; amestecăm bine totul și umplem ardeii curățați;
-îi punem la fiert într-o oală mai mare în care punem la alegere ardei sau bețe de mărar pe fund;
-adăugăm ardeiul umplut, punem 300 ml bulion sau 4 linguri pastă de tomate, acoperim cu o farfurie și punem apă cât să treacă bine peste ele.
-se fierb la foc mic cam o oră.
4. Desert proteic (Vero):
-80 gr ovăz, 50 gr proteină praf, fructe, 150 ml lapte de capră;
-băgăm ovăzul, proteina și laptele în cuptorul cu microunde aproximativ 2 minute, dacă se umflă prea tare mai adăugăm puțin lapte (după preferință);
-punem apoi fructele și servim o masă sănătoasă;
-eu am ales caise, pepene galben, afine și banane.